تاریخ : سه شنبه, ۲۰ شهریور , ۱۴۰۳ 7 ربيع أول 1446 Tuesday, 10 September , 2024
0

پرداخت «پاداش» به معلمانی که بازنشستگی خود را یکسال به تعویق بیندازند/ واریز یک ماه حقوق بیشتر به حق‌التدریسی‌ها

  • کد خبر : 23694
  • 25 مرداد 1403 - 11:56
پرداخت «پاداش» به معلمانی که بازنشستگی خود را یکسال به تعویق بیندازند/ واریز یک ماه حقوق بیشتر به حق‌التدریسی‌ها
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: از اسفندماه ۱۴۰۱ حق التدریس را بدهکار بودیم و اکنون نه تنها هیچ بدهی نداریم، بلکه نظم مالی در این حوزه چنان شکل گرفته که حق التدریس هر ماه را در پایان همان ماه پرداخت کرده‌ایم.

به گزارش حاشیه خبر، علی فرهادی در نشستی خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در دستگاهی که  تمام ثروت‌اش نیروی انسانی است و ۹۸ درصد اعتبارات هم صرف حقوق و مزایا می‌شود، نظم مالی به ویژه در حوزه پرسنلی می‌تواند پیشران بقیه امور باشد.

وی همچنین درباره نحوه تغییرات رویکرد مالی در یکسال گذشته آموزش و پرورش اظهار کرد: از اسفندماه ۱۴۰۱ حق التدریس را بدهکار بودیم و اکنون نه تنها هیچ بدهی نداریم، بلکه نظم مالی در این حوزه چنان شکل گرفته طوری که حق التدریس هر ماه را در پایان همان ماه پرداخت کردیم.

وی افزود: شهریورماه سال گذشته در خصوص نیروهای خرید خدمات در آموزش و پرورش تعهد داده بودند که از به کار گیری آنها خودداری شود که در ازای آن مجوز استخدامی دریافت کردیم.

 

ریالی به نیروی‌های خرید خدمات آموزشی بدهکار نیستیم

فرهادی تصریح کرد: اکنون نه تنها یک ریال به نیروی‌های خرید خدمات به استانها بدهکار نیستیم، بلکه برای نظم بخشی به وضعیت آنها نیز اقدام کردیم، به طوریکه به دستور سرپرست وقت ریاست جمهوری، دکتر محمد مخبر، کلیه نیروهای خرید خدمات استان سیستان و بلوچستان مقرر شد که به صورت قرارداد کار معین در سال تحصیلی آینده به کار گرفته شوند.
پیگیری تبدیل وضعیت نیروهای خرید خدمات به کار معین

فرهادی برای سایر نیروهای خرید خدمات که در غیر از استان سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کنند نیز اعلام کرد که این رویکرد را دنبال می‌کنیم و برای تبدیل وضعیت آنها نیز اقدام کردیم تا به قرارداد کار معین تبدیل وضعیت شوند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: رویکرد آموزش و پرورش این است که نیروهای خرید خدمات که بیش از ۱۰ سال است خدمت می‌کنند و به معلمان ماهری تبدیل شده‌اند، با آنها به صورت قراردادکار معین همکاری کند.

 

معلمان معوقه‌ای بابت بیمه تکمیلی ندارند

 

وی با اشاره به بیمه تکمیلی معلمان توضیح داد: هزینه بیمه تکمیلی معلمان در فیش حقوقی لحاظ و واریز می‌شود و به هیچ وجه معوق نمی‌شود و همین موضوع موجب خدمات رسانی بهتر به معلمان می‌شود.

 

پرونده اعتراضات رتبه بندی بسته شد

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص رتبه‌بندی نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: سال گذشته در همین ایام از میان معلمان شاغل ۵۷۲ هزار نفر معترض به رتبه معلمان بودند و به نوعی تقاضای تجدید نظر در رتبه اعطایی را داشتند. این افراد قبل از پایان اسفند ۱۴۰۲ به اعتراضاتشان رسیدگی شد و بیش از ۳۸۰ هزار نفر از این افراد مطابق قانون افزایش رتبه داشتند و به نوعی پرونده اعتراضات رتبه بندی بسته شد.

 

پرداخت معوقات رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته قبل از سال ۱۴۰۲؛ به‌زودی 

وی با بیان اینکه در حوزه رتبه‌بندی چند کار باقی مانده است، تشریح کرد: قبل از پایان سال ۱۴۰۲ احکام رتبه‌بندی بازنشستگان سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ توسط صندوق بازنشستگی صادر شد، اما بخشی از دیون این افراد باقی مانده به این معنی که فرد در سال ۱۴۰۲ یا در ۱۴۰۱ یا در ۱۴۰۰  بازنشسته شده و دیونی باقی مانده؛ که به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ برمی‌گردد، کارهای آن را به عنوان آخرین مرحله تثبیت نظام رتبه بندی انجام می‌دهیم تا آن هم به زودی پرداخت شود.

فرهادی خاطرنشان کرد: برای تمام بازنشستگان سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تلاش می‌کنیم که کسورات قانونی ناشی از افزایش رتبه ها را پرداخت کنیم و نظام رتبه بندی برای آنها به حالت تثبیت در آید و پرونده آنچه که از رتبه بندی به صورت گذشته باقی مانده بسته شود و از این پس نظام رتبه بندی تابع آیین نامه و شیوه نامه مصوب خواهد بود.

به گفته فرهادی در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۰ هزار نفر بازنشسته، در سال ۱۴۰۱، ۵۱ هزار نفر و در سال ۱۴۰۲، ۷۲ هزار فرهنگی بازنشسته شدند.

 

دغدغه و نگرانی معلمان بدلیل سن بازنشستگی به‌زودی مرتفع خواهد شد

سن بازنشستگی در وزارت آموزش و پرورش از ۴۸ سال تا ۵۲ سال است

 

وی درباره نیروی انسانی بیان کرد: امسال بخشنامه‌ معروفی داشتیم که عنوان کرده بودیم مطابق آیین نامه سازمان اداری استخدامی و قبل از ابلاغ برنامه هفتم که بنده آن را امضا کرده بودم که مطابق نامه صادره از سوی سازمان اداری و استخدامی، آموزش و پرورش را مجاز دانسته بود تا قبل از رسیدن شرایط اجباری بازنشستگان اگر خواست، از معلمان فردی را به استمرار خدمت مجاب کند و این اجازه را داده بود. در ادامه در ۳ مردادماه قانون برنامه هفتم لازم اجرا و بخشنامه دچار ابهام شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: این بخشنامه ناظر به قانون مدیریت خدمات کشوری بود، اما برنامه هفتم به عنوان قانون موخر حرف نهایی را می‌زد. در این راستا با دیوان عدالت اداری هماهنگی انجام دادیم تا این بخشنامه ناظر به برنامه هفتم اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه سن بازنشستگی در وزارت آموزش و پرورش از ۴۸ سال تا ۵۲ سال است، بیان کرد: حتی اگر معلمی در دانش سرای تربیت معلم درس خوانده باشد، این عزیزان می‌توانند در ۴۲ سالگی نیز بازنشسته شوند. به عبارتی سن بازنشستگی در آموزش و پرورش پایین است و عموما معلمان در شرایط بازنشستگی از لحاظ سنی هنوز جوان هستند و معتقدیم معلمان در سن بازنشستگی، همزمان در اوج تجربه و مهارت معلمی‌اند، لذا مطلوب این است که برای جبران کمبود نیروی انسانی از خود این معلمان استفاده کنیم.

بنا بر اظهارات سخنگوی وزارت آموزش و پرورش این بخشنامه به زودی اصلاح و دغدغه و نگرانی معلمان ناظر به بازنشستگی مرتفع خواهد شد.

 

با استمرار خدمت حدود ۵۰ درصد معلمان حائز بازنشستگی، مهرماه آرامی را آغاز خواهیم کرد

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در ادامه به تلاقی سه حالت بحرانی در فاصله سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۶ اشاره کرد و افزود: بیشترین جمعیت دانش آموزی در ۲۵ سال گذشته، بیشترین میزان شرایط بازنشستگی در ۲۵ سال گذشته و جذب دانشگاه فرهنگیان در سال ۹۲ تا ۹۷ با هم تلاقی کردند و باعث شد دچار بحران در بحث نیروی انسانی شویم لذا در بحث نیروی انسانی اکنون نسبت به سال گذشته شرایط بهبود یافته به نحوی که با فرض قرارداد کار معین شدن همه نیروهای خرید خدمات و استمرار خدمت حدود ۵۰ درصدی آن دسته از معلمانی که حائز بازنشستگی هستند، مهرماه آرامی را آغاز خواهیم کرد.

 

معلمان دارای شرایط بازنشستگی «اجباری» برای استمرار خدمت ندارند

پرداخت یک ماه حقوق به عنوان «پاداش» به معلمان دارای شرایط بازنشستگی در صورت همکاری با آموزش و پرورش 

 

فرهادی تصریح کرد: با کمک دولت قبل و دولت فعلی و با کمک رییس جمهور و  دکتر حاجی میرزایی دو تصمیم گرفته شد که از دولت قبل پیگیر بودیم. آن دو تصمیم این بود که هر کدام از بازنشستگانی که استمرار خدمت در سال آینده دهند به این معنی نیست که باید تا ۶۰ سال فعالیت کنند؛ آن بخشنامه اصلاح شد. این موضوع ناظر به نیاز است و کل نیاز ما در دو سال آینده است و حالت «اجبار» آن برداشته شد. 

وی افزود: هر معلمی استمرار خدمت دهد در حالیکه شرایط بازنشستگی داشته باشد، به میزان یک ماه حقوق به او« پاداش» پرداخت می‌کنیم. بنابراین تمامی افرادی که در شهریورماه امسال با داشتن شرایط بازنشستگی، چنانچه ادامه خدمت دهند و بازنشستگی را یک سال به تعویق بیاندازند ۱۳ ماه حقوق دریافت خواهند کرد که منابع مالی آن نیز تامین شده است.

 

پرداخت یک ماه حقوق بیشتر به حق‌التدریسی‌ها

 

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در مورد حق‌التدریس معلمان که نسبت به اخذ حق‌التدریس اقدام می‌کنند، طرحی در وزارتخانه داشتیم و آن را سال گذشته به سازمان اداری و استخدامی اعلام کردیم به گونه‌ای که مبلغ آن تا دو برابر افزایش یابد. به این معنی که اگر معلمی در روستا تدریس می‌کرد، حق التدریس بیشتری به او پرداخت کنیم، اما فردی که در شهر تدریس می‌کرد میزان آن متفاوت باشد. این طرح اصلاح و قرار شد معلمانی که اضافه تدریس یا حق‌التدریس دارند به آنها به جای ۹ ماه حق التدریس، ۱۰ ماه حق التدریس پرداخت کنیم؛ یعنی عوامل انگیزشی ایجاد شده تا در مهرماه، مهر شادی و آرامی برای دانش آموزان محقق شود. 

فرهادی با اشاره به اینکه امسال در جذب معلم و اعلام نتایج آزمون استخدامی، تقویم را دو الی سه ماه جلو کشیدیم، گفت: سال گذشته اعلام نتیجه آزمون استخدامی آموزگاری ۲۹ شهریورماه بود و یک روزه ساماندهی شدند و آموزش بدو خدمت در حین خدمت انجام شد.

وی بیان کرد: امسال آزمون آموزگاری طی یک ماه گذشته اعلام نتیجه شد و از ۲۸ هزار نفر ظرفیت آزمون، ۲۱ هزار نفر قبول شدند. اکنون آزمونهای بدو خدمت می‌بینند و برای حضور در کلاس توانمند می‌شوند.

 

اعلام نتایج نهایی آزمون استخدامی دبیری طی چند روز آتی 

نتایج اولیه آزمون کیفیت بخشی حداکثر طی دو هفته آینده اعلام می‌شود

فرهادی در خصوص آزمون استخدامی دبیری با ظرفیت ۲۴ هزار نفری نیز بیان کرد: نتایج آن به سازمان سنجش اعلام شده و پیش بینی می‌شود که نتایج آن کمتر از یک هفته آینده اعلام شود.

وی در خصوص آزمون کیفیت بخشی نیز بیان کرد: نتایج اولیه آزمون مربیان پرورشی، تربیت بدنی، مربی بهداشت و مشاور و مصاحبه‌ها انجام شده است و حداکثر  طی دو هفته آینده نتایج اعلام خواهد شد.

 

کمبود ۱۷۶ هزار معلم برای مهر ماه؛ این تعداد تامین نیرو می‌شود 

 

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در ادامه این نشست از کمبود ۱۷۶ هزار معلم برای مهر ماه خبر داد و یادآور شد: با استفاده از روش‌های مذکور معلمان جذب خواهند شد.

وی بیان کرد: امسال مجوز استخدامی ۱۲۹ هزار نفر را دریافت کردیم. این نشانه توجه مجموعه تصمیم گیران برای تقویت بنیان آموزش و پرورش است.

 

صدور ابلاغ ۴۰ درصد معلمان برای ورود به مدارس

کلاس‌بندی ۸۰ درصد کلاسها 

 

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در ادامه به اقدامات این وزاتخانه درخصوص برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: بیش‌ از ۴۰ درصد از معلمان ما ابلاغ‌شان صادر شده‌ است؛ به عبارتی ۴۰ درصد از معلمان می‌دانند که در کدام مدرسه تدریس می‌کنند و باید تا پیش ۱۵شهریور که نقل و انتقالات اضطراری انجام می‌شود این رقم تکمیل شود. در سال‌های گذشته بعضا تا بهمن ماه نیز ابلاغ معلمان به صد در صد نمی‌رسید و اکنون نظم بخشی صورت گرفته است.

به گفته فرهادی،‌ حدود ۸۰ درصد از کلاس‌ها کلاس‌بندی شده است و تنها ۲۰ درصد از کلاس‌ها در ماه آینده کلاس‌بندی می‌شوند.
معلمان تهرانی، بیشترین متقاضیان برای انتقال به سایر استانها

 

وی درخصوص نقل و انتقالات نیز بیان کرد: بیشترین تقاضا و خروجی ما از شهرستان‌های استان تهران است و بیش از ۵ هزار معلم درخواست انتقال به استان‌های دیگر را داشته‌اند. بیشترین تقاضای ورود نیز مربوط به شهر تهران با رقم ۶۳۲۱ نفر است. کمترین درخواست خروج متعلق به استان ایلام است که ۲۴۲ معلم درخواست خروج از استان را داشته‌اند. کمترین درخواست ورود نیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. بیشتر تقاضای نقل و انتقالات مربوط به معلمانی است که دارای سابقه کمی هستند.

فرهادی همچنین اعلام کرد: از میان ۲۶ هزار معلم متقاضی انتقال ۱۲ هزار نفر بین یک تا ۵ سال سابقه دارند و ما دارای محدودیت قانونی برای زیر دو سال هستیم؛ با این حال رویکرد آموزش و پرورش این است که تا جای ممکن به تقاضای نقل و انتقال پاسخ مثبت دهد.

فرهادی عنوان کرد: باتوجه به اینکه جمعیت دانش آموزی ابتدایی در حالت پیک قرار دارد اکنون ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از دانش آموزان در مقطع ابتدایی تحصیل می‌کنند. همچنین در مقطع متوسطه اول ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر و در مقطع متوسطه دوم حدود ۳ میلیون نفر تحصیل می‌کنند. در پنج سال آینده جمعیت مقطع دانش‌آموزان دوره متوسطه افزایش می‌یابد و باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

وی همچنین در گزارش مربوط به بودجه آموزش و پرورش گفت: هنوز معتقدیم که بودجه آموزش و پرورش برای رشد جا دارد زیرا این وزارتخانه حدود نصف دولت را تشکیل می‌دهد لذا باید سهم آن از بودجه کشور نیز قابل توجه باشد. جدای از پرداخت حقوق، باید ساخت مدرسه، تربیت دانشجو معلم، کیفیت بخشی به آموزش و هزینه‌های آموزش را نیز در نظر بگیریم.

به گفته فرهادی، در حال حاضر میانگین حقوق معلمان ۱۶ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: اعتبارات آموزش و پرورش به نسبت جمعیت افزایش پیدا نکرده است. امسال بودجه آموزش و پرورش ۱۱۰ درصد است؛ اگر بتوانیم مطالبات را پرداخت کنیم در سال آینده مشکل نخواهیم داشت. افزایش بودجه ناظر به افزایش کیفیت آموزش خواهد شد یعنی اگر بودجه بیشتری داشته باشیم امکانات مدارس و دوره‌های توانمندسازی و کیفیت تجهیزات و هوشمندسازی در مدارس و… را ارتقاء می‌دهیم در حالی که نرخ و سرعت مدرسه سازی بالا بوده با این حال هنوز به افزایش سرعت مدرسه سازی نیاز داریم.

 

تلاش برای پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان نیمه دوم سال ۱۴۰۲ 

 

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: در ۱۱ ماه گذشته از آنچه که بوده شرایط بهبود یافته است به طوریکه اکنون یک بدهی اصلی داریم و بدهی پرسنلی پرداخت شده است. بدهی اصلی پاداش پایان خدمت است. پاداش پایان خدمت فرهنگیان همیشه بعد از مردادماه و شهریورماه پرداخت شده و این نکته خوبی نیست. در حال حاضر تلاش می‌کنیم به زودی پاداش پایان خدمت افرادی که ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ بازنشسته شدند را بتوانیم پرداخت کنیم و امید است این اتفاق در شهریورماه بیفتد.

 

ابلاغ مجوز بکارگیری معلمان بازنشسته حداکثر تا سقف ۲۴ ساعت تدریس در هفته

 

وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درخصوص ابلاغیه رئیس جمهور برای به کارگیری ۷۰ هزار بازنشسته نیز بیان کرد: معلمان بازنشسته جوان و توانمند هستند و بهترین حالت برای تامین نیروی انسانی استفاده از ظرفیت آنهاست. سال گذشته بازنشستگان مجاز بودند که ۸ ساعت در هفته تدریس کنند اما این ۸ ساعت برای مقطع ابتدایی امکان پذیر نیست. در دوره دبیرستان نیز ۸ ساعت امکان پذیر بود اما کافی نبود. در آن زمان از سران قوا مجوز گرفتیم و اقدامات این مجوز در شورای عالی آموزش و پرورش انجام و توسط دکتر پزشکیان ابلاغ شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: امسال نیز همین رویکرد را داریم تا بتوانیم از ظرفیت بازنشستگان با همین ظرفیت و شرایط که بتوانند ۲۴ ساعت در هفته تدریس کنند استفاده کنیم. پیش بینی ها نشان می‌دهد که استقبال برای اخذ اضافه تدریس نسبت به سال گذشته بهتر شده است.

وی در ادامه موثرترین عوامل در موفقیت دانش‌آموزان را خانواده و معلم دانست و یادآور شد: باید نگاه خود را به تامین نیروی انسانی عمیق‌تر کنیم زیرا معلم بعد از خانواده موثرترین عامل است.

فرهادی در پاسخ به سوال دیگری درباره تشکیل سازمان رفاهی و اقتصادی فرهنگیان نیز گفت: تشکیل سازمان رفاهی و اقتصادی فرهنگیان در سال ۱۴۰۰ به وزیر وقت آموزش و پرورش ارائه شد و ایشان در خردادماه ۱۴۰۰ دستور فرمودند که در برنامه هفتم لحاظ شود اما آن دستور اجرایی نشده بود تا اینکه دکتر صحرایی از آن استقبال کردند و جلسات مشورتی برگزار و شیوه نامه تشکیل سازمان به دولت ارائه شد. دولت شیوه نامه سازمان را به کمیسیون مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری ارجاع دادند و این شیوه نامه در کمیسیون مطرح شد و در نهایت مقرر شد آن را به شورای عالی اداری ارجاع دهد اما متاسفانه با شهادت شهید جمهور، این دچار وقفه خواهد بود اما آن را ادامه و دنبال می‌کنیم.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=23694

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.