4

زردچوبه برای درمان سوءهاضمه موثر است

  • کد خبر : 18523
  • 28 شهریور 1402 - 11:36
زردچوبه برای درمان سوءهاضمه موثر است
یک مطالعه کوچک نشان داده است که زردچوبه به اندازه داروی "اُمپرازول" در درمان سوء هاضمه مؤثر است.

به گزارش حاشیه خبر به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از هلث لاین، با توجه به نتایج یک مطالعه کوچک، زردچوبه ادویه آشپزی ممکن است به اندازه برخی از داروها برای درمان علائم سو هاضمه مؤثر باشد.

یافته محققان نشان می‌دهد شرکت کنندگان پس از مصرف مکمل‌های زردچوبه به مدت ۲۸ روز، کاهش قابل توجهی در شدت علائم را تجربه کردند.

کورکومین، ماده موجود در زردچوبه، دارای خواص ضد التهابی است که باعث کاهش التهاب می‌شود.

زردچوبه را می‌توان به چای، خورش، یا به صورت مکمل اضافه کرد.

تحقیقات جدید نشان داده است که کورکومین ممکن است به اندازه امپرازول- دارویی که برای مهار اسید معده اضافی استفاده می‌شود- در تسکین سوءهاضمه در افرادی که مبتلا به سوءهاضمه هستند مؤثر باشد.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه چولالانگ کورن در بانکوک تایلند، به طور تصادفی ۱۵۱ بیمار ۱۸-۷۰ ساله را به مدت ۲۸ روز به یکی از سه گروه درمانی تقسیم کردند.

گروه اول دو کپسول بزرگ ۲۵۰ میلی گرم کورکومین چهار بار در روز و یک کپسول دارنما کوچک دریافت کردند. گروه دوم روزانه یک کپسول ۲۰ میلی گرم امپرازول و دو کپسول بزرگ دارونما چهار بار در روز مصرف کردند. سرانجام، به گروه سوم زردچوبه به علاوه امپرازول داده شد.

در آغاز مطالعه، شرکت کنندگان در هر سه گروه خصوصیات بالینی و نمرات سو هاضمه مشابه داشتند.

در پایان مطالعه، کاهش قابل توجهی در شدت علائم در روز ۲۸ برای درد و سایر علائم برای افراد در گروه‌های ترکیبی، کورکومین به تنهایی و امپرازول به تنهایی مشاهده شد.

این پیشرفت حتی بعد از ۵۶ روز قوی‌تر بود.

نتایج این مطالعه، زردچوبه را به عنوان یک درمان سوءهاضمه نشان می‌دهد، اما محققان می‌گویند انتخاب بین زردچوبه و امپرازول در نهایت به شدت علائم، ترجیحات فردی و توصیه‌های یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی بستگی دارد.

در نهایت، محققان تاکید می‌کنند مردم نباید مصرف داروهای PPI مانند امپرازول را بدون مشورت با پزشک خود کنار بگذارند، به ویژه که ممکن است هنگام ترک این داروها، ریفلاکس اسید را تجربه کنند.

تصویر

۳۰ خاصیت درمانی زردچوبه

زَردچوبه یا زَرده‌چال (نام علمی: Curcuma longa) گیاهی است چندساله که در هند و کشورهای جنوب آسیا ببار می‌آید و دمای حدود ۲۰–۳۰ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب بارانی نیاز دارد. ساقه‌های زیر زمینی گوشتی گیاه یا ریزوم جمع‌آوری شده و پس از جوشاندن در آب و سپس خشک کردن آسیاب شده و پودر زرد مایل به نارنجی تهیه می‌گردد. زردچوبه عمده‌ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیائی است. در جنوب و جنوب شرقی آسیا این گیاه به صورت خودرو در جنگل‌ها وجود دارد. رنگ زردچوبه باعث شده است که در بسیاری از فرهنگ‌ها از پودر آن به عنوان رنگ استفاده کنند. زردچوبه را در نواحی مختلف به اشکال مختلف مثل پودر زردچوبه، عصاره زردچوبه، چای زردچوبه، کپسول مکمل غذایی و حتی صابون زردچوبه استفاده می‌کنند. ماده فعال موجود در زردچوبه کورکومین (Curcumin) نام دارد. بیشتر خاصیت زردچوبه در واقع به علت وجود این ماده فعال شگفت‌انگیز است. در ادامه مهم‌ترین خواص زردچوبه را برای شما شرح می‌دهیم.

ارزش غذایی زردچوبه

کالری : ۳۵۴
فیبر : ۲۱ گرم
کربوهیدرات : ۶۵ گرم
پروتئین : ۸ گرم
چربی : ۱۰ گرم

خواص درمانی زردچوبه

۱٫ ضد التهاب:

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، وجود کورکومین در زردچوبه که یک ترکیب بسیار قوی است سبب می شود تا این ادویه دارای خواصی جهت کاهش تورم و التهاب بدن باشد.

۲٫  آنتی اکسیدان بودن:

زردچوبه به نابود کردن رادیکال های آزاد، مهار پراکسیداسیون، و کاهش پیچیدگی های آهن مشهور است – که همه آن ها نتیجه مستقیم ویژگی های آنتی اکسیدان آن هستند. و نه فقط زرد چوبه، بلکه حتی روغنش هم خواص آنتی اکسیدانی اش را دارد.در مطالعه ای دیگر که بر روی موش ها انجام شد، زرد چوبه توانست از استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت به خاطر خواص آنتی اکسیدان آن جلوگیری کند.

۳٫ بهبود سلامت مغز و جلوگیری از بیماری های عصبی:

کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند تجدید حیات سلول های مغزی را نیز افزایش دهد. و آروماتیک – تورمرون، یک ترکیب فعال دیگری در زرد چوبه است کخ می تواند رشد سلول های بنیادی عصبی در مغز را تا ۸۰ % افزایش دهد. کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند به درمان افسردگی، دیسکینزی ناخوشایند (اختلال در حرکت داوطلبانه) و نوروپاتیدیابت کمک می کند. در مطالعات دیگر حیوانات، کورکومین نیز اثرات سودمند تری نسبت به استرس مزمن به نمایش گذاشته بود.

۴٫ جلوگیری از بیماری های قلبی:

ویژگی های آنتی اکسیدانی زردچوبه به ویژه در مورد دیابت، تحت حفاظت قلبی قرار دارند. کورکومین موجود در زرد چوبه به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند در نتیجه به سلامت قلب کمک می کند.

۵٫ جلوگیری از سرطان:

کورکومین خواص ضد سرطانی را در مطالعات متعدد به نمایش گذاشته بود. در واقع، کشورهایی که هر روز حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم زرد را مصرف می کنند، احتمال ابتلا به سرطان کمتری دارند. در برخی از بیماران سرطانی که از زردچوبه استفاده می کردند، ایجاد تومور کاهش یافته. در برخی موارد دیگر، مواد شیمیایی سیستم ایمنی که سلول های سرطانی را از بین می برند، بیشتر متمرکز شده اند.

۶٫ تاخیر در پیری و جوان ماندن:

زردچوبه حاوی رنگدانه های کورکومینویید هستند که به ژن هایی تبدیل می شوند که سنتز آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهند. این کار از سلول های مغز و پوست از آسیب رادیکال آزاد محافظت می کند، غلظت را بهبود می بخشد و حتی تشکیل خطوط و چین و چروک ظریف را کاهش می دهد.

۷٫ کمک به درمان دیابت :

طی یک بررسی علمی، کورکومین می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد در نتیجه به جلوگیری از دیابت کمک می کند. در مطالعه ای دیگر، افراد پیش دیابت که به مدت ۹ ماه دوز تجویزی از کورکومین را دریافت کردند، احتمال ابتلا به دیابتشان کم تر شد. این ترکیب همچنین می تواند نحوه عملکرد سیستم ایمنی فعال در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ را نیز تغییر دهد. همچنین می تواند داروهای ایمن سازی تجویز شده برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ را تقویت کند. در مطالعه ای دیگر، مکمل های کورکومین استرس اکسیداتیو تجربه شده توسط موش های دیابتی را کاهش داده بود. کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند به درمان اختلالات کبد مرتبط با دیابت نیز کمک کند. این اثر، آب مروارید دیابتی را در موش های آزمایشگاهی و در عین حال مطالعه دیگری که توسط دانشگاه چینی پزشکی پکن اجرا شد، سرکوب کرده بود.

۸٫ بهبود ایمنی بدن:

خاصیت ضد التهابی زرد چوبه می تواند به افزایش ایمنی تا حد زیادی کمک کند. مشخص شد که کورکومین برخی از سلول های ایمنی خاص را متوقف می کند که وقتی بیش از حد کار می کنند، می تواند منجر به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و چاقی شود.

۹٫  ضد عفونی کننده طبیعی:

زردچوبه خواص آنتی باکتریایی عالی را در برابر انواع مختلف باکتری ها نشان می دهد که برخی از آن ها شامل ای.کولای، استافیلوکوکوس اورئوس و تیفی سالمونلا) و ویژگی های ضد عفونی کنندگی آن می شود.

۱۰٫  سم زدایی کبد:

طبق گفته مرکز پزشکی مریلند، کورکومین موجود در زرد چوبه، تولید صفرای کبد را تحریک می کند. کبد، همانطور که می دانیم، از صفرا برای بیرون کردن سموم استفاده می کند. همچنین کیسه صفرا، سلول هایی را که ترکیبات مضر را می شکنند، تولید می کند.اثرات سم زدایی کورکومین آن قدر خوب است که می تواند برای درمان مسمومیت جیوه ای هم استفاده شود.

۱۱٫ کاهش درد قاعدگی:

به گفته یکی از مطالعات ایرانی، کورکومین موجود در زردچوبه به منظور کاهش شدت علائم قاعدگی یافت شد. این اثر را می توان به اثرات ضد التهابی آن نسبت داد. طبق گزارش کالج دولتی اورگرین، از زرد چوبه می تواند برای درمان دردهای قاعدگی استفاده شود – همانطور که توسط طبیبان سنتی چینی و هندی مورد استفاده قرار می گرفت.

۱۲٫ضد درد طبیعی:

از آنجا که به تسکین التهاب کمک می کند، زرد چوبه می تواند به عنوان مسکن طبیعی عمل کند. به ویژه برای درد های آرتروزصدق می کند. هم چنین زردچوبه گردش خون را بهبود می بخشد که می تواند به حذف درد کمک کند. دو قاشق سوپ خوری زرد چوبه را با آب مخلوط کنید تا خمیری را به دست آورید و این را به منطقه تحت تاثیر اعمال کنید.

۱۳٫ درمان اختلال دستگاه گوارش:

طبق یک مطالعه، بیماری های معده مانند بازگشت اسید معده می تواند ناشی از التهاب و استرس اکسیداتیو باشد و باید با ضدالتهاب ها و آنتی اکسیدان ها درمان شود. به همین دلیل است که زرد چوبه می تواند یک گزینه عالی باشد. زردچوبه همچنین می تواند حساسیت مری را به اسید و علائم رفلاکس معده را کاهش دهد.

۱۴٫ کمک به کاهش وزن و متابولیسم:

آیا می دانید که چاقی منجر به التهاب در بدن می شود که در نهایت منجر به دیابت و بیماری های قلبی می شود؟ خواص ضد التهابی زرد چوبه در ابتدای کار با این حق سروکار دارد. مصرفش به جلوگیری از کلسترول و قند خون بالا کمک می کند که به چاق نشدن کمک می کند. زمانی که بدن شما درگیر مبارزه با التهاب زیاد نیست، تمرکز بر روی کاهش وزن آسان تر است. هم چنین زردچوبه گرمای بدن را افزایش می دهد که می تواند متابولیسم شما را بهبود بخشد. کورکومین متابولیسم چربی را تنظیم می کند، که در چاقی و مشکلات مرتبط نقش دارد.

۱۵٫درمان پسوریازیس:

زرد چوبه می تواند مانع از آنزیم های التهابی در ارتباط با پسوریازیس شود. همچنین می تواند سطح سیتوکنین را کاهش دهد، که التهاب سلول را تحریک می کند و ممکن است منجر به پسوریازیس شود. استفاده از زرد چوبه برای پسوریازیس بسیار ساده است. می توانید نصف قاشق چای خوری از زرد چوبه را بردارید و به آب اضافه کنید. هم بزنید تا خمیری را به دست آورید. یک لایه نازک از این پماد برای پسوریازیس مفید است. لباس نخی و تنفسی بپوشبد و اجازه دهید یک شب بماند. پارچه را بردارید و صبح روز بعد پوست خود را با آب گرم تمیز کنید.خاصیت ضد التهابی زردچوبه می تواند مزایای بسیار خوبی در درمان پسوریازیس داشته باشد.

۱۶٫ درمان آکنه و خشکی پوست :

خاصیت ضد باکتری زرد چوبه به درمان آکنه کمک می کند . و خواص ضد التهابی آن، التهاب ناشی از جوش ها را درمان می کند. زردچوبه می تواند برای پوست روغنی به عنوان شستشو دهنده صورت و یا یک پک صورت استفاده شود. همچنین می توانید از زرد چوبه به این منظور استفاده کنید. شیر و زردچوبه خواص درمانی بزرگی دارند که می توانند بهدرمان آکنه کمک کنند. یک قاشق چای خوری از زرد چوبه و ۳ قاشق سوپ خوری شیر – همراه با ۲ قاشق سوپ خوری آرد و چند قطره عسل. خوب مخلوط کنید و یک لایه نازک از این مخلوط را روی صورت خود بمالید. بگذارید ۲۰ دقیقه بماند تا خشک شود. سپس می توانید ماسک را با آب بشویید و مرطوب کننده مورد علاقه خود را بزنید. شیر و زردچوبه همچنین می تواند به درمان پوست خشک کمک کند. همان ماسک صورت می تواند به این هدف کمک کند.

۱۷٫ جلوگیری از چین و چروک:

به گفته یک مطالعه ژاپنی، زرد چوبه می تواند از تشکیل چین و چروک و رنگدانه ها جلوگیری کند. هم چنین از کاهش خاصیت ارتجاعی پوست ناشی از نوردهی مزمن UVB جلوگیری می کند.

۱۸٫درمان علائم کششی:

زردچوبه برای علامت های کششی عالی عمل می کند. این کار دوباره به دلیل کورکومین که به غشا سلولی نفوذ می کند وجود دارد. کورکومین مشهور است که خواص فیزیکی غشا سلولی را تغییر می دهد در نتیجه ممکن است علائم کشش را نیز التیام بخشد. همچنین می توانید از زردچوبه به عنوان کرم و یا کشک استفاده کنید. این خمیر را قبل از حمام به کمر و شکم خود بمالید. حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید. سپس خمیر را در حمام بشویید.

۱۹٫ بهبود سوختگی و التیام زخم :

خواص ضد التهاب و ضد عفونی کننده زرد چوبه به تسکین سوختگی کمک می کند. همچنین، برای سوختگی (حداقل، بیشتر آن ها) وقتی از زرد چوبه استفاده می کنید بدتر نخواهد شد. همچنین می توانید زرد چوبه را با دیگر روغن ها مخلوط کنید تا درمان را افزایش دهید. به سادگی این ترکیب را به مناطق متاثر اعمال کنید.خواص آنتی اکسیدانی و انقباضی زردچوبه به التیام زخم ها و کاهش اثر زخم کمک می کنند.

۲۰٫ درمان رنگدانه های پوستی:

خاصیت سفیدکنندگی زرد چوبه می تواند به درمان رنگدانه های پوست کمک کند. هم چنین این گیاه می تواند پوست را از عفونت دور نگه دارد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قاشق چای خوری از زرد چوبه و عصاره لیمو را مخلوط کنید. مخلوط را به منطقه آسیب دیده بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. حداقل یک ساعت جلو خورشید نروید. با آب سرد بشورید. شما می توانید این کار را هر روز قبل از حمام انجام دهید.

۲۱٫ درمان ترک کف پا:

خواص انقباضی زرد چوبه به التیام ترک های پا کمک می کند. می توانید مقادیر مساوی روغن کرچک و روغن نارگیل را با هم مخلوط کنید و کمی زرد چوبه به آن اضافه کنید تا خمیری درست شود. این خمیر را روی پاشنه های ترک خورده خود بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. سپس با آب سرد بشویید.

۲۲٫ درمان هیرسوتیسم یا پرمویی:

این شرایطی است که در آن موهای صورت افراطی زیاد می شوند – و این ناشی از عدم تعادل هورمونی است. استفاده از زرد چوبه به این مساله کمک می کند. حتی خوردن زرد چوبه می تواند با عدم تعادل هورمونی که پرمویی را به همراه دارد، درمان کند.

۲۳٫سم زدایی:

می توانید اسکراب زرد چوبه را آماده کنید که به پوست شما کمک می کند. یک قاشق سوپ خوری زردچوبه را با یک قاشق سوپ خوری آب و سرکه سیب (یا گلاب) مخلوط کنید. این مخلوط را به آرامی به مناطق مشکل دار ماساژ دهید. بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب بشویید. اگر رنگ زردی باقی بماند می توانید از یک تمیز کننده ملایم استفاده کنید. استفاده از این اسکراب دو بار تا سه بار در هفته به حذف سلول های مرده از روی پوست کمک می کند.

۲۴٫جلوگیری از ریزش مو:

مطالعات ویژه ای می گویند که کورکومینویید زرد چوبه می تواند به جلوگیری از ریزش مو کمک کند. با اینکه مدرک کافی برای این کار وجود ندارد، اما استفاده از زرد چوبه در موی شما هیچ گونه عوارض مضری نخواهد داشت.

۲۵٫کمک به درمان شوره:

مخلوطی از زرد چوبه و روغن زیتون می تواند شوره سر را از بین ببرد و سلامتی پوست سر را بهبود بخشد. نسبت های مساوی از هر دو را با هم مخلوط کنید و بگذارید ۲۰ دقیقه قبل از شامپو زدن، روی موهایتان بماند.

تصویر

۲۶٫درمان سندرم روده تحریک پذیر

زردچوبه همچنین برای درمان بیماری های گوارشی مرتبط با سندروم روده تحریک پذیر مورد استفاده قرار می گیرد که ناشی از التهاب است.با توجه به گزارش دانشگاه مرکز پزشکی مریلند، کورکومین میزان دو آنزیم در بدن انسان را کاهش می دهد که مسئول التهاب هستند.در صورتی که از مکمل کورکومین برای ورم مفاصل استفاده می کنید، این مقدار مورد توصیه شده توسط بنیاد ورم مفاصل است – ۵۰۰ میلی گرم از کورکومین، دو بار در روز است. اما توصیه می کنیم قبل از اینکه به دنبال مکمل ها بروید، با پزشک خود صحبت کنید.

۲۷ . کاهش برنزه شدن پوست

این ادویه شگفت انگیز به کاهش برنزه شدن کمک می کند. پس چگونه می توان از زردچوبه استفاده کرد؟ کمی زرد چوبه را همراه با مقداری شیر و عصاره لیمو مخلوط کنید. این مخلوط را به مناطق متاثر بمالید. بعد از اینکه اجازه دادید به درستی خشک شد، آن را با آب بشویید.

۲۸٫زردچوبه بعنوان کرم شب

همچنین می توانید از کرم شب زردچوبه برای بهبود رنگ چهره خود استفاده کنید. شما به کمی بادام (و پوست کنده) نیاز دارید و یک قاشق چای خوری از زرد چوبه، کشک، عصاره لیمو، زعفران و پودر چوب صندل. همه چیز را با هم مخلوط کنید و در یخچال بگذارید. هر شب مخلوط را بمالید و آن را در صبح بشویید.

۲۹٫ ضد سرطان سینه

در یک مطالعه چینی، کورکومین در درمان سرطان سینه موثر یافت شد. این ترکیب همچنین برای محافظت در برابر سرطان روده بزرگ در یک مطالعه دیگر پیدا شد. این کار با حساسیت سلول های سرطانی به شیمی درمانی انجام می شود که راه را برای حذف عناصر نرم کننده هموار می کند. کورکومین همچنین می توانند در دهان بیمارانی که از بدخیمی های گردن و سر رنج می برند کاربرد دارد و رشد سرطان را کاهش می دهد. همچنین کشف شد که کورکومین از عملکرد آنزیم رشد سرطان جلوگیری می کند.

۳۰٫ تقویت حافظه

مطالعه دیگر نشان می دهد که خواص آنتی اکسیدان کورکومین می تواند حفظ حافظه در انسان ها را بهبود بخشد. در یک مطالعه دیگر، ترکیب، آپوپتوز (مرگ سلول ها به عنوان بخشی از رشد ارگانیسم) را مهار کرده بود – اثرات آن را به خواص آنتی اکسیدانی کورکومین نسبت داد.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=18523

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.