۱- آشنایی کامل با آزمون آیلتس و ساختار
اگر شما در آزمون سراسری قبولی دانشگاهها شرکت کرده باشید، میدانید که تنها مطالعه تمام کتابها کافی نیست، شما باید تکنیکهای تست زدن، مدیریت زمان و استرس و … را نیز بلد باشید.
آزمون آیلتس هم مشابه آن است؛ تنها داشتن دانش زبان انگلیسی کافی نیست، حتی اگر تمام منابع را مطالعه کرده باشید، اگر با ساختار و شرایط آزمون آیلتس آشنا نباشید، نمیتوانید نمره بالا کسب کنید.
پس در اولین گام، شما باید به طور کامل درباره اینکه آزمون آیلتس چیست؟ چه ساختاری دارد؟ چه سوالاتی در آن مطرح میشود؟ چه مهارتهایی در آن مورد ارزیابی قرار میگیرد؟ و… به طور کامل تحقیق کنید.
چه سایت و منبعی برای رسیدن برای پاسخ به سوالات معتبر است؟
برای آشنایی کامل با آزمون آیلتس و ساختار آن میتوانید به سایت موسسه برگزاری آزمون آیلتس پارسیان، صفحه معرفی آزمون آیلتس مراجعه کنید.
۲- انتخاب منابع مطالعاتی و دورههای آمادگی آیلتس
شما میتوانید از طریق مطالعه خودآموز یا شرکت در دورههای آمادگی آیلتس به یادگیری بپردازید.
با توجه به شرایط خود روش یادگیری را انتخاب کنید، اما معمولا با شرکت در دورههای آیلتس سریعتر میتوانید، بیاموزید، زیرا در دورههای آموزشی تمام آنچه که برای نمره بالا لازم است، آموزش داده میشود و جزوههای دوره خلاصه و مفید است و نیازی نیست، چندین منبع را مطالعه کنید.
شما آنقدر زمان ندارید، تا بتوانید تمام منابع آیلتس را مطالعه کنید، پس لازم است، تعداد محدودی از منابع را که مناسب شماست، انتخاب کنید.
منابعی که انتخاب میکنید، باید با توجه با سطح دانش و هدف شما باشد، پس ما به شما پیشنهاد میکنیم، که قبل از انتخاب منابع و دورهها از یک مشاور آیلتس مشورت بگیرید.
مشاور در ابتدای کار با تعیین سطح، دانش شما را ارزیابی میکند، سپس با توجه به شرایط و هدف شما بهترین دوره و منابع را به شما معرفی میکند.
۳- برنامهریزی
برای رسیدن به هر مقصدی لازم است برنامهریزی کنید، تا در طی مسیر گمراه و سرگردان نشوید.
استمرار در هر کاری رمز موفقیت است، پس هر روز با توجه به تایم خودتان، وقتی را به مطالعه، شرکت در دورههای آموزشی و تمرین اختصاص دهید.
صرفا مطالعه و تمام کردن یک کتاب کافی نیست، شما باید طوری برنامهریزی کنید که در تایم مطالعه، کامل مطلب را درک کرده و به ذهن بسپارید.
۴- تمرین
کلید اصلی موفقیت در آزمون آیلتس تمرین است، پس از کامل شدن هر فصل یا یک مطلب حتما به تمرین بپردازید، سوالات مختلف را در کتابها یا سایتهای آموزشی پیدا کرده و حل کنید.
با حل تمرین است، که اشکالات شما و چالشهای سوالات مشخص میشود و مطالب در ذهن شما نهادینه میشود، پس مطالعه بدون تمرین صرفا هدر دادن وقت است.
۵-مرور و جمعبندی
مطالعه پشت سرهم بیفایده است، چرا که شما پس از مدتی تمام مطالب را فراموش میکنید؛ در هنگام مطالعه نکات مهم را بولد کرده یا بازنویسی کنید، همچنین تمامی مطالب را خلاصهنویسی کنید، اینکار باعث میشود تا هنگام مطالعه مطلب را بهتر درک کرده و سریعتر به ذهن بسپارید و در هنگام مرور سریعا مطالب را مرور کنید.
برای مرور لازم نیست، تمامی مطالب را از اول مرور کنید، صرفا نکات مهم و خلاصهنویسیهایتان را مرور کنید.
پس از اتمام دوره و منابع آموزشی یک دور آن مرور کرده، سپس قبل از شرکت در آزمون آنها را جمعبندی کنید.
۶- تحلیل و بررسی آزمونهای اخیر آیلتس
پس از مطالعه کامل منابع، آزمونهای اخیر آیلتس را از اینترنت دانلود کرده و تمامی سوالات آن را حل کنید. پس از حل کردن متوجه نقاط قوت، ضعف و اشکالات خود میشوید.
۷- شرکت در آزمونهای آزمایشی آیلتس
با توجه به هزینه بالای آزمون آیلتس توصیه میشود، قبل از ثبتنام آزمون در آزمون آزمایشی شرکت کنید.
آزمون آزمایشی آیلتس مشابه آزمون اصلی برگزار میشود، شما با شرکت در آزمون آزمایشی به طور کامل با آزمون، شرایط آن و نقاط ضعف خود آشنا میشوید و پس از آن میتوانید با آمادگی کامل سر جلسه آزمون اصلی حاضر شوید.
همچنین میتوانید نمره خود در آزمون را تخمین بزنید، اگر از نمره آزمون آزمایشی راضی بودید در آزمون اصلی شرکت کنید، و گرنه مجددا برنامهریزی کرده و برای بهبود نمره تلاش کنید.
۸- افزایش دایره لغات
افزایش دایره لغات در کل آزمون آیلتس کمککننده شماست، سعی کنید هر روز حداقل ۱۰ لغت را یاد بگیرید.
یک ربع از روز را به یادگیری لغت اختصاص دهید، لغاتی که یاد میگیرید را در یک دفترچه بنویسید و هر روز مرور کنید تا فراموش نکنید.
گوش دادن پادکست، موزیک، خواندن کتاب داستان یا رمان و تماشای فیلم میتواند کمک موثری در افزایش دایره لغات شما داشته باشد.