شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خوزستان در نامهای به وزیر نیرو خواستار بازنگری در مدیریت سازمان آب و برق خوزستان شد.
در این نامه این پرسش مطرح شده که اصرار بر ادامه فعالیت مدیران بی تدبیر و ضعیف که منشاء گرفتاریها و مصیبت های فراوان برای مردم بوده اند، با کدامین منطق و معیار انقلابی سازگار است؟؟؟
متن نامه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در بخش آب باید اقدامات اساسی انجام بگیرد. اینکه ما مرتب لب مرز [کمبود] باشیم و دغدغه داشته باشیم شایسته نظام و کشور نیست.
مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)
جناب آقای دکتر علی اکبر محرابیان
وزیر محترم نیرو
سلام علیکم،
متاسفانه در دهه های اخیر شاهد سیاست گذاری های غیر کارشناسی و غلطی بودیم که منطبق بر هیچکدام از استاندارد های علمی و بین المللی نبوده و نتیجه این رویکردها، آسیب های اجتماعی و ضررهای اقتصادی متعددی بر پیکره انقلاب و مردم بوده است.
بر این اساس در بحث الگوی کشت و آمایش سرزمین کوچکترین برنامه ریزی ای نشده و اگر هم شده باشد تنها بر روی برگه ها و گزارشات است. نتیجه این که بعد از چندین دهه سیاست گذاری حدود ۹۰ درصد مصرف آب کشور برای مصارف کشاورزی است و تنها ۲ درصد آب برای مصارف صنعتی اختصاص دارد ، در حالیکه در کشورهای توسعه یافته با روش های نوین آبیاری و بهینه سازی ، مصرف آب کشاورزی ۳۰ درصد است و مصارف صنعتی نزدیک به ۶۰ درصد می رسد.
در سرتاسر کشور شاهد ساحل خواری ها و ساخت و ساز های بی مورد و غیرمجاز در حریم رودخانه ها و دریاها هستیم ولی مشاهده میکنیم هیچگونه نظارتی از سوی وزارت نیرو وجود ندارد یا بسیار ضعیف و غیر موثر است.
در بحث انتقال آب بین حوزه ای شاهد آن هستیم که هیچکدام از معیار های بین المللی در مبدأ و مقصد رعایت نشده است. در معیار های بین المللی به تبعات اجتماعی و زیست محیطی انتقال آب هم اشاره شده ولی ما هم اکنون شاهد هستیم که بعنوان مثال میلیون ها نخل در جنوب استان خوزستان بخاطر کاهش دبی رودخانه و غلبه آب شور دریا از بین رفته اند، همچنین طبق محاسبات انجام شده برای یکی از استان های مجاور هزینه ای که برای انتقال هر مترمکعب آب در انتقال آب بین حوزه ای پرداخت میکنند دو برابر مقداری است که با فرض کشت برنج مقصد به دست می آورند و در واقع دائما در حال ضرر اقتصادی هستیم.
البته آسیب های اقتصادی یکی از آثار مخرب سیاست گذاری های غلط است و نباید از اعتراضات مردمی و آسیب های اجتماعی و تبعات امنیتی این سیاستها چشم پوشی کنیم. گویا این سیاست گذاری تعمدا به دنبال ایجاد تفرقه و اغتشاش بوده به نحوی که مثلا شهروندان خوزستانی و چهارمحالی هم معترض بودند که چرا آب را به اصفهان و یزد میفرستید، اصفهانی ها شاکی بودند از انتقال آب بین حوزه ای به یزد، یزدی ها معترض بودند که چرا منابع آبی را به کرمان میفرستید؟ به عبارت دیگر اقداماتی را که دشمن برای ایجاد تفرقه در میان مردم استان های مختلف دنبال می کرد سیاسات گذاران داخلی به اسم وزارت نیرو بسترسازی می کردند.
استقرار دولتی با شعار عدالت محوری و مردمی بودن این توقع را به وجود آورد که همان رویکردهای مثبتی که در دیگر عرصه های دولت دیده میشود، در بحث مدیریت منابع آب کشور نیز دیده شود.
ولی متاسفانه باید بگوییم که در مقام عمل شاهد چنین تغییراتی در هیچ کدام از این زمینه ها نبودیم و حتی گزارشی هم به مردم آسیب دیده در استان هایی که درگیر تنشهای آبی بوده اند از سوی جنابعالی ارائه نشده است و گویا سیاست همان است فقط حرف ها و شعارها در تریبون هایی مانند رسانه ملی تغییر کرده است.
مهمترین لازمه تغییر این سیاست های مخرب، برکناری بانیان وضعیت موجود است. افرادی که به جای پاسخگویی به مردم دربرابر سیاست ها و عملکردشان، الان در مسند های مختلف در وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به زعم خودشان در حال خدمت به انقلاب هستند.
مدیرانی که علاوه بر ناکارآمدی و رانت خواری حوزه مدیریت شان به مثابه ملک شخصی بوده و بر اساس سلیقه و به فراخور زمان از آن هزینه می کنند و زیرمجموعه های خود را بر اساس بقاء خود چینش می کنند.
به طور مداوم با شخصیت های سیاسی و مذهبی از جمله برخی از نمایندگان مجلس و رسانه ها برای تداوم حضور خود در حال لابی و معامله بوده و از دولتی به دولت دیگر همواره مدیر می مانند.
بر این مبنا عمدتا گرفتار فساد و رانت های وحشتناکی می شوند که با بررسی های دقیق و کارشناسی می توان علاوه بر نتایج ملموس و آشکار آن که همانا زمین گیر شدن دستگاههای اجرایی در ارائه خدمت به مردم است، نتایج غیر ملموس آن را هم احصاء نمود.
یکی از نمونه های بارز و مصادیق آشکار این موضوع سازمان آب و برق خوزستان است که با دارا بودن اهداف و ماموریت های بسیار مهم و اساسی، سیستم مدیریت آن غیرکارآمد و ناتوان شده و با ابتلاء به رانت و ناکارآمدی عملا از مسیر فعالیت های قانونی و عرفی خود منحرف شده است.
بحران سیل در سال ۹۸-۹۷ و آوارگی میلیونها نفر از خانه و کاشانه خود و وارد آمدن هزاران میلیارد تومان خسارت به اموال و دارایی های مردم، رهاسازی حدود ۶۰ درصد آب مخازن سدها بر اساس تصمیمات غلط و غیر کارشناسی( اگر نگوییم تعمدا و با برنامه) در سال ۹۹ و تخلیه مابقی مخازن سدها در ابتدای دولت آقای رئیسی طبق مصاحبه رسمی مدیرعامل سازمان آب و برق که میانگین ذخیره آب سدهای خوزستان در تابستان امسال را حدود ۷ درصد و آب سد دز را حدود ۵ درصد اعلام نمود
ناتوانی در مدیریت خشکسالی طی سال جاری که منجر به اعتراضات وسیع اجتماعی و رخدادهای امنیتی گردید که بر اثر آن باز هم خسارات فراوانی به مردم از جمله کشاورزان وارد آمد، بروز تنش های آبی گسترده در سطح شهرها و روستاهای استان به دلیل عدم تامین آب شرب مناسب، تعلل در انجام طرح ها و پروژه های آبرسانی و سایر پروژه های خدمات رسانی به مردم و کشاورزان در زمینه تامین و توزیع مناسب آب آن هم عمدتا به دلیل وجود مدیران ضعیف و بی کفایت، کنارگذاشتن و به حاشیه بردن برخی مدیران کارآمد به دلیل انتساب به دولت جدید و عدم همراهی با برنامه های ضعیف آنان، استفاده از افراد دارای پرونده های کیفری و مالی در سطح پُستهای معاونت و مدیریت سازمان مذکور و وجود زد و بندهای گسترده مالی و سیاسی با چهره های پرنفوذ (توسط نزدیکان مدیرعامل) در سطح استان و کشور تنها گوشه ای از این لطمات جبران ناپذیر و خانمان برانداز از عملکرد این مدیر ناتوان در استان مهم و استراتژیک خوزستان است.
جای نگرانی فراوان است که تداوم وضع موجود میزان خسارتها و آسیبها را تا انجا افزایش دهد که دیگر مجالی برای جبران آن باقی نماند.
لذا بسیج دانشجویی استان خوزستان با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر عمل به برنامهها و سیاستهای گام دوم انقلاب از جنابعالی تقاضا دارد بدون تعلل و فوت وقت، تغییراتی در سیاست گذاری های وزارت نیرو ایجاد نموده و تمامی افراد و مدیرانی که در این سیاست گذاری های غلط و عملکردهای ناصواب نقش داشته اند را برکنار کنید.
جناب آقای دکتر محرابیان، با وجود سیاست ها و برنامه های کاربردی و موثر و خیل عظیم مدیران کارآمد و انقلابی، اصرار بر تداوم سیاستها و روشهای فعلی و ادامه فعالیت مدیران بی تدبیر و ضعیف که منشاء گرفتاریها و مصیبت های فراوان برای مردم بوده اند، با کدامین منطق و معیار انقلابی سازگار است؟؟؟ بدون تردید وجود و حضور اینگونه افراد در مناصب مهم حتی برای یک لحظه بیشتر، گناهی نابخشودنی، خیانت به آرمان های بلند انقلاب و برخلاف منویات مقام معظم رهبری است.
تمامی ادله و گزاره های فوق نتیجه ساعت ها مشاوره و جلسه با کارشناسان مختلف و اساتید متخصص و مطرح دانشگاهی است، در صورت هر گونه مخالفت یا دفاع از سیاستهای جاری و عملکرد مدیران مورد اشاره، از جنابعالی انتظار داریم که دلایل خویش را ارائه فرمایید، چرا که دولت با راهبرد عدالت محوری و شعار مردمی بودن وارد عرصه شده و بعنوان وزیر این دولت انقلابی، شرمی در پاسخگویی به قشری که طبق گفته شهید بهشتی موذن جامعه است نباید وجود داشته باشد.
یادآور میشود، به زودی شرح مبسوط موارد فوق به انضمام ادله و مستندات در خصوص موضوعات پیش گفته به دفتر مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری ارسال خواهد شد.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خوزستان
رونوشت جهت استحضار:
-جناب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ریاست محترم جمهوری