یکی از مهارتهایی که باید به کودکمان بیاموزیم صبر و شکیبایی است، مهارتی که هر انسانی باید داشته باشد و والدین باید در آموزش آن به فرزندشان تلاش کنند و طبق آنچه در این بخش گفته شده است از راه صحیح پیش بروند.
۱. با گام کوچک شروع کنید
صبر در واقع یک مهارت است، بنابراین درست مثل هر مهارت دیگری نیاز به تمرین دارد. کودکان صبور به دنیا نمیآیند، اما با گذشت زمان، آن را یاد میگیرند خواستههای کودک خود را به تعویق بیاندازید تا مهارت انتظار کشیدن را در او تقویت کنید و به کودک بفهمانید صبوری او با پاداش روبه رو خواهد شد.
بیقراری از ناامنی و عدم اطمینان میآید .ما بیقراری میکنیم چون یک چیز را همین الان میخواهیم، باور نداریم که با صبوری آن را بدست خواهیم آورد، کودکان هم همین حس را دارند. هنگامی که بچهها به توجه نیاز دارند، به آنها بگویید که الان مشغول هستید، اما بعد از پایان کار به او توجه خواهید کرد، پس زمان مشخصی را ارائه دهید.
۲. یک تایمر را تنظیم کنید
مفهوم اندازه گیری زمان برای بچهها جدید است، به ویژه اگر آنها جوان باشند؛ درک ۵ دقیقه یا ۴۵ دقیقه برای آنها دشوار است. به بچهها نمونههای بصری بدهید تا آنها را در درک زمان راهنمایی کنید. اگر بچهها زمان را از طریق ساعت شنی ببینند، ارتباط بسیار بصری با زمان ایجاد میکنند البته، تایمرهای دیجیتال هم مفید است.
هنگام زمان بازی کودک ناگهان نگویید” آماده شو باید برویم” محیط را پراسترس میکنید؛ کودکان نمیتوانند احساسات خود را با زمان وفق دهند، همین موضوع باعث بی قراری میشود.
۳. صبوری را تشویق کنید
از آنجا که صبر و شکیبایی یک مهارت است، ما باید به طور مداوم آن را تقویت و اذعان کنیم، تقویت مثبت یکی از قویترین انگیزهها برای کودکان و بزرگسالان است. هنگامی که بچه ها حتی برای مدت کوتاه صبوری میکنند، آنها را تشویق کنید، شما لازم نیست که آنها را با «جایزه» (مانند یک اسباب بازی) پاداش دهید.
فقط به آنها بیاموزید هر کس صبوری کند پاداش میگیرد. تقویت کلامی برای بچهها عظیم است بگذارید آنها بدانند که متوجه صبر آنها شدهاید، نشان دهید که با استقامت و استعداد آنها تحت تاثیر قرار می گیرید.
۴. بی قراری را نیز تشویق کنید
اغلب هنگامی که مشغول کارهای روزمره زندگی هستیم کودکان خود را فراموش میکنیم، رفتارهای پرخاشگرانه نشانهای از احساس نادیده گرفتن است. اگر فرزند شما با صبوری میجنگد، نشان دهنده آن است که رسیدن به مهارت صبوری کار دشواری است پس کاملا طبیعی است که با طولانی شدن زمان برای رسیدن به خواسته خود عصبی و بیقرار شویم.
بزرگسالان همیشه این احساس را دارند بنابراین وقتی بچههای شما میگویند “من نمی توانم صبر کنم! کار سختی است” به آنها بگویید که حرفشان را شنیده و درک میکنید. توضیح دهید که انتظار بخش بزرگی از رشد است و صبوری گاهی لازم است.
۵. صبوری را به بازی تبدیل کنید
بازی سرگرم کنندهترین روش است. بنابراین، باعث کاهش استرس و تحریک صبر و شکیبایی میشود؛ زمانی که انتظار یک سرگرمی “چالشی” میشود، زمان به سرعت میگذرد. بچهها یاد میگیرند خودشان را منحرف کنند و وقتی که انتظار تمام میشود، بیش از حد احساس آرامش میکنند.
۶. لذت بردن از فعالیت های آرام
در دنیای امروز، بسیاری از فعالیتها در مورد سرعت هستند، بازیهای ویدئویی سریع، سرعت اینترنت فوری. متأسفانه این شرایط همه ما را بسیار بیتاب میکند. با انجام فعالیتهایی که کمی کندتر هستند، با سرعت سریع مقابله کنید مثل بازیهای قدیمی تختهای، که بسیار طولانیتر از بازیهای ویدئویی است.
۷٫ توقف و بو کشیدن گلها
بچهها به خاطر درک ذهنی در لحظه با تشویق فعالیتهای حسی و مشاهدات، یاد میگیرند.هنگامی که بچهها با انتظار کشیدن احساس ناامیدی میکنند، آنها را تشویق کنید تا به اطراف نگاه کنند.
آنها چه میبینند؟ آنها چه میشنوند؟ هنگامی از زمان برای نگاه کردن به دنیای جهان استفاده میکنیم، منطقیتر میشویم. فعالیتهای حسی مانند بازی کردن با ماسهها فعالیتهای آهستهای هستند، بچهها را تشویق کنید تا در مورد احساسشان فکر کنند.
۸. الگوی صبوری
ما الگوی صبوری کودکان هستیم، کار دشواری است، بسیاری از ما وقتی سرعت اینترنت پایین میآید عصبی میشویم، یا در شرایط دیگر. زمان کالایی گرانبها است ما میخواهیم حداکثر استفاده از زمان را داشته باشیم.
کودکان و نوجوانان ما را مشاهده میکنند و به همین دلیل در فعالیتهای خود عجله دارند. الگوی صبوری بودن کار سختی است. اما وقتی که در زمان معین به خواسته خود میرسیم، هیچ هدفی برای صبر کردن باقی نمیماند ، شاید نیاز باشد اهداف خود را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید. ممکن است نیاز باشد اهداف خود را مرور کنید، یک هدف بزرگ را تجسم کنید و مدل سختی کار، پشتکار و صبر را شبیه سازی کنید.
آرام باشید و یاد بگیرید برای بدست آوردن خواسته خود صبوری کنید. اگر زمان برایتان طولانی شد از راه کارهایی که برای تشویق کودکان استفاده میکنید، پیروی کنید. صبر عادت است که کیفیت آن به مرور زمان بهبود مییابد، کودکان و بزرگسالان میتوانند با هم کار کنند تا مزایای صبر را بیاموزند.