تاریخ : جمعه, ۶ مهر , ۱۴۰۳ 24 ربيع أول 1446 Friday, 27 September , 2024
0

اهمیت تغذیه سالم در مدرسه/پرهیز از تهیه ساندویچ‌های سوسیس و کالباس

  • کد خبر : 24261
  • 05 مهر 1403 - 14:51
اهمیت تغذیه سالم در مدرسه/پرهیز از تهیه ساندویچ‌های سوسیس و کالباس
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه انتخاب یک میان وعده مناسب برای دانش‌آموزان می‌تواند به تامین انرژی در مدرسه و همچنین افزایش هوشیاری و تمرکز آنها کمک کند، گفت: استفاده از خوراکی‌های سالم و مقوی برای رشد کودک و بهبود متابولیسم بدن او ضروری است.

به گزارش حاشیه خبر،احمد اسماعیل زاده با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اهمیت تغذیه در سلامت دانش آموزان، با تاکید بر تهیه میان وعده سالم و مغذی که علاوه بر حفظ و تامین سلامتی دانش آموزان، بر یادگیری آنان نیز اثر مثبت داشته باشد، افزود: خوراکی ‌هایی که در کیف دانش ‌آموزان به عنوان میان‌ وعده مدرسه برای زنگ تفریح می ‌گذارید، بهتر است ترکیبی از انواع مواد پروتئینی، غلات کامل، میوه‌ ها و سبزیجات باشند.

وی اظهار داشت: میوه ها و سبزیجات، یکی از انتخاب های مناسب برای میان وعده در مدرسه، محسوب می شوند که سرشار از ویتامین، آنتی اکسیدان و فیبر هستند و می توانند علاوه بر تامین بخشی از نیاز دانش آموزان به ویتامین هایی چون، ویتامین A، C و ویتامین های گروه B و مواد معدنی همچون پتاسیم، به تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان کمک کنند.

تهیه ساندویچ سالم

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: خیار، گوجه فرنگی و کدو حلوایی نیز از گزینه های مناسب برای میان وعده هستند؛ خیار و گوجه را می توان به صورت ساندویچ سالم برای دانش آموز آماده کرد، منظور از ساندویچ سالم یعنی ساندویچ هایی که حاوی پنیر یا مغزیجات مانند گردو، پسته یا بادام و یا سبزی خوردن و کاهو، تخم مرغ، کتلت، انواع کوکو، فلافل های خانگی و یا الویه و همبرگر، باشد.

وی گفت: بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگت های سفید برای ساندویچ استفاده نکنید. همچنین، از پنیر خامه ای به دلیل چربی بالا نیز استفاده نکنید.

پرهیز از تهیه ساندویچ‌های سوسیس و کالباس

وی با تاکید بر پرهیز از تهیه ساندویچ های سوسیس و کالباس، ادامه داد: یکی از مواد غذایی که این روزها بسیاری از کودکان و نوجوانان طرفدار آن هستند، کره بادام زمینی است که توصیه می شود مصرف این کره به هفته ای یک بار محدود شود، چراکه کره بادام زمینی کالری بالایی دارد و با توجه به کم تحرکی در کودکان، می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود. باید متذکر شد که اگر کودکی دچار اضافه وزن و چاقی است، باید کره بادام زمینی به ماهی یک بار محدود شود.

 

اهمیت تغذیه سالم در مدرسه/پرهیز از تهیه ساندویچ‌های سوسیس و کالباس

اسماعیل زاده افزود: سمنو هم سرشار از ویتامین های گروه B است و می تواند به تامین بخشی از نیازهای دانش آموزان کمک کند؛ کدو حلوایی به صورت بخارپز شده با کمی دارچین نیز گزینه خوبی برای میان وعده دانش آموزان است. با توجه به اینکه فصل سرما فرا خواهد رسید و میزان ابتلای به آنفلوآنزاهای فصلی و سرماخوردگی تشدید می شود، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدو حلوایی، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز، به پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی کمک می کنند. بنابراین سعی کنید از این مواد غذایی هر روز برای میان وعده فرزندتان استفاده کنید.

استفاده از شیر ساده و بیسکوییت سبوس دار

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین بهتر است از شیرهای ساده به جای شیرهای طعم دار، ماءالشعیر و نوشابه به دلیل میزان قند بالا و به جای کیک و بیسکویت ها به خصوص کرم دار، از بیسکویت های سبوس دار استفاده شود.

صبحانه، مهمترین وعده غذایی روزانه

وی با بیان اینکه صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است، افزود: بسیاری از کودکان و نوجوانان به طور منظم وعده غذایی صبح را از دست می دهند. خوردن یک صبحانه مغذی می تواند به دانش آموز کمک کند تا عملکرد بهتری در مدرسه داشته باشد.

نقش والدین در الگوی تغذیه ای فرزندان

اسماعیل زاده به نقش والدین در انتخاب تغذیه سالم برای کودکان، اشاره و گفت: تغذیه سالم و فعالیت بدنی، به رشد کودکان، یادگیری، استخوان بندی و تقویت عضلات آنها کمک می کند. پدر، مادر و یا معلم می توانند یک الگوی مناسب برای ایجاد رفتارهای سالم و شیوه مطلوب زندگی برای کودکان باشند.

وی ادامه داد: کودکان با مشاهده و تمرین، یاد می گیرند؛ بنابراین یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید و به همراه فرزندان خود وعده های غذایی و میان وعده های سالم مصرف کنید.

میان وعده‌ها نقش مهمی در یادگیری دانش‌آموزان دارند

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: میان وعده‌های با ارزش غذایی بالا نقش مهمی در رشد و یادگیری دانش‌آموزان دارند که با توجه به بازگشایی مدارس، والدین باید بر تغذیه سالم کودکان اهتمام داشته باشند.

شبنم دالوند با اشاره به بازگشایی مدارس و اهمیت تغذیه دانش‌آموزان اظهار داشت: دانش آموزان علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده نیز نیاز دارند.

وی ادامه داد: همه دانش آموزان در سنین مختلف لازم است برای نگه داشتن غلظت قند خون در حد طبیعی، هرچهار تا ۶ ساعت غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.

وی با تاکید بر اینکه در تهیه میان وعده مدارس ارزش غذایی خوراکی ها باید در نظر گرفته شود گفت: موادی مثل چیپس و غلات حجیم شده ارزش غذایی کمی دارند بنابراین استفاده از اینگونه خوراکی ها توصیه نمی شود.

دالوند افزود: استفاده از انجیر خشک، توت خشک، بادام، پسته، گردو، برگه زردآلو، انواع میوه ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، زردآلو، لیمو شیرین و سبزیجاتی نظیر هویج، کاهو، خیار و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و پنیر و خرما، نان و تخم مرغ (آب پز و سفت )، نان و پنیر و خیار، بیسکویت از نوع سبوس دار و بدون کرم می تواند به عنوان میان وعده در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد.

وی عنوان کرد: تنقلات سنتی و در دسترس مثل نخودچی، کشمش، گندم بو داده، عدس بو داده و انواع خشکبار سالم تر و مغذی تر هستند و استفاده آنها یک راهکار عمده برای اصلاح الگوی غذایی و تامین بخشی از نیازهای تغذیه ای کودکان و نوجوانان می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه شیر و لبنیات کم چرب یکی از میان وعده های بسیار مناسب هستند یادآور شد: محصولات لبنی به عنوان منابع پروتئین با کیفیت بالا در نظر گرفته می شوند که می توانند میزان پروتئین مورد نیاز در سنین رشد را تامین کنند.

دالوند بیان کرد: همچنین لبنیات نقش بسیار مهمی در تامین کلسیم و سایر املاح برای رشد و سلامتی دارند و در رشد قدی کودکان و نوجوانان بسیار موثر هستند به طوری که یک لیوان شیر ۱۳ ماده مغذی ضروری را برای رشد و یادگیری کودکان دارد.

دانش‌آموزان، خوردن صبحانه را فراموش نکنند

رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: یکی از موارد تاثیرگذار در پیشرفت تحصیلی و یادگیری، تغذیه سالم است و مصرف صبحانه به عنوان یک گزینه مهم در این رابطه باید مورد توجه والدین و دانش آموزان قرار گیرد.

دکتر” یوسف نقیایی” افزود: با توجه به اینکه ذخایر قندخون بدن از نظر زمانی محدود است لذا طبیعی است که افراد در ساعات اولیه صبح به ویژه دانش آموزان فعالیت مغزی پایینی داشته باشند و مصرف صبحانه می‌تواند این مشکل برا برطرف کند.

این متخصص تغدیه تصریح کرد: برای اینکه یادگیری دانش آموزان در ساعات اولیه صبح از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد توصیه می‌شود ترجیحا مصرف صبحانه در دومرحله صورت گیرد، به طوری که با توجه به اشتهای پایین بچه در ساعات اول صبح، قبل از رفتن به مدرسه یک صبحانه سبک مانند نان و مربا و یا نان و عسل مصرف کنند و صرف صبحانه دوم را در ساعت استراحت اول در مدرسه انجام دهند که بهتر است شامل مواد غذایی حاوی پروتئین بالا باشد.

نقیایی خاطر نشان کرد: مصرف مواد غذایی دارای پروتئین منجر به رشد بافتی و مغزی و سیری پایدارتر در دانش آموزان می‌شود که مهمترین آنها مصرف نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ آب پز و یا نان و حبوبات پخته مانند عدسی و خوراک لوبیا می‌باشد.

وی با اشاره به نقش موثر مصرف میان وعده‌ها در افزایش یادگیری دانش آموزان افزود: مصرف میوه و آجیل (بادام و…) می‌تواند انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز را برای دانش آموزان فراهم کند و در نقطه مقابل، مصرف تنقلات غیر تغذیه‌ای و نامناسب (مانند چیپس، پفک، ساندویچ‌های حاوی سوسیس و کالباس و…)، نه تنها نیازهای تغذیه‌ای دانش آموز را برطرف نمی‌کند بلکه مانع از مصرف وعده‌های اصلی بعدی (مانند ناهار) در منزل می‌شود.

وی افزود: عرضه تنقلات در بوفه مدارس ممنوع است و این امر توجه ویژه والدین و مسئولان مدارس به مواد غذایی عرضه شده در بوفه مدارس را می‌طلبد.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=24261

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.