0

۵ راهکار پاکسازی ریه‌ها در آلودگی هوا

  • کد خبر : 26181
  • 28 دی 1403 - 14:16
۵ راهکار پاکسازی ریه‌ها در آلودگی هوا
پاکسازی ریه‌ها در وضعیتی که کلان شهرهای کشور دچار آلودگی هستند از ضروریات روز است. اما فارغ از این وضعیت خاص و اضطراری ما به ندرت به سلامت ریه‌های خود فکر می‌کنیم و تنها زمانی به فکر می‌افتیم که دیر شده و مشکلی ایجاد شده. اما خوشبختانه، طبیعت راه‌هایی برای پاکسازی ریه‌ها در اختیار ما قرار داده است.

به گزارش حاشیه خبر، افزایش سطح آلودگی در شهرها، سیگار کشیدن و استنشاق سایر سموم محیطی، می‌توانند باعث انسداد ریه‌های ما شوند. اگر به دنبال روش‌های طبیعی و موثر برای سم‌زدایی ریه‌های خود هستید، در این مطلب به کارهایی که می‌توانید در این رابطه انجام دهید، اشاره کرده‌ایم.

بخور نعناع یا اکالیپتوس

۵ راهکار پاکسازی ریه‌ها در آلودگی هوا

بخور روشی ساده برای پاکسازی ریه است که به این صورت انجام می‌گیرد: چند پیمانه آب را در یک شیر داغ کن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و هنگامی که آب جوش آمد، گیاه یا اسانس مورد نظر را داخل ظرف بریزید و حرارت را کم کنید در ظرف را بگذارید و بعد از چند دقیقه با استفاده از حوله یا پارچه روی سر خود را بپوشانید و صورت خود را در ۱۰ تا ۲۰ سانتی متری از ظرف قرار دهید و حدود ۵ دقیقه بخوردهید. بخور برای درمان انواع مشکلات رایج سلامتی مورد استفاده قرار گرفته است. بخور درمانی را جزئی از برنامه روزانه خود قرار دهید، به خصوص در زمان تغییر فصل که بیماری‌های تنفسی شایع هستند.

شیر زردچوبه

۵ راهکار پاکسازی ریه‌ها در آلودگی هوا

زردچوبه حاوی کورکومین، یک ترکیب آنتی اکسیدانی قوی و ضد التهابی است. نوشیدن یک فنجان گرم شیر زردچوبه می تواند به دفع سموم از ریه‌ها و کاهش التهاب کمک کند. همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و مجاری تنفسی شما را در بهترین حالت نگه می‌دارد.

دمنوش‌های گیاهی برای سم زدایی

۵ راهکار پاکسازی ریه‌ها در آلودگی هوا

گیاهانی مانند ریشه شیرین بیان، زنجبیل و نعناع فلفلی می‌توانند برای ریه‌های شما معجزه کنند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹ انجام شد نشان داد که نوشیدن چای اثر محافظتی در برابر سرطان ریه دارد. با جوشاندن این مواد در کنار هم یک چای تسکین دهنده تهیه کنید. ریشه شیرین بیان به کاهش التهاب کمک می‌کند، زنجبیل با عفونت‌ها مبارزه کرده و نعناع فلفلی دستگاه تنفسی را پاکسازی می‌کند. مصرف منظم این چای می‌تواند به تمیز نگه داشتن ریه‌ها و تنفس آسان کمک کند.

میوه‌های غنی از آنتی اکسیدان

۵ راهکار پاکسازی ریه‌ها در آلودگی هوا

رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان می‌تواند از ریه‌های شما در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از آلودگی و سموم محافظت کند. از میوه‌های سرشار از ویتامین C و سایر آنتی اکسیدان‌ها استفاده کنید که بافت ریه را ترمیم کرده و سلامت کلی تنفس را بهبود می‌بخشند. بیشترین میزان آنتی اکسیدان در انواع توت‌ها وجود دارد، زرشک هم که یکی از انواع توت‌ها است دارای محتوای آنتی اکسیدانی زیادی است. بعد از آن انار، زردآلو، انواع مرکبات و هلو دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان هستند.

کاشتن گیاهان تصفیه کننده هوا

۵ راهکار پاکسازی ریه‌ها در آلودگی هوا

آوردن طبیعت به داخل خانه راهی فوق العاده برای بهبود کیفیت هوای اطراف‌تان است. گیاهانی مانند گیاه مار، سوسن صلح و نخل آرکا به عنوان تصفیه کننده‌های طبیعی هوا عمل می‌کنند. آن‌ها سمومی مانند فرمالدئید و بنزن را جذب می‌کنند و هوای تمیزتری را برای ریه‌های شما تضمین می‌کنند. این گیاهان را در مناطقی از خانه که بیشتر حضور دارید مانند اتاق خواب یا اتاق نشیمن خود قرار دهید.

آلودگی هوا چطور باعث آلزایمر می‌شود؟

تحقیقات گوناگون نشان داده که آلودگی هوا یکی از ۱۴ عامل مرتبط با دمانس یا زوال عقل است که با مکانیزم‌هایی مانند استرس و آسیب‌های عروقی مغز می‌تواند به آسیب‌های شناختی منجر شود.

دکتر بابک زمانی، متخصص مغز و اعصاب در این باره می‌گوید: مغز به اکسیژن نیاز دارد و آلودگی و کاهش کیفیت هوا اکسیژن را کم می‌کند و همه اندام‌ها و دستگاه‌های بدن که به اکسیژن وابسته هستند، متضرر می‌شوند. یکی از این دستگاه‌ها مغز و سیستم عصبی ما هستند. آلودگی هوا فقط منجر به دمانس نمی‌شود و ضررهای آن وسیع‌تر از این حرف‌ها است. نمونه آن وقوع سکته‌های مغزی در کشور است.

رئیس انجمن آلزایمر ایران هم می‌گوید: آلودگی هوا به طور مستقیم و غیرمستقیم در ابتلا به آلزایمر بسیار تاثیر دارد. مستقیم از این نظر که آلودگی روی عملکرد مغز و سایر سیستم‌های بدن تأثیرمنفی می‌گذارد و به جای اینکه اکسیژن به مغز برسد، کربن وارد بدن می‌شود و همین در بروز و تشدید آلزایمر تاثیر دارد. غیرمستقیم هم به این دلیل که وقتی هوا آلوده باشد، مردم نمی‌توانند از خانه بیرون بروند و فعالیت بدنی داشته باشند. همین موضوع می‌تواند باعث استرس، اضطراب افسردگی در افراد شود و خود افسردگی در ابتلا به آلزایمر بسیار تاثیرگذار است.

صالحی می‌گوید: افسردگی اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به آلزایمر شود. اصلا در طرح ما ۳۰ درصد سالمندان دچار افسردگی هستند و افسردگی و آلزایمر ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.

به گفته صالحی، درکل تغذیه نامناسب، بی‌تحرکی یا عدم فعالیت‌های ورزشی، کم شدن ارتباطات اجتماعی و معاشرت نداشتن، تنهایی، استرس و اضطراب همه اینها در بروز و تشدید آلزایمر نقش دارند.

افزایش آمار دمانس‌ها بعد از پاندمی کرونا

بعد از پاندمی کرونا خیلی از متخصصان داخلی و محققان خارجی اعلام کردند که آمار دمانس‌ها به خصوص آلزایمر دردنیا افزایش پیدا کرده است. دلیل این موضوع علاوه بر آسیب‌های ویروس کرونا به بخش‌های عصبی مغز، تاثیرات روانی بیماری کرونا بود.

رئیس انجمن آلزایمر ایران می‌گوید: بعد از کرونا آمار آلزایمر بسیار افزایش پیدا کرد و دلیل مهم آن استرس‌های ناشی از این بیماری مرگبار، اضطراب واکسن، کاهش ارتباطات اجتماعی و معاشرت‌ها بود. معاشرت نداشتن و تنهایی در ابتلا به آلزایمر و تشدید آن بسیار تاثیر دارد. چون این موارد منجر به افسردگی می‌شود و افسردگی هم اگر درمان نشود، باعث دمانس (ازجمله آلزایمر) می‌شود.

صالحی تاکید می‌کند: افرادی که حس می کنند مشکلی دارند یا چیزهای کوچک را مدام یادشان می‌رود، بهتر است که از انجمن آلزایمر وقت بگیرند و بیایند تست آلزایمر بدهند و در طرح ما شرکت کنند. همچنین می‌توانند به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند و تحت نظر باشند تا مطمئن شوند که مشکل‌شان آلزایمر است یا نه.

با این ۳ علامت به متخصص مراجعه کنید

بیماری آلزایمر ۳ مرحله دارد که هر مرحله ممکن است چند سال طول بکشد و شدت علائم نیز در افراد مختلف متفاوت است؛ مرحله خفیف: علائم آن شامل فراموشی‌های کوچک مثل گم کردن وسایل، مشکل در یافتن کلمات و تغییرات خفیف در خلق‌وخو است. فرد هنوز می‌تواند به‌ طور مستقل زندگی کند. مرحله متوسط: مشکلات حافظه شدیدتر می‌شود؛ فراموشی اسم نزدیکان، گم شدن در مکان‌های آشنا و … . اختلال در انجام فعالیت‌های روزمره مثل مدیریت مالی، و تغییرات رفتاری (اضطراب، پرخاشگری) هم در این مراحله پدیدار می‌شود. افراد در این مرحله نیاز به کمک بیشتری دارند. مرحله پیشرفته یا شدید: حافظه تقریباً به‌طور کامل از بین می‌رود و فرد توانایی برقراری ارتباط را از دست می‌دهد، در راه رفتن، بلع، پیدا کردن راه دستشویی، شناختن نزدیکان و حتی در یادآوری هویت خود مشکل پیدا می‌کند و به مراقبت کامل نیاز دارد. مرحله پیش‌آلزایمر قبل از بیمار شدن است که با کمی اختلال در شناخت شروع می‌شود و برای زندگی فرد مشکل اساسی ایجاد نمی‌کند.

رئیس انجمن آلزایمر ایران می‌گوید: آلزایمر نشانه‌های زیادی دارد اما اگر ۳ مورد را مدام فراموش می‌کنید، باید آن را جدی بگیرید و به پزشک متخصص مراجعه کنید؛ مثلا صبح بیدار می‌شوید و فکر می‌کنید عصر است یا عصر بیدار می‌شوید و فکر می‌کنید صبح است. یادتان می‌رود غذا خوردید یا نه، در نماز خواندن مشکل دارید، در یادآوری کلمات مشکل دارید و مدام من‌من می‌کنید و گاهی آن کلمه تا آخر گفتگو هم یادتان نمی‌آید، سر و وضع‌تان نامرتب شده و دیگر به خودتان رسیدگی نمی‌کنید، مدام یک گوشه‌ می‌نشینید و حوصله ندارید. اگر ۳ مورد از این علائم را داشتید، باید حتما مراجعه کنید. چون یک سال تشخیص زودهنگام، مشکلات بیماری را به اندازه ۵ سال عقب می‌اندازد.

صالحی به آمار آلزایمر هم اشاره‌ای می‌کند و می‌گوید: آلزایمر نه تنها در ایران، بلکه در جهان رو به افزایش است و طبق آمارها ۱۵۵ میلیون نفر دردنیا و حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در ایران دچار آلزایمر هستند.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=26181

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.