به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، سید مجید امامی صبح امروز سه شنبه (۳۰ فروردین ماه) در نشست هم اندیشی با فعالان فرهنگی حوزه های علمیه خواهران خوزستان، اظهار کرد: شورای انقلاب فرهنگی یک بازوی اصلی دارد که بنا به دلایلی حدود ۱۵ سال فعال نبوده که سعی بر این است با مشارکت مردم، مسئولین متدین و متخصصین و سیاستگذاران حوزه فرهنگ، این مجموعه احیا شود.
وی با بیان اینکه این بازو، هماهنگ کننده ۳۰ دستگاه فرهنگی و عمومی است، افزود: شورای فرهنگ عمومی در واقع قرارگاه عملیاتی فرهنگ کشور است و شورای فرهنگ عمومی در هر استان باید قرارگاه عملیاتی فرهنگ همان استان باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: این شورا می تواند با استفاده از بازوهای توانمند جبهه های فرهنگی از جمله حوزه های علمیه و آموزش و پرورش، در حوزه فرهنگ آسیب شناسی کرده و برای رفع آن راه حل پیدا کند؛ سپس می تواند اتخاذ رأی کرده و بر اساس آن رأی مشترک کار عملیاتی انجام دهد.
امامی با بیان اینکه توان دولت در عرصه فرهنگ ۳۰ درصد است، بیان کرد: این میزان فعالیت که وظیفه دولت به عنوان نهاد رسمی است، نباید با ۷۰ درصد عملیات فرهنگی غیر رسمی در کشور فاصله زیادی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه فاصله بین حوزه تصرف دولت و حاکمیت در فرهنگ با حوزه تصرف غیردولتی نباید افزایش یابد، گفت: شورای فرهنگ عمومی می تواند در کاهش این فاصله و ایجاد بستر لازم برای اقدامات فرهنگی موثر باشد.
امامی اختصاص بودجه به بحث مقابله با آسیب های اجتماعی را ضروری دانست و عنوان کرد: اگر ما امروز مشکل توسعه، اشتغال و معیشت داریم بخاطر مشکل در حوزه فرهنگ است چراکه بخش قابل توجهی از اشتغال و ثروت در جهان امروزی از دل فرهنگ، خلاقیت و صنایع نرم بیرون میآید، بنابراین پرداختن به فرهنگ عمومی کشور ضروری است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: مسئله اسباب بازی، کمتر از مسئله حجاب و عفاف نیست و در این زمینه اگر کوتاهی شود، با چالش جدی مواجه می شویم.
این مقام مسئول تاکید کرد: باید در تقویم سال، یک روز را به نام هر استان نامگذاری شود که ترکیبی از هویت و تاریخ آن استان در بستر فرهنگ عمومی و گردشگری باشد.
امامی در ادامه مطلب فوق گفت: اقدامات نامگذاری پنج استان در تقویم انجام شده و به دنبال اختصاص یک روز از سال برای خوزستان هستیم.
وی با انتقاد از اینکه شورای نظارت بر نامگذاری اماکن و معابر تعطیل بوده و هرکس به اختیار خود فعالیت می کرده است، اضافه کرد: قفل بزرگ مشکلات حوزه فرهنگ یک کلید دارد و آن هم مشارکت نظام فرهنگی و جبهه فرهنگی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اذعان کرد: حمایت، نظارت، مشارکت طلبی، زمینه سازی و تسهیلات از جمله وظایف دولت در حوزه فرهنگ است.
وی با تاکید بر اینکه دغدغه اصلی دولت، فرهنگ است، گفت: از آغاز کار دولت سیزدهم اعتبارات خوبی به بحث فرهنگ اختصاص داده شد که نشانه توجه رئیس جمهور و هیأت دولت به فرهنگ عمومی کشور است.
امامی اظهار کرد: هر طلبه حوزه علمیه یک افسر فرهنگی است که باید در جبهه فرهنگی فعال باشد؛ افسر فرهنگی باید در عرصه فعالیت های حوزه فرهنگ، عملیاتی عمل کند.
این مقام مسئول با انتقاد از اینکه چرا شخصیت های ملی و مذهبی را به کاراکتر تبدیل نکردیم و سبک زندگی آنها را به عرصه نمایش نگذاشتیم، گفت: در ساخت بازی های کامپیوتری، اسباب بازی، کیف، کفش، لوازم التحریر و… باید از شخصیت های برجسته کشور الگو بگیریم.