پایگاه خبری اسپیس، توسعه باغها و مزارع در فضا کارسادهای نیست، اما دسترسی به گیاهان تازه برای فضانوردانی که قصد دارند برای مدت طولانی در فضا اقامت کنند، ضروری است.
تلاشهایی که تا کنون برای تولید انبوه محصولات کشاورزی در فضا انجام گرفته است، با چالشهای مالی، فنی و لجستیک متعددی روبهرو بوده است که برای حل این چالشها به پیشرفتهای جدید در اتوماسیون، رباتیک و یادگیری ماشین نیاز است.
ناسا اخیرا در بیانیهای اعلام کرد: پروژههای کوچکی که در ایستگاه فضایی انجام میشود، بر انجام تحقیقات اولیه مرتبط با رشد و کارآیی محصولات کشاوری متمرکز هستند. این پروژه ها به عنوان سنگ بنای توسعه یک سیستم تولید محصول کاملا کاربردی برای آینده فضانوردان عمل میکنند.
در حال حاضر ناسا یک سیستم نظارتی پیشرفته بر اساس تصویربرداری در تمام طیف نوری ارایه کرده است که نمونه اولیه آن در مرکز فضایی کندی برای نظارت بر رشد گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد. ناسا امیدوار است با کمک این سیستم و فناوریهای مشابه بتواند الگوریتم های هوش مصنوعی را برای کشت محصولات کشاوری در ایستگاه فضایی بینالمللی و مدارگردهای ماه و مریخ توسعه دهد.
همچنین ناسا در کنار وزارت کشاورزی آمریکا تحقیقات وسیعی را روی ریزسبزیها به عنوان یک گزینه برای تامین غذا در فضا آغاز کرده است. ریزسبزیها گیاهان کوچک حاوی مواد مغذی هستند که به سادگی و بدون دخالت قابل توجه انسان رشد میکنند. علاوه بر این ناسا برنامههای متعددی را در زمینه کشت گیاهان در فضا از جمله پروژه باغ ایستگاه فضایی موسوم به Veggie، پروژه زیستگاه کشت و برداشت محصولات موسوم به APH و پلتفرم Ohalo III در مرکز فضایی کندی در دست اجرا دارد.
با تمام این اوصاف هنوز راه درازی تا ایجاد مزارع و باغها در فضا باقی مانده است، اما به اعتقاد محققان ناسا دهههای پیشرو فرصت مناسبی برای توسعه فناوریهایی است که غذای نسلهای بعدی بشر را در سیارات دیگر تامین خواهد کرد.