دکتر محمدعلی زلفی گل در حاشیه مراسم بازگشت به آموزش حضوری در دانشگاه ها که امروز صبح با حضور مسئولین آموزش عالی و رئیس دانشگاه تهران در این دانشگاه برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: امروز روز خوبی است چرا که شاهد حضور دانشجویان در دانشگاه ها به ویژه دانشجویان مقطع کارشناسی خواهیم بود، در واقع هیچ زمانی دانشگاه ها تعطیل نبودند و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که طرح رساله ها یا پایاننامه های آن ها تصویب شده بود،پیوسته در دانشگاه ها حضور داشتند.
وزیر علوم تأکید کرد: امیدواریم شاهد حضور تمامی دانشجویان در دانشگاه های کشور باشیم چرا که دانشجو روح دانشگاه است و اگر دانشجو در دانشگاه نباشد، دانشگاه همانند کالبدی است که روح ندارد و امروز ما از این بابت بسیار خوشحال هستیم.
دکتر زلفی گل تأکید کرد: از جامعه فرهیخته دانشگاهی تقاضا داریم همان گونه که در تمامی عرصه ها برای جامعه الگو هستند، در عرصه سلامت و رعایت دستورالعمل های بهداشتی نیز الگو باشند تا ما از این بابت آسیبی نبینیم چرا که اصل سلامت دانشجویان و دانشگاهیان برای ما بسیار مهم است و به عنوان یک اصل اساسی در ازسرگیری آموزش حضوری محسوب می شود.
وی تأکید کرد: امکان دارد ما دانشجویانی داشته باشیم که به دلایل موجهی امکان حضور آن ها در کلاس های آموزشی مهیا نباشد به همین جهت لازم است دانشگاه ها تمهیدات لازم را برای رعایت حق حقوق آن ها بیندیشند و اگر امکان دارد که در دانشگاه محل سکونت خود مهمان شوند، این تسهیلات برای آن ها فراهم شود.
وزیر علوم خاطر نشان کرد: اگر به دلایلی از جمله عدم وجود رشته در دانشگاه محل زندگی دانشجویان وجود ندارد و یا اینکه شرایط مهمانی برای دانشجویان فراهم نیست امکان حذف درس برای دانشجویان باید فراهم شود و یا اگر هم در مواردی دانشگاه تشخیص داد این دانشجویان می توانند از آموزش برون خط استفاده کنند که البته این در صورتی است که اساتید همکاری لازم را داشته باشند.
دکتر زلفی گل خاطر نشان کرد: همه ما اعضای یک خانواده هستیم و جامعه فرهیخته دانشگاهی باید همدیگر را درک کنند و شرایطی را ایجاد کنیم تا به مرور شاهد حضور همه دانشجویان در دانشگاه ها باشیم.
وی در خصوص تمهیدات وزارت علوم برای تحقق شعار سال نیز گفت: یکی از اقداماتی که ما در این زمینه داشتیم تأسیس معاونت فناوری و نوآوری بود که پس از گذشت سه ماه از عمر دولت رئیسی ما توانستیم این معاونت را تأسیس کنیم و زایش و رویش شرکت های دانش بنیان علت اصلی تأسیس این معاونت بود.
وزیر علوم همچنین خاطر نشان کرد: در سال جدید با توجه به فرمان مقام معظم رهبری در بحث تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی ما عزم خود را جزم کردیم تا برنامه ریزی لازم را داشته باشیم که از تمام پتانسیل ها و ظرفیت های وزارت علوم که بخش عمده آن خود دانشگاه ها هستند، استفاده کنیم و بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری لازم را برای توسعه شرکت های دانش بنیان ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: نکته بسیار مهم این است که ما در راستای استفاده از تمامی ظرفیت هایی که به نوعی به وزارت علوم مرتبط هستند، به عنوان مثال با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه های غیرانتفاعی به همراه پژوهشگاه ها و مراکزی که با وزارتخانه های دیگر در ارتباط هستند ارتباط بگیریم و به این باور برسیم که همه ما در یک تیم هستیم و برای یک هدف کار می کنیم. در نتیجه ما تعامل و تکامل هم افزا را مد نظر قرار بدهیم. به همین جهت سراغ تقابل نخواهیم رفت و با این نگاه می توان به هم افزایی و وحدت برای تحقق شعار سال دست یافت.
زلفی گل تأکید کرد: عمده ترین مشکل فعلی کشور ما اشتغال است و اگر جوانان ما شغل داشته باشند به موقع ازدواج می کنند و سروسامان می گیرند، در نتیجه امید و نشاط به جامعه و خانواده برمی گردد. در نتیجه یکی از راه های موثر برای ایجاد اشتغال مخصوص برای تحصیکرده های دانشگاهی همین شرکت های دانش بنیان و دانش پایه است. در نتیجه ما عزم خود را جزم کردیم که از پتانسیل عظیم جامعه دانشگاهی نیز در این راستا در کنار توجه به پارک های علم و فناوری استفاده کنیم.