به گزارش حاشیه خبر به نقل از همشهری آنلاین، نماینده مردم اردل، فارسان، کیا، کوهرنگ و دهستان دستگرد، گفت: بارف برف در بسیاری از شهرهای استان کهکیلویه و بویراحمد از چند روز پیش آغاز شده و تا روز گذشته ادامه داشت و همچنان به صورت منقطع ادامه دارد، این بارشها در شهر کوهرنگ شدت بیشتری نسبت به دیگر نقاط استان داشته است. مدیران استانی و شهرستانی همه امکانات را به صورت شبانهروزی بسیج کرده و در خدمت شهروندان هستند.
قدرتالله حمزه شلمزاری افزود: با هماهنگی وزارت کشور و با اعلام نیاز ما به خاطر کمبود تجهیزات برفروبی و راهسازی، طی دو روز گذشته از استانهای همجوار اعلام آمادگی شده و دستگاههای برفروبی و راهسازی آنها به سمت استان حرکت کرده و تعدای نیز تا کنون به مناطق برفگیر رسیدهاند، اما با این حال باید بگویم که حجم بارش برف بسیار زیاد است و به راحتی قابل جابهجایی نیست.
وی ادامه داد: من با وزیر کشور، رییس سازمان بحران و معاون عمرانی وزارت کشور تماسهای داشته و درخواست کمک برای تهیه دستگاه «برفخور» را مطرح کردم، زیرا با امکانات موجود نمیتوان این حجم از برف را جابهجا کرد. وزیر کشور به استاندار استان کهکیلویه و بویراحمد دستور تهیه ملزومات برفروبی را ارسال کرده و قول تامین بودجه لازم را از طریق وزرات کشور دادهاند، استانداری نیز در حال رایزنی برای تهیه دستگاههای مربوطه هستند.
حمزه شلمزاری درباره تخلیه بعضی ار روستاهای اطراف شهرتان کوهرنگ و ساماندهی روستاییان گفت: این کار به سرعت در حال پیگیری و انجام است، مناطق امنتری برای اسکان موقت ساکنان این روستاها در نظر گرفته شده، تمام امکانات و توانمان را بسیج کردهایم تا قبل از اینکه حادثهای رخ بدهد این جابهجایی انجام شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: تعداد روستاها در این مناطق بسیار زیاد است، مسیر منتهی به بعضی روستاها بسته شده و بعضی روستاها نیز اصلا دارای راه و جاده نیستند، اگر برف هم نمیبارید، تنها راه رسیدن به آنها طی کردن مسیر به صورت پیاده امکانپذیر بود. در حال حاضر به دلیل شرایط جوی نیز استفاده از بالگرد امکانپذیر نیست، به محض مناسبتر شدن شرایط جوی از راههای هوایی نیز برای کمکرسانی استفاده خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که این روستاهای بدون جاده در طول سال چگونه به امکانات شهری دسترسی و نیازهای خود را تامین میکنند، اظهار کرد: ساکنان این روستاهها در طول سال به صورت پیاده رفت و آمد میکنند، البته تعداد این روستاها کم هستند، اما سالانه حدود ۷ ماه ارتباطشان با شهرستان و استان قطع میشود. در منطقه «سر آقاسید» حدود ۱۶ روستا وجود دارد که از اواخر پاییز تا اوایل بهار ارتباط آنها با مناطق دیگر به کل قطع میشود. تنها راه امدادرسانی و خدمات درمانی در این ایام به این روستاها از طریق بالگرد هلال احمر امکانپذیر است.
حمزه شلمزاری درباره تامین یا کمبود سوخت در شهرهای استان گفت: تا این لحظه در تامین گاز با مشکل مواجه نشدهایم، اما بعضی از روستاها که گاز هنوز به آنجا نرسیده، از سوختهای سنتی مانند نفت و هیزم استفاده میکنند، باید هرچه سریعتر دستگاههای برفروب به تجهیزات ما اضافه شوند تا بتوانیم بعد از باز شدن راهها از وضعیت تامین سوخت این مناطق آگاهی بهتری پیدا کنیم.
وی ادامه داد: اکثر راههای اصلی تا امروز بازگشایی شدند و در حال حاضر راههای فرعی هنوز مسدود هستند، با اعلام سازمان هواشناسی بارش برف تا جمعه کمتر خواهد شد و در حال حاضر نیز در خیلی از مناطق بارش برف به باران تبدیل شده که البته باران هم خطر سیلاب را به همراه دارد.
این نماینده مجلس درباره مهمترین تجهیزات مورد نیاز استان برای مقابله با این وضعیت، گفت: در حال حاضر مهمترین مساله، باز کردن راههای مسدود شده است، تا بتوانیم کمکهای مردمی و دولتی را به این مناطق برسانیم. به دلیل ارتفاع برف انباشته شده در جادهها و کنارههای آن دیگر باز کردن راه با بولدوزر، لودر و وسایل اینچنینی امکانپذیر نیست، در این شرایط باید برف به آب تبدیل شود و بهترین وسیله برای انجام این کار دستگاه «برفخور» است.
حمزه شلمزاری دقایقی پیش درباره بحرانی شدن وضعیت کوهرنگ که در فضای مجازی برخی به آن پرداخته بودند و وضعیت این شهر را قرمز معرفی کرده اند، به همشهری آنلاین گفت: خوشبختانه وضعیت کمک رسانی و باز کردن راه ها لحظه به لحظه بهتر می شود و وضعیت قرمز نیست.
وی همچنین تاکید کرد: تاکنون در هیچ بخش شهرستان به سبب این بارش سنگین کسی جانش را از دست نداده است و گزاشی مبنی بر ایجاد تلفات نداشته ایم.