دکتر مصطفی کنار کوهی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آغاز مهاجرت پرندگان مهاجر به تالابهای خوزستان اظهار کرد: با آغاز سرما احتمال بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وجود دارد. با توجه به اولویت پیشگیری از شیوع این بیماری، رصد، پایش و بازدیدهای مشترک میدانی از مناطق حفاظت شده و تالابهای استان با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان به صورت منظم و مستمر در حال انجام است تا از بروز احتمالی بیماری در حیات وحش جلوگیری شود.
وی افزود: توصیه میشود بهرهبرداران طیور، عشایر، روستاییان و شهرنشینان هر گونه تلفات ناگهانی در طیور بومی، صنعتی و وحشی را به ادارات دامپزشکی در شهرستانها گزارش کنند.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه انتقال این بیماری از طریق پرندگان مهاجر که در حال کوچ از نواحی سردسیر هستند رخ میدهد گفت: به علت اینکه ایران مسیر کوچ این گونه پرندگان است، در خطر شیوع این بیماری قرار دارد بنابراین درخواست میشود هر گونه تلفات ناگهانی و غیرعادی به دامپزشکی اعلام شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مهم و خطرناک است و میتواند اقتصاد کشاورزی و دامپروری را تحت شعاع قرار دهد بنابراین آمادگی کامل تیمهای واکنش سریع به منظور اقدام به موقع و ارسال نمونههای مشکوک و تلف شده در اسرع وقت به ادارهکل دامپزشکی، ضروری است.
کنارکوهی به راههای انتقال این بیماری نیز اشاره کرد و افزود: تماس با طیور، پرندگان وحشی و پرندگان آبزی و تجهیزات آلوده برخی از راههای انتقال آنفلوانزای فوق حاد پرندگان محسوب میشود.
وی گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نوعی بیماری ویروسی است که سه نوع تیپ A، B و C دارد و تنها تیپ A میتواند در طیور منجر به ایجاد بیماری و انتقال آن به انسان شود.