به گزارش حاشیه خبر، وقتی کارگر جوان از داربست طبقه سوم سقوط کرد و جان باخت، مالک ساختمان و پیمانکار مقصر شناخته شدند و طبق قانون باید به زندان میرفتند، اما قاضی دادگاه به جای حبس، مجازات جالبی برای آنها درنظر گرفت.
چندی قبل گزارش سقوط مرگبار مردی جوان از طبقه سوم یک ساختمان در حال ساخت به پلیس لواسانات اعلام شد. با حضور پلیس در محل، معلوم شد که مرد جان باخته حدودا ۳۲ساله و از کارگران ساختمان بوده است.
او برای نصب داربست به ساختمان در حال ساخت رفته بود که حین کار، از طبقه سوم به پایین سقوط کرده و جانش را از دست داده بود. چون سقوط کارگر جوان، حین کار رخ داده بود و خانواده او از مقصران این حادثه شکایت کرده بودند، پروندهای در اینباره تشکیل شد و به دستور بازپرس پرونده، تیم کارشناسی تشکیل شد تا مقصران مرگ مرد جوان را مشخص کند.
بخشش
درحالیکه پرونده روی میز قاضی میثم حسین پور، رئیس شعبه۱۰۲ دادگاه لواسانات قرار گرفته بود، خانواده مرد جانباخته، راهی دادگاه شدند و ۲متهم را بخشیدند. آنطور که خانواده مرد جانباخته میگفتند، صاحب ملک و پیمانکار(۲متهم پرونده) پس از این حادثه، دیه کامل متوفی را به همسر و پسر ۴ساله کارگر جانباخته پرداخته بودند. از سوی دیگر عنوان کردهاند که کودک مرد جانباخته تحت حمایت مالی آنها قرار گرفته و هزینههای کلاس و تحصیل وی را فراهم خواهند کرد.
مجازات جایگزین حبس
اگرچه خانواده مرد جانباخته، ۲متهم را بخشیدند، اما از لحاظ جنبه عمومی جرم باید هردو به زندان میرفتند. در این شرایط بود که قاضی حسین پور به جای اینکه متهمان را به زندان بفرستد از مجازات جایگزین حبس استفاده کرد. این قاضی جوان که بهخاطر صدور احکام جالب جایگزین حبس به چهرهای رسانهای تبدیل شده است، به همشهری میگوید: در این پرونده، ۲مرد جوان یعنی صاحب ملک و پیمانکار در برابر جرم قتل غیرعمدی قرار داشتند. براساس ماده۶۱۶ قانون مجازات اسلامی، درصورتیکه قتل غیرعمد به واسطه بیاحتیاطی یا بیمبالاتی یا اقدام به امری که مرتکب در آن مهارت نداشته است یا به سبب عدمرعایت نظامات واقع شود، مسبب به حبس از یک تا ۳سال و نیز پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم خواهد شد.
او افزود: براساس این قانون، محکومان به لحاظ جنبه عمومی جرم، باید زندانی میشدند، اما چون سابقهای نداشتند و اولیای دم آنها را بخشیده بودند، تصمیم گرفتم به جای اینکه آنها را به زندان بفرستم، از مجازات جایگزین حبس استفاده کنم. قاضی حسین پور افزود: در این پرونده حکمی که صادر کردهام، این است که ۲محکوم، از طریق اداره کار و بیمه ۸پدری را که قربانی حوادث ناشی از کار شدهاند، یعنی حین کار، آسیب جدی به آنها وارد شده است، شناسایی کنند و هزینه درمان این افراد آسیبدیده را بپردازند. این قاضی خوشفکر در ادامه گفت: چون در آستانه تولد حضرتعلی(ع) و روز پدر قرار داریم، چنین حکمی را صادر کردم تا محکومان تبدیل به خیر شوند و پدرانی که این روزها با توجه به شرایط اقتصادی، آسیب جدی دیدهاند و نمیتوانند کار کنند، کامشان شیرین شود و یک هدیه خوب در روز پدر دریافت کنند. خوشبختانه پس از صدور این حکم جایگزین، ۲محکوم راهی اداره کار و بیمه شده و ۸پدر را شناسایی کردند. آنها به سراغ پرونده پزشکی این افراد رفتند تا هزینه درمانشان را بپردازند. همچنین داوطلبانه، حمایت مالی برای خانواده آنها درنظر گرفتند. علاوه بر این به کارگری که بر اثر حادثه سقوط از ساختمان جان باخت نیز حمایت مالی کرده و نیتشان این است که تا سالها بعد، هزینه تحصیل پسر این مرد جان باخته را بپردازند.