به گزارش پسماند ایران ، ته سیگارهای کوچک مدتهاست بهعنوان بزرگترین پسماندهای مضر در طبیعت شناخته میشوند. شاید به ظاهر موضوع مهمی به نظر نرسد، اما همین شی کوچک یکی از آلایندههای اصلی طبیعت با آسیبهایی مخربتر از پلاستیک است که سموم آن مستقیم وارد خاک و آب شده و حیات جانداران و ازجمله انسانها را به خطر میاندازند وقتی یک فرد سیگاری به راحتی ته سیگارش را هر جایی برسد رها میکند یا زیر پا انداخته و له میکند، ماجرا برایش تمام شده، اما این تازه شروع ماجراست. ته سیگارها مثل یک زخم واقعی تا سالها بر تن نحیف و شکننده محیطزیست باقی میمانند و مواد مضر آن وارد آب، خاک و بدن جانداران میشوند.
آمارها نشان می دهد سالانه حدود هشت میلیارد نخ سیگار در دنیا مصرف می شود که این میزان موجب می شود تا نیاز آبی شهری هفت برابر وسعت برای همیشه از چرخه مصرف خارج شود، تعجب نکنید اگر بگویم که سهم ته سیگار از تمام پسماندهای دنیا ۳۰ تا ۴۰ درصد است که بخش زیادی از آن در جنگلها، سواحل، آبراههها و معابر شهری رها میشوند، افراد زیادی که سیگار مصرف می کنند به گمانشان اگر ته سیگار را زیر پا له کنند و یا از پنجره خودرو به بیروت پرتاب کنند پس دیگر این پسماند ناپدید شده است در حالی که اینطور نیست بلکه تازه روند تخریب آن در طبیعت آغاز می شود چون باد و باران ته سیگارها را به عنوان پسماندهایی سرگردان پخش می کند و در نهایت دودش به چشم ما انسان ها می رود.
اثرات مخرب ته سیگار باعث شده، پاکسازی شهرها و معابر از ته سیگار به یکی از کارزارهای کنشگران زیست محیطی در بسیاری از کشورهای دنیا تبدیل شود. هر چند رها کردن ته سیگار در برخی کشورها جریمه دارد و در برخی کشورها، سطلهای ویژهای برای جمع کردن ته سیگار درنظر گرفته شده، اما در ایران نه قانونی برای برخورد و جریمه وجود دارد و نه عوامل ساختاری مثل سطلهای ویژه فیلتر سیگار یا اتاقهای سیگار .