0

دستاورد خوزستان از سفر هی‍‍ئت دولت؛ تصویب ۵۶ مصوبه و اختصاص ۸۹ همت اعتبار

  • کد خبر : 26360
  • 11 دی 1348 - 3:30
دستاورد خوزستان از سفر هی‍‍ئت دولت؛ تصویب ۵۶ مصوبه و اختصاص ۸۹ همت اعتبار
معاون اجرایی رئیس‌جمهور از تصویب ۵۶ مصوبه و طرح اجرایی به ارزش ۸۹ هزار میلیارد تومان (شامل منابع دولتی، ارزی و تسهیلات) در جریان سفر دو روزه رئیس جمهور خبر داد.

به گزارش حاشیه خبر، محمد جعفر قائم پناه شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه خوزستان که با حضور رئیس‌جمهور در شهرک نفت اهواز برگزار شد، گفت: اعتبار پیش‌بینی شده برای این مصوبات از محل بودجه عمومی دولت (سازمان برنامه و بودجه، استان و دستگاه‌ها) در سال آینده تأمین و پرداخت خواهد شد.

وی همچنین به اختصاص ۴۰ میلیون دلار اعتبار ارزی و ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای استان خوزستان اشاره کرد و افزود: هشت موافقت‌نامه در زمینه سرمایه‌گذاری به ارزش ۴۴ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان میان دستگاه‌های دولتی و شرکت‌های وابسته به دولت مبادله شده است که این اقدام به شکوفایی اقتصاد استان کمک خواهد کرد.

قائم پناه ادامه داد: در مجموع، ۴۱۸ میلیون دلار اعتبار ارزی دیگر نیز برای سرمایه‌گذاری در خوزستان به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر استانی رئیس‌جمهور در نظر گرفته شده است. مجموع اعتبارات سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده برای استان در این سفر به ۸۵ هزار و ۳۷۴ میلیارد تومان و ۴۵۸ میلیون دلار اعتبار ارزی می‌رسد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت انتقال حساب شرکت‌های دولتی به داخل استان، گفت: رئیس‌جمهور دستورات لازم را به وزارتخانه‌های مربوطه داده‌اند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، حساب شرکت‌های زیرمجموعه خود را به استان منتقل کنند. همچنین، ۱۱ هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی نیز به استان اختصاص یافته است.

وی بیان کرد: امیدوارم بتوانیم خوزستان را آنگونه که لایق و بایسته است به جایگاه اصلی خودش برگردانیم.

مطالبات مردم به حق است

معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: مطالباتی که مردم مطرح می‌کنند به حق است زیرا استانی پهناور با رتبه دهم مساحت کشور است.

وی افزود: همه تصور می‌کنند مشکلات خوزستان مشهود نیست اما مستندات بسیاری وجود دارد که استان در چه شرایط است.

معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: نرخ تورم خوزستان رتبه بیستم، نرخ مشارکت رتبه بیستم، نرخ بیکاری رتبه پنجم، متوسط درآمد شهری رتبه دهم است.

قائم پناه عنوان کرد: نسبت راه‌های روستایی آسفالت به کل راه‌های روستایی استان رتبه سیزدهم، نسبت تراکم راه‌های اصلی نسبت به مساحت رتبه دوم کشور، سهم جمعیت روستایی بالای ۲۰ خانوار دارای آب آشامیدنی رتبه ۱۳، نسبت فوت شدگان تصادف به کل جمعیت رتبه ۲۵ است که این خوبی است، تعداد مدارس استان به کل کشور رتبه دوم را دارد.

وی ادامه داد: تعداد تخت فعال بیمارستانی به جمعیت در کشور ۱۷.۸ تخت است. تعداد پزشکان به ازای هر ۱۰ هزار نفر در کشور ۶.۵ نفر است ولی در خوزستان ۶.۸ بوده که رتبه هجدهم را دارد، همچنین سهم نسبت دانش آموز به معلم در کشور ۲۸ و در خوزستان ۲۶ نفر است.

معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین با ارائه آماری در مورد خوزستان گفت: متأسفانه سال ۱۴۰۱ فوتی‌های در اثر تصادف یک هزار نفر بوده است. هواشناسی بالاترین بیشینه خود را ۵۱ درجه ثبت کرد که مشکلات خاص خود را به همراه دارد.

قائم پناه در خصوص رویکرد مصوبات سفر بیان کرد: اولین اقدامی که در سفر داریم شنیدن صدای مردم است؛ بیش از ده‌ها ساعت شنونده اعتراضات، نظرات، پیشنهادات و انتقادات بوده‌اند. شنیدن فعالان اقتصادی برنامه دیگر بود و در هر استانی اولین نشست را با فعالان اقتصادی داریم.

وی افزود: نشست با فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و شنیدن صداهایشان با طیف وسیع فکری، پرهیز از شعارگرایی که رویکرد دکتر پزشکیان است، قانون گرایی و توجه به برنامه، واقع بین بودن، عدالت و صداقت از دیگر رویکردهای سفر بوده است.

وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری چند روز گذشته در سخنانشان فرمودند بخش خصوصی کار کشور را پیش می‌برد لذا همه تلاش ما این باشد که بخش خصوصی را تسهیل گر باشیم زیرا تنها راهمان برای پیشرفت کشور توجه به بنگاه‌های خصوصی و شرکت‌های خصوصی و بخش خصوصی است.

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به اهم مصوبات زیربنایی سفر، گفت: تأمین راه آهن شلمچه به بصره، تکمیل محور اهواز – حمیدیه- سوسنگرد، تعویض و چهارخطه کردن محور ملاثانی، شوشتر و دزفول، تکمیل باند دوم ملاثانی به مسجدسلیمان، تکمیل ۱۳ کیلومتر از محور مسجدسلیمان به بازفت، باند دوم اهواز به خرمشهر، تکمیل باند دوم محورهای رامشیر، ماهشهر، بهبهان و زیدون بوده است.

قائم پناه افزود: همچنین احداث محور رامهرمز، دارخوین، بهبهان و شادگان، توسعه بیمارستان ۲۰۶ تختخوابی شوش، تکمیل بیمارستان جایگزین بهبهان، تکمیل بیمارستان قلب خرمشهر، تکمیل بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی یا زهرای دزفول، تکمیل تأسیسات فاضلاب اهواز، اجرای طرح آبرسانی اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان و..، تکمیل و بهره برداری از سد بالارود و فاز اول سد مارون از دیگر مصوبات زیربنایی بوده است.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری‌های بخش توسعه‌ای ۳۱ پروژه با اعتبارت ۴۴ همت بوده، تصریح کرد: شرکت‌های پتروشیمی، نوسازی معادن و صنایع، توسعه نیشکر، گروه صنعتی مادر، گروه مپنا، شرکت هواپیمایی ماهان از جمله اهم این طرح‌ها است.

مهم‌ترین خواسته‌ها

معاون اجرایی رئیس جمهور عنوان کرد: اهم خواست نمایندگان مردم، ایجاد نیروگاه برق خورشیدی، لایروبی سدهای استان خصوصاً سد دز، کرخه، مسجدسلیمان و گتوند، تکمیل پروژه‌های فاضلاب شهری اهواز، اختصاص سه درصد درآمدهای نفتی به خوزستان، احداث راه آهن اهواز به ایذه به اصفهان، دوخطه کردن مسیر ریلی اهواز به تهران بوده است.

قائم پناه ادامه داد: ۲۰ روز قبل از سفر واحد ارتباطات مردمی را برای نظرسنجی داشتیم که ۷۰ درصد گفته‌اند، حمل و نقل، جاده، معابر، خیابان‌ها، آسفالت، بهداشت و درمان ۵۸ درصد، کمبود برق و ضعف برق رسانی ۵۹ درصد، امکانات تفریحی و ورزشی ۷۲ درصد بوده است.

وی گفت: همچنین در خصوص اولویت دولت در رفع مشکلات مسائل زیست محیطی مثل آلودگی هوا و ریزگردها و فرونشست زمین را ۳۳ درصد، عدم بکارگیری نیروهای بومی در صنایع نفتی و پتروشیمی، رفع سیستم دفع فاضلاب شهری، مقابله با شیوع آسیب‌های اجتماعی درخواست مردم بوده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور عنوان کرد: حدود ۴۹ درصد مردم خوزستان تمایل ندارد به شهرهای خارج استان مهاجرت کنند. بیش از ۷۰ درصد تمایل به مهاجرت به کشورهای دیگر را ندارند.

به گفته وی، بیش از ۹۱ درصد مردم خوزستان به ایرانی بودن خود مفتخر هستند. بیش از ۶۲ درصد معتقدند دکتر پزشکیان محبوب است و بیش از ۵۷ درصد سیاست‌های رئیس جمهور را تأیید می‌کنند.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=26360

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.