• امروز : دوشنبه - ۳ آبان - ۱۴۰۰
  • برابر با : 19 - ربيع أول - 1443
  • برابر با : Monday - 25 October - 2021
0
از سوی وزیر میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری صورت گرفت

ابلاغ مراتب ثبت‌ملی ۱۳ اثر میراث ناملموس به استاندار خوزستان

  • کد خبر : 2815
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۳
ابلاغ مراتب ثبت‌ملی ۱۳ اثر میراث ناملموس به استاندار خوزستان
مراتب ثبت ۱۳ اثر در فهرست میراث‌فرهنگی ناملموس ملی در دو نامه جداگانه از سوی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به استاندار خوزستان ابلاغ شد.

به‌گزارش روابط‌ عمومی اداره‌ کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان، در نامه دکتر علی‌اصغر مونسان خطاب به قاسم سلیمانی‌دشتکی آمده است:

«در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیئت‌وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان «مهارت پخت نان طابگ عربی خوزستان» به شماره ۲۲۵۷، «مهارت پخت عیش تمن (نان برنج) عربی» به شماره ۲۲۵۸، «مهارت تهیه حلاوه تمر (حلوای خرما) عربی خوزستان» به شماره ۲۲۵۹، «مهارت ساخت بیگک؛ عروسک محلی هندیجان» به شماره ۲۲۶۰، «مهارت ساخت لیلی یک ـ دومایک عروسک محلی بندر ماهشهر» به شماره ۲۲۶۱، «مهارت خوون چینی (آجرچینی سنتی)» به شماره ۲۲۶۲، «مهارت ساخت بی‌لکی (عروسک بومی دزفول)» به شماره ۲۲۶۳، «مهارت تهیه هیس (شیرینی خرما) عربی خوزستان» به شماره ۲۲۶۴ در تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۳۰ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است و هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.»

 

همچنین در نامه‌ای جداگانه مراتب ثبت‌ملی «فناوری تولید قلم‌نی دزفول» به شماره ۱۹۹۲، «نمایش آئینی علم‌بازی (علم‌داری، علم‌گردانی) محرم» به شماره ۱۹۹۳، «روش پخت قُل‌قُل (حلیم سنتی شوشتر)» به شماره ۱۹۹۴ و «نصب بیرق شب اول محرم در شوشتر» به شماره ۱۹۹۵ و «دانش سنتی فرآوری خریط در جنوب خوزستان» به شماره ۱۹۹۶ در تاریخ ۱۳۹۸/۴/۵ اعلام شد.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=2815

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.