به گزارش حاشیه خبر به نقل از ایسنا، خاکشیر با نام علمی Descurainia sophia گیاهی علفی یک ساله یـا دو سـاله و از تیـره شـببـو و یکی از گیاهانی است که برای بهبود وضعیت گوارشی افراد توصیه شـده است.
خاکشیر در طب سنتی جایگاه ویژهای دارد و در رفع تشنگی و جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان موثر است. خاکشیر جزو آن دسته از خوراکیهایی است که خوردن آن باعث از بین رفتن عطش شده و بهترین نوشیدنی در ماه رمضان برای کاهش تشنگی است.
یکی از مهمترین عملکردهای شربت خاکشیر در ماه رمضان، ادرارآور بودن آن است. در ماه رمضان، کلیهها به علت کمآبی بدن دچار اختلال میشوند. شربت خاکشیر، ادرار را افزایش میدهد، کلیهها را تقویت و سموم را از بدن خارج میکند؛ این کار به خنک شدن بدن نیز کمک میکند.
در ماه رمضان، به علت کمبود آب بدن، پوست دچار خشکی و التهاب میشود. خاکشیر سرشار از امگا ۳ است و در درخشندگی و طراوت پوست نقش به سزایی دارد. هم چنین خاکشیر، با افزایش اکسیژن پوست، سلول های پوستی را تحریک می کند و تولید فیبروبلاست را افزایش میدهد.
بهتـرین کـاربرد خاکشیر به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده آن است و برای ناراحتیهای روده مثل اسهال یا حتی یبوست مفید است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، آثار درمانی گستردهای از جمله خلط آور، محرک و نیروبخش، نرمکننده و تقویتکننده قلب و اثرات ضد انگلی برای خاکشیر ذکر شده است.