1

۷ علامتی که نشان می دهد در حال ابتلا به دیابت هستید

  • کد خبر : 23747
  • 28 مرداد 1403 - 18:20
۷ علامتی که نشان می دهد در حال ابتلا به دیابت هستید
نشانه‌های اولیه دیابت همیشه قابل توجه نیستند. بسیاری از افراد ممکن است بدون علامت و برای مدت طولانی از ابتلا به بیماری خود آگاه نباشند.

به گزارش حاشیه خبر، دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است که بر نحوه پردازش قند خون (گلوکز) توسط بدن تأثیر می‌گذارد. برخلاف دیابت نوع یک که بدن قادر به تولید انسولین نیست، در دیابت نوع ۲، بدن نسبت به انسولین مقاوم می‌شود یا پانکراس انسولین کافی تولید نمی‌کند.

این در حالی است که آمار افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یا در معرض ابتلا به دلایل مختلفی از جمله شیوع چاقی، سبک زندگی کم تحرک و عادات غذایی نامناسب به طور فزاینده‌ای در سراسر جهان افزایش پیدا کرده است. بر اساس گزارش فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) تا سال ۲۰۲۳، دیابت نوع ۲ بیش از ۵۳۷ میلیون بزرگسال را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. پیش‌بینی می‌شود در صورت ادامه روند فعلی، این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۶۴۳ میلیون و تا سال ۲۰۴۵ به ۷۸۳ میلیون افزایش پیدا کند.

شیوع جهانی

ایالات متحده یکی از کشورهایی است که بیشترین آسیب را درباره دیابت نوع ۲ دارد و تقریباً ۱۱ درصد از جمعیت بزرگسال در این کشور مبتلا هستند. ۹.۶درصد از جمعیت کشورهای اروپایی هم دیابت دارند و این آمار در آلمان و بریتانیا بیشتر گزارش شده است. در آسیا هم چین و هند بیشترین تعداد مبتلایان را دارند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۵، هند بیش از ۱۳۴ میلیون دیابتی داشته باشد. در ایران هم ۱۴.۹ درصد از جمعت بالای ۲۵ سال به دیابت مبتلا هستند. در آفریقا آمار شیوع ۴.۵درصد اعلام می‌شود اما به دلیل شهرنشینی و تغییر سبک زندگی تعداد مبتلایان در حال افزایش است. در آمریکای لاتین هم مکزیک و برزیل بالاترین بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ را دارند.

شیوع مرتبط با سن

دیابت نوع ۲ بیشتر در افراد میانسال و مسن تشخیص داده می‌شود، اما شیوع آن در میان جمعیت‌های جوان به دلیل افزایش نرخ چاقی و سبک زندگی کم تحرک رو به افزایش است. در آمریکا از هر ۵ کودک، یک نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ است. در گروه سنی جوانان (۲۹ تا ۳۰ سال) هم شیوع رو به افزایش است و در سطح جهانی، حدود ۱۰ درصد از افراد مبتلا به دیابت زیر ۴۰ سال هستند. میانسالان ۴۰ تا ۵۹ ساله هم تقریباً ۴۵ درصد از موارد دیابت جهانی را به خود اختصاص داده‌اند. در افراد مسن و بالای ۶۰ سال هم یک آمار ۳۵ درصدی از ابتلا گزارش شده است.

چرا تشخیص به موقع مهم است؟ ‌

دیابت نوع ۲ یک چالش رو به رشد بهداشت جهانی است و با توجه به کاهش سن ابتلا به آن، پیامدهای قابل توجهی برای سیستم‌های بهداشت عمومی دارد. به همین دلیل متخصصان بر تشخیص به موقع و افزایش آگاهی مردم از علائم اولیه بروز این بیماری تاکید زیادی دارند.

به اعتقاد آنها تشخیص به موقع می‌تواند مانع از عوارض جدی و تهدید کننده سلامت فرد شود. همچنین باعث می‌شود که افراد، کنترل بهتری بر سلامت خودشان داشته باشند. شناخت علائم دیابت نوع۲ همچنین به افراد این امکان را می‌دهد تا به موقع مراقبت‌های پزشکی را دریافت کنند که تاثیر مفید و قابل توجهی بر روند بیماری دارد.

۷ علامتی که نشان می‌دهد دیابت نوع۲ در حال شکل‌گیری است.

۱. تشنگی شدید و مداوم

زمانی که قند خون بالا باشد، باعث تشنگی بیش از حد است که با ادرار مکرر هم تشدید می‌شود. معمولا استفاده از هر نوع نوشیدنی مثل آب هم تشنگی را به طور کامل برطرف نمی‌کند.

۲. تکرر ادرار

زمانی که کلیه‌ها نمی‌توانند مقدار گلوکز بالای خون را حفظ کنند، به برخی از آنها اجازه رسیدن به ادرار را می‌دهند. این باعث می‌شود که افراد به ویژه در طول شب تکرر ادرار داشته باشند.

۳. گرسنگی مداوم و کاهش وزن

بدن افراد از گلوکز خون برای تغذیه سلوهای استفاده می‌کند. زمانی که این سیستم شکسته می‌شود سلول‌ها نمی‌توانند گلوکز را جذب کنند. در نتیجه بدن به طور مداوم به دنبال سوخت بیشتری است که گرسنگی مداوم به فرد می‌دهد. از آن جایی که گلوکز بیش از حد از ادرار خارج می‌شود، ممکن است فرد وزن خود را از دست بدهد، حتی اگر بیشتر بخورد تا گرسنگی او برطرف شود. به همین دلیل کاهش وزن هم می‌تواند نشانه شروع دیابت باشد.

۴. تاخیر در بهبود زخم‌ها

هر میزان سطح گلوکز در خون زیادتر شود، جریان خون را محدود و توانایی بدن را برای بهبود سریع زخم‌ها کاهش می‌دهد. بهبود طولانی‌مدت زخم‌های جزئی یکی از نشانه‌های اختلال در گردش خون است که به دلیل دیابت به وجود می‌آید.

۵. تاری دید

آسیب به شبکیه چشم به دلیل دیابت می‌تواند باعث آسیب عروق خونی در چشم شود. این مساله بینایی را با اختلالاتی مواجه می‌کند که تاری هم جزو آنهاست و می‌تواند نشانه‌های ابتلا به دیابت باشد.

۶. لکه‌های تیره پوستی

تغییرات رنگی تیره و مخملی روی پوست یکی دیگر از علائم هشدار دهنده دیابت نوع ۲ است. این شایع‌ترین مشکل پوستی در دیابت است که معمولا در نواحی زیربغل، گردن و کشاله ران ایجاد و پوست این نواحی هم ضخیم می‌شود. این مساله به دلیل زیاد بودن انسولین در خون است که معمولا در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ اتفاق می‌افتد.

۷. درد عصبی یا بی‌حسی

سوزن‌سوزن شدن یا بی‌حسی در دست و پا می‌تواند از نشانه‌ای آسیب‌عصبی یا نوروپاتی دیابتی باشد. این وضعیت معمولا سرعت آرامی دارد و فرد بعد از سال‌های زندگی دیابت را تجربه خواهد کرد اما می‌تواند اولین علامت برای ابتلا به دیابت در آینده باشد.

بهترین آجیل‌ برای دیابت: ۶ آجیل فوق العاده مناسب دیابتی ها

افراد دیابتی و افرادی که قند خون بالایی دارند توجه ویژه ای به رژیم غذایی خود دارند. به همین منظور باید غذاهایی مصرف کنند که شاخص قند خون کمی دارند. زیرا با خوردن این غذاها قند خونشان خیلی بالا نمی‌رود. خوشبختانه، انواع آجیل‌ها در دسته غذاهایی وجود دارند که شاخص قند خونی‌شان کم است. اگر چه قیمت آجیل ممکن است کمی بالا باشد اما در آنها چربی‌های اشباع نشده مفید برای بدن وجود دارد که باعث کاهش کلسترول LDL و مضر بدن می‌شوند. همچنین آجیل‌ها با دارا بودن پروتئین، فیبر، مواد معدنی مثل منیزیم و پتاسیم، ویتامین‌های مختلف و موادی با خواص آنتی اکسیدانی سبب حفظ سلامت بدن می شوند.

آجیل مناسب دیابتی ها

معرفی بهترین آجیل برای دیابتی ها

۱٫ بادام درختی بهترین آجیل برای دیابتی ها با دارا بودن منیزیم

بادام درختی یکی از آجیل‌های پر استفاده در سفره ایرانیان است. اما فایده آن برای دیابت چیست؟ دانشمندان بیشترین مزیت بادام درختی برای دیابت را به منیزیم آن نسبت داده‌اند. بر طبق تحقیقاتی که آنها برای اثر منیزیم بر افراد دیابتی انجام داده‌اند، به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف مکمل‌های منیزیم می‌تواند ریسک بروز دیابت نوع دو را در افراد کاهش دهد. خواص آنتی اکسیدانی این مغز سبب کاهش ریسک بروز بیماری‌های قلبی می شود و از این رو برای افراد دیابتی مفید است. بررسی‌ها نشان داده‌اند که افراد دیابتی در معرض ریسک بیشتر ابتلا به بیماری قلبی هستند.

۲٫ بادام هندی آجیل مناسب دیابتی ها سرشار از فیبر و پروتئین

بادام هندی در دسته ی آجیل های چرب قار می گیرد، اما شاخص قند خونی کمی دارد و برای مصرف افراد دیابتی البته به میزان مناسبش مفید است. در بادام هندی هم مانند انواع آجیل‌های دیگر پروتئین و فیبر زیاد وجود دارد. بنابراین، هر وقت در طول روز و در بین وعده‌های غذایی احساس گرسنگی کرده‌اید، می‌توانید بادام هندی را مصرف کنید تا پروتئین و فیبر آن شما را زود سیر کند. همچنین چربی‌های این مغز از نوع چربی‌های سالم و اشباع نشده هستند که ریسک ابتلای شما به بیماری‌های قلبی را کاهش داده و به همین دلیل از بهترین آجیل‌ ها برای دیابتی ها به حساب می‌آید.

بادام هندی برای دیابت

۳٫ بادام زمینی بهترین آجیل‌ برای دیابت نوع ۲

شاخص بادام زمینی ۱۴ است که باعث می‌شود از سالم‌ترین و بهترین آجیل‌ ها برای دیابتی ها به حساب آید، فیبر و پروتئین بادام زمینی در کاهش اشتهای افراد و سیر کردن آن‌ها نقش موثری دارد. تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ انجام شد که اثرات بادام زمینی بر روی زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ را بررسی کرد. بر طبق نتایج این تحقیق، سطح قند خون این زنان و اشتهای آنها کاملا کنترل شده بود از این رو راحت تر می توانستند وزن خود را کنرل کنند.

۴٫ گردو آجیل مناسب دیابتی ها و جایگزینی مناسب برای کربوهیدرات

گردو به غیر از طعم خوشمزه، به خاطر فیبر و پروتئینی که در آن وجود دارد جایگزین غذاهای پر کربوهیدرات و شیرین است. علاوه بر این، در گردو چربی‌های اشباع نشده وجود دارند که می‌توانند جایگزین چربی‌های مضر در بدنمان شوند. بنابراین، مصرف گردو می‌تواند ریسک بروز بیماری قلبی را در شما کاهش دهد که به عنوان یک فرد دیابتی این ریسک برای شما زیاد است. از اینرو، مصرف گردو هم برای سلامت قلبتان مفید است و هم می‌تواند اشتهای شما را کنترل کند. برای همین گردو انتخاب خوبی به عنوان بهترین آجیل‌ ها برای دیابتی ها است.

۵٫ پسته بهترین آجیل‌ ها برای دیابتی ها حاوی فیبر و پروتئین

پسته از مغزهای پرکالری و پر انرژی است که فیبر و چربی‌های اشباع نشده‌ی موجود در آن می‌تواند این آجیل خوشمزه را تبدیل به میان وعده و بهترین آجیل‌ ها برای دیابتی ها کند. همچنین، در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، گروهی از دانشمندان به یک گروه از بیماران دیابت نوع ۲ رژیم غذایی حاوی پسته را در طول ۴ هفته دادند که میزان کلسترول LDL نسبت به میزان کلسترول مفید یا HDL در بدن این افراد نسبت به افرادی که رژیمشان عادی بود کمتر شده بود. در نتیجه، پسته می‌تواند بر روی سلامت چربی خون و در نهایت قلب افراد دیابتی اثر بگذارد.

۶٫ تخمه آفتابگردان مناسب افراد دیابتی

اسیدهای چرب اشباع نشده تخمه آفتابگردان به تولید هورمون انسولین در افراد دیابتی برای کنترل میزان قند خون آن ها کمک کند. تخمه‌های آفتابگردان می‌توانند تاثیر مثبتی بر روی بیماران دیابت نوع ۲ داشته باشند. این تخمه‌ها با دارا بودن پروتئین و فیبر انتخاب مناسبی برای میان وعده‌های غذایی افراد دیابتی هستند، چون سریع آنها را سیر می‌کنند، اما قند خونشان را زیاد بالا نمی‌برند. در نتیجه تخم‌های آفتابگردان یکی از بهترین آجیل‌ ها برایِ دیابتی ها هستند.

تخمه آفتابگردان برای دیابت

میزان مجاز آجیل برای مصرف روزانه

همانطور که در بخش‌های قبلی توضیح دادیم، بهترین آجیل‌ ها برای دیابتی ها متنوع هستند. برای همین، شما انتخاب‌های زیادی برای گنجاندن آنها در برنامه غذایی خود دارید. با این حال، حواستان باشد که در این آجیل‌ها هم چربی وجود دارد، حتی اگر چربی سالم باشد. بنابراین، شما باید در مصرف هر نوع آجیلی اعتیاد را رعایت کنید. اصولاً برای مصرف انواع آجیل بهتر است که روزانه ۳۰ گرم یا یک چهارم فنجان آجیل را مصرف کنید تا کالری بیش از حد وارد بدنتان نشود.

خرید بهترین آجیل‌ ها برای دیابتی ها

ابتلا به دیابت زندگی شما را از جهات مختلف تحت تاثیر قرار می‌دهد که مهم‌ترین آن برنامه غذایی شما است. انتخاب آجیل مناسب از فروشگاه های معتبر این اطمینان خاطر را به شما می دهد که کیفیت خوبی را انتخاب کرده اید. شما می دانید افراد دیابتی قند خون شان خیلی سریع بالا رود و باعث بروز مشکلات مختلف از جمله عارضه‌ های قلبی می شود. با این حال، فکر نکنید که برای سلامت خودتان باید هر روز روزه بگیرید! در عوض، شما می‌توانید غذاهای مفید برای دیابت را جایگزین غذاهای شیرین و پرچربی کنید که باعث تشدید دیابت‌تان می‌شوند.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=23747

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.