محمد احسانی پور مدیر شیمی فاز ۱ و۲ نیروگاه رامین با اشاره به نقش حیاتی فرآیندهای شیمیایی بر روند تامین آب باکیفیت جهت واحدهای تولید برق این نیروگاه ، مقاله ارائه شده را حاصل یک تحقیقات گروهی برشمرد و اظهار امیدواری نمود با تکیه بر دانش و تجربه همکاران خود شاهد بهبود کیفیت و روند تصفیه آب استحصالی از رودخانه کارون به واحدهای نیروگاهی باشیم.
در چکیده این مقاله آمده است:
آب به عنوان ماده حیاتی در زندگی بشر می باشد و تأمین آن با کیفیت موردنیاز جهت مصارف صنعتی همواره با مشکلاتی از قبیل افزایش سختی در طول پروسه انتقال حرارت ، افزایش تغلیظ ،افزایش تاری و نهایتا ایجاد رسوب سخت کربناتی در سطوح حرارتی می شود . این تحقیق به صورت یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی، با استفاده از یک مخزن شیشه ای با حجم Lit 2 حاوی ۴ عدد الکترود صفحهای از جنس آلومینیوم انجام شد و درصد حذف سختی و کدورت )تاری(
سیکل آب خنک کن نیروگاه در گستره پتانسیل ۶ ،۱۱ ،۱۴ ولت و در زمانهای واکنش ۱۲ ،۴۲ ،۶۲ دقیقه و در pH 5 ، ۷ و ۱۲ بررسی و تعیین مقدار گردید و مشخص گردید. بیشترین میزان حذف سختی و تاری در اختلاف پتانسیل v ~24 و مدت زمان واکنش min 60 با راندمان %۸۸٫۵ برای سختی و %۹۳٫۸ برای تاری در ۱۰=PH بدست آمد. این بررسی نشان میدهد که استفاده از الکترودهای صفحهای آلومینیومی، میتواند روش مناسبی در حذف سختی و کدورت )تاری( در محیط آبی در نیروگاه ها باشد.