6

شیرجه کاوشگر «پارکر» به درون تاج خورشید برای شانزدهمین بار

  • کد خبر : 17268
  • 03 تیر 1402 - 20:03
شیرجه کاوشگر «پارکر» به درون تاج خورشید برای شانزدهمین بار
کاوشگر خورشیدی «پارکر» تابستان را با شانزدهمین گذر از کنار خورشید آغاز کرد.

حاشیه خبر: 

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، پیشرفته‌ترین فضاپیمای ناسا برای انجام اکتشافات خورشیدی به تازگی یک گذر نزدیک دیگر از کنار خورشید انجام داده است.

کاوشگر خورشیدی پارکر، شانزدهمین حضیض خود را در صبح روز پنجشنبه(۲۲ ژوئن) رقم زد و از میان جو بیرونی فوق داغ خورشید به نام تاج عبور کرد.

همانطور که فضاپیما از میان پلاسمای شعله‌ور تاج عبور می‌کند که در آن دما می‌تواند به بالای ۱.۸ میلیون درجه فارنهایت(یک میلیون درجه سانتیگراد) برسد، ابزارهای روی کاوشگر در دمای ۸۵ درجه فارنهایت(۲۹.۴ درجه سانتیگراد) به راحتی کار می‌کنند. این اختلاف دما به دلیل وجود سپر حرارتی کاوشگر پارکر است که ۴.۵ اینچ(۱۱.۴ سانتی متر) ضخامت دارد و می‌تواند با خیال راحت به دمای بالاتر از ۲۵۰۰ درجه فارنهایت(۱۴۰۰ درجه سانتیگراد) برسد.

کاوشگر خورشیدی پارکر در ماه اوت سال ۲۰۱۸ پرتاب شد و در مداری بسیار بیضوی به دور خورشید قرار گرفت. این فضاپیما در طی عبور از تاج خورشید، می‌تواند تا عمق شش میلیون مایل(۹.۶ میلیون کیلومتر) بالای سطح خورشید که به عنوان نورسپهر شناخته می‌شود، فرو رود.

این فضاپیما قرار است در طول ماموریت اولیه‌ی خود ۲۴ عبور نزدیک از نورسپهر انجام دهد و دانشمندان از داده‌های جمع آوری شده توسط آن برای بهبود مدل‌های ستاره‌ای و توانایی پیش بینی رویدادهای آب و هوای فضایی که می‌توانند برای ماهواره‌ها و شبکه‌های برق خطرآفرین باشند استفاده می‌کنند.

نورسپهر دمای متوسطی در حدود ۱۰ هزار درجه‌ی فارنهایت(۵۸۰۰ درجه سانتیگراد) دارد که صدها برابر خنک‌تر از لایه تاجی در بخش بالایی است. شبیه‌سازی‌های واکنش‌های همجوشی هسته‌ای درونی خورشید نشان می‌دهد که مناطقی از خورشید هر چه به هسته ستاره نزدیک‌تر باشند، دما و فشار آن‌ها افزایش می‌یابد.

مطالعه تاج خورشید از سطح زمین دشوار است. نوسپهر همان توپ زرد بزرگ و درخشانی است که وقتی به خورشید نگاه می‌کنید در آسمان می‌بینیم و تاج از زمین در هنگام خورشید گرفتگی کامل قابل مشاهده است. لازم به ذکر است نگاه کردن مستقیم به خورشید خطرناک است و نباید انجام شود.

محققان امیدوارند با مطالعه‌ی تفاوت‌های دما بین لایه‌های مختلف اتمسفر خورشید، درک بهتری از فرآیندی که باعث گرم شدن تاج ستاره می‌شود، و نحوه‌ی تاثیر آن بر شتاب بادهای خورشیدی که جریان ذرات بارداری است که به طور مداوم از خورشید به سمت فضا جریان دارد، به دست آورند.

علاوه بر ۲۴ گذر برنامه‌ریزی شده برای کاوشگر خورشیدی پارکر از تاج خورشید، هفت گذر از سیاره زهره نیز در ماموریت این فضاپیما وجود دارد. براساس وب سایت ناسا، این گذرها برای کاهش سرعت کاوشگر و کالیبره کردن مسیر آن طراحی شده‌اند. دو گذر از این دست در برنامه فضاپیما باقی مانده است که مورد بعدی برای تاریخ ۲۱ اوت پیش‌بینی می‌شود. کاوشگر خورشیدی پارکر در روز ۱۷ مارس سال جاری به پانزدهمین حضیض خود رسید و برای هفدهمین حضیض در تاریخ ۲۷ سپتامبر باز خواهد گشت.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=17268

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.