به گزارش روابطعمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی، هفتمین جلسه از نوزدهمین دوره هیات نظارت بر مطبوعات امروز یکم اسفندماه ۱۴۰۱ با حضور اعضاء برگزار شد.
در این جلسه ضمن بررسی درخواستهای متقاضیان صدور مجوز رسانه، گزارش تخلفات روزنامه «سازندگی» از حدود مطبوعات موضوع تبصره دو ماده (۵) و بند یازده ماده (۶) قانون مطبوعات مطرح شد.
با توجه به بررسیهای کارشناسی صورت گرفته و با عنایت به اصرار بر تخلف در درج محتوای خلاف واقع و تشویش اذهان عمومی طی ماههای گذشته، هیات نظارت بر مطبوعات رای به توقیف این روزنامه صادر کرد.
توضیح «سازندگی» درباره توقیف روزنامه
ظهر امروز یکم اسفندماه ۱۴۰۱ خبری مبنی بر توقیف روزنامۀ «سازندگی» که هفتۀ گذشته وارد ششمین سال انتشار خود شده بود، منتشر شد. مدیر گروه رسانهای این روزنامه، ضمن تأیید خبر، با اشاره به ناگهانی بودنِ این تصمیم از سوی هیات نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد، از تشکیل جلسهای برای بررسی و تشخیص علت این رخداد خبر داد.
امیر اقتناعی ـ مدیر گروه رسانهای «سازندگی» ـ دربارۀ وضعیت فعلی این روزنامه به خبرنگار ایسنا گفت: تا به این لحظه هیچگونه ابلاغِ رسمی و مکتوب مبنی بر توقیف از سوی هیات نظارت و وزارت ارشاد برای ما ارسال نشده است و اعضای شورای سیاستگذاری و تحریریۀ روزنامه «سازندگی» نیز مانند مخاطبان، این خبر را ظهر امروز در برخی از رسانهها مشاهده کردهاند. اما طی تماسی که با مسوولان هیات نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد برقرار کردهایم، خبر توقیف روزنامه، بهصورت شفاهی، تأیید شد. همچنین در این راستا فردا ـ دوم اسفندماه ۱۴۰۱ ـ نیز جلسهای برای مشخص شدنِ علّت این تصمیم و گفتوگو با مسئولان مربوطه در وزارت ارشاد خواهیم داشت.
او دربارۀ علّت و چرایی توقیف روزنامه سازندگی اینطور توضیح داد: تصمیم توقیف این روزنامه بهصورت کاملاً ناگهانی اعلام شده و مدیرانِ روزنامه و اعضای تحریریه را بهنوعی غافلگیر کرده است. حتی سوژهها و گزارشهای منتشرشدۀ چندوقت اخیر نیز محلِ گفتوگویی بین ما و هیات نظارت نبوده است که در شرایط فعلی دلیلی کافی برای توقیف روزنامه باشد.
مدیر گروه رسانهای «سازندگی» در پاسخ به بعضی گمانهها که توقیف این روزنامه را به تیتر امروز این نشریه درباره قیمت گوشت نسبت میدهند، بیان کرد: ما اطلاع دقیقی در این زمینه نداریم؛ بر این اساس چنانچه دلیل و تصمیمِ توقیف، این مساله بوده باشد، جای تأمل و تأسف دارد.
اقتناعی ضمن اشاره به اینکه «جلوگیری از انتشار واقعیات موجود در جامعه و انتشار دیدگاههای متفاوت با نگاه رسمی در عرصۀ رسانهای هیچ خیری را در پی نخواهد داشت»، نسبت به رفع توقیف «سازندگی» ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدواریم با تدابیر لازم از سوی متولیان امر، چالشِ ناگهانیِ پیشآمده برای این روزنامه حلوفصل شود؛ چراکه با توجه به مشکلات اقتصادی و اجتماعی موجود در شرایط فعلی جامعه، توقیف این روزنامه در هفتههای پایانیِ سال و در آستانۀ شب عید، فشار و مشکلات زیادی را برای اعضای تحریریه و دیگر همکاران این رسانه بهوجود خواهد آورد و صدمات بسیاری را به آنها و خانوادههایشان خواهد زد.
به گزارش ایسنا، هیات نظارت بر مطبوعات در جلسه دوشنبه ـ اول اسفند ماه ـ خود روزنامه سازندگی را به استناد تبصره دو ماده (۵) و بند یازده ماده (۶) قانون مطبوعات توقیف کرد.
روابطعمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی در راستای این خبر، اعلام کرد: «با توجه به بررسیهای کارشناسی صورت گرفته و با عنایت به اصرار بر تخلف در درج محتوای خلاف واقع و تشویش اذهان عمومی طی ماههای گذشته، هیات نظارت بر مطبوعات رای به توقیف این روزنامه صادر کرد.»