مصطفی یوسفی قندعلی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: صبح امروز در پی تلف شدن ۵۴ راس دام سبک در روستای “سرتنگ” مسجدسلیمان، به همراه تیمی از دامپزشکی از محل دیدن کردیم.
وی افزود: با توجه به ظواهر و شواهد به نظر میرسد که این دامها دچار مسمومیت شده باشد و به گفته اهالی روستا، مرگ دامها پس از نوشیدن آب بوده است.
یوسفی اضافه کرد: روستای سرتنگ در فاصله ۲ کیلومتری پتروشیمی مسجدسلیمان قرار دارد که یک چشمه طبیعی و آب جاری ناشی از خروجی پساب مسجدسلیمان در نزدیک روستا وجود دارد.
وی با بیان اینکه این واحد صنعتی اوره و آمونیاک تولید میکند، ادامه داد: برای شناسایی دلیل مرگ این دامها، نمونه برداری از پساب پتروشیمی انجام و به آزمایشگاه ارسال شده، و اداره دامپزشکی نیز از لاشه دامها نمونه برداری کرده که برای شناسایی دلیل مرگ دامها باید منتظر نتایج آزمایشات و کالبدشکافی باشیم.
یوسفی همچنین درباره ادعای ۲ ماه پیش تعدادی از عشایر مبنی بر اتلاف دامها و آبزیان در آلودگی رودخانه فصلی به پساب پتروشیمی، گفت: در این مورد تلفاتی از دامها مشاهده نکردیم اما نتایج آنالیز نشان داد که پساب پتروشیمی مسجدسلیمان از لحاظ میکروبی بالاتر از حد مجاز بوده که اخطار لازم را به این واحد داده و نسبت به تکرار این اتفاق هشدار داده بودیم.
وی افزود: ظرفیت تصفیه خانه شیمیایی این پتروشیمی باید افزایش یابد زیرا برای این حجم از پساب کافی نیست.
بر اساس این گزارش، صبح امروز دامداران روستای سرتنگ مسجدسلیمان در اعتراض به آنچه که آلودگی پساب پتروشیمی موجب مرگ دام خود شده، لاشه دامهای خود را در مقابل پتروشیمی قرار دادند.
۲۴ اسفند ۹۹ نیز برخی فعالان محیط زیست از رهاسازی فاضلاب آلوده به رودخانههای فصلی در زمان بهرهبرداری آزمایشی این پتروشیمی خبر داده و گفته بودند: این پساب، روستای تلخاب کلات تا کوشک خلف در مسجدسلیمان و مراتع بخش عقیلی گتوند، را آلوده کرده و باعث اتلاف احشام شده است.
مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان در شمال خوزستان با وسعت حدود ۴۰۰ هکتار، در جنوب سد گتوند و شمال غربی مسجدسلیمان در منطقه زیلایی قرار دارد. فاز یک اوره و آمونیاک این مجتمع، ۳۰ اردیبهشت امسال به بهرهبرداری رسید.