1

چگونه پول کارت به کارت اشتباه را پس بگیریم؟

  • کد خبر : 20083
  • 24 آذر 1402 - 19:44
چگونه پول کارت به کارت اشتباه را پس بگیریم؟
گاهی ممکن است با وارد کردن شماره حساب اشتباهی در گوشی موبایل خود یا در عابربانک پولی را اشتباها به حساب شخص دیگری واریز کنید که هیچ نام و نشانی از او ندارید؛ دراین شرایط چگونه باید پول خود را پس بگیرید؟

به گزارش حاشیه خبر، جابه‌جا کردن پول از طریق گوشی تلفن همراه و با برنامه‌های بانکی، از طریق عابر بانک و یا راه‌های مختلفی که به لطف فنّاوری برای بشر به وجود آمده است، همچون موهبتی بزرگ ما را از رفت‌وآمد به بانک‌ها و ایستادن در صف‌های طولانی آن نجات داده و سرعت انتقال وجه را تا به طرز شگفت‌انگیزی افزایش داده است اما این موهبت بزرگ یک نقص کوچک هم دارد و اینکه گاهی ممکن است با واردکردن شماره‌حساب اشتباهی درگوشی موبایل خود یا در عابر بانک درحالی‌که عجله دارید یا تمرکز کافی ندارید پولی را به‌اشتباه به‌حساب شخص دیگری واریز کنید که هیچ نام و نشانی از او ندارید.

درخواست از بانک

کسی که به‌اشتباه پولی را به‌ حساب دیگری واریز کرده است، برای پیگیری باید به بانک مربوطه مراجعه و درخواست کند تا به‌نوعی بتواند با شخصی که پول به حساب او واریز شده تماس بگیرد.

در این شرایط معمولاً شعبه بانک برای ارائه اطلاعات تماس با شما همکاری می‌کند، اما اگر شعبه به دلیل حفظ حریم خصوصی مشتریان حاضر به انجام این کار نشد، می‌توانید از کارکنان بانک بخواهید خودشان با دریافت‌کننده وجه تماس گرفته و درخواست استرداد (برگرداندن) پول کنند.

اجتناب فرد دریافت‌کننده پول از بازگرداندن آن

اما گاهی بعد از واریز اشتباه پول به حساب دیگری، شخص دریافت‌کننده پول، از استرداد مبلغ اجتناب می‌کند و حاضر به برگرداندن پول نیست؛ در این شرایط لازم است پیگیری قضایی انجام شود.

قانون چه می‌گوید؟

در خصوص این موضوع، موادی از قانون مدنی ایران، به ردّ مالی که بدون استحقاق گرفته‌شده است، اشاره دارد.

ماده ۳۰۱ قانون مدنی بیان می‌کند: کسی که به‌طور عمد یا به‌اشتباه چیزی را که مستحق نبوده، دریافت کند، ملزم است که آن را به مالک تسلیم کند.

همچنین ماده ۳۰۳ این قانون نیز عنوان می‌کند کسی که مالی را زمانی که مستحق نبوده دریافت کرده است، ضامن اصل مال و منافع آن است اعم از این‌که به عدم استحقاق خودآگاهی داشته یا نداشته باشد.

بنابراین، شخص مال‌باخته می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه، با استناد به فیش‌های واریزی، نسبت به پس گرفتن وجه خود اقدام کند.

تا زمانی که این فرایند طی شود، اگر دریافت‌کننده پول اقدام به برداشت وجه از حساب خود یا بخشی از مبلغ را خرج کند، احتمالاً به خیانت‌درامانت متهم می‌شود، که تصمیم در این مورد به عهده قاضی دادگاه است.

اثبات بر عهده کیست؟

باید در نظر داشت اگر فردی به‌اشتباه مبلغی را برای کسی کارت به کارت کرده و برای پس گرفتن آن به مراجع قضایی مراجعه کند، اثبات وقوع اشتباه و عدم بدهی وی به آن فرد، بر عهده شخصی است که مبلغ را اشتباه واریز کرده است.

البته این مسئله را هم مدنظر قرار دهید که زمانی که پول واریزشده مبلغ زیادی نیست قطعاً دردسرهای برگرداندن پول در صورت امتناع شخصی که پول به حسابش واریز شده شما را از پیگیری منصرف می‌کند، پس شاید بهتر باشد در هنگام جابه‌جایی‌های بانکی و واریز وجه به حساب دیگران کمی دقت و تمرکز خود را بالا ببرید و با آرامش بیشتری این کار را انجام دهید.

منبع: سایت طلا

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=20083

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.