به گزارش حاشیه خبر، در این مطلب، به اشتباهات رایجی میپردازیم که باعث خراب شدن طعم و بافت کباب کوبیده میشوند. با رعایت این نکات، میتوانید کبابی خوشطعم، نرم و آبدار مانند کبابهای رستورانی تهیه کنید.
اشتباهاتی که کباب کوبیده را خراب و بیمزه میکنند
۱. استراحت ندادن به گوشت کوبیده
یکی از مهمترین مراحل تهیه کباب کوبیده، استراحت دادن گوشت پس از مخلوط کردن مواد است. اگر گوشت را حداقل ۴ تا ۵ ساعت در یخچال استراحت ندهید، کباب شما سفت و بیات میشود و طعم خوبی نخواهد داشت.
نکته: بعد از ورز دادن گوشت و افزودن ادویهها، حتماً آن را در یخچال بگذارید تا بافت آن نرم و طعم ادویهها بهخوبی جذب شود.
۲. پخت نامنظم و غیریکنواخت کباب
یکی از رازهای خوشمزه شدن کباب کوبیده، پخت یکنواخت آن است. اگر سیخهای کوبیده خیلی نزدیک به زغال باشند، میسوزند و اگر خیلی دور باشند، نیمپز و بیمزه باقی میمانند.
راه حل: سیخهای کوبیده را مرتب پشت و رو کنید تا حرارت بهصورت یکسان به تمام قسمتهای کباب برسد.
۳. استفاده از گوشت بدون چربی
گوشت کوبیده باید حاوی مقداری چربی (ترجیحاً گوشت گوسفندی با چربی مناسب) باشد. اگر از گوشت کاملاً بدون چربی استفاده کنید، کباب شما خشک و سفت میشود و طعم مطلوبی نخواهد داشت.
پیشنهاد: ترکیب ۸۰٪ گوشت + ۲۰٪ چربی (مانند دنبه یا چربی گوشت گوسفند) ایدهآل است.
۴. استفاده از پیاز سفید به جای پیاز زرد
برخی افراد از پیاز سفید در تهیه کباب کوبیده استفاده میکنند، اما این کار باعث شیرین شدن بیش از حد طعم کباب میشود.
راه درست: از پیاز زرد رندهشده استفاده کنید و آب اضافی آن را کاملاً بگیرید، زیرا آب پیاز باعث خراب شدن بافت کباب میشود.
۵. استفاده نکردن از ادویههای مناسب
کباب کوبیده بدون ادویه، طعمی معمولی و گاهی حتی نامطلوب دارد. ادویههایی مانند فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا، سماق و پودر لیمو عمانی نهتنها طعم کباب را بهبود میبخشند، بلکه بوی زهم گوشت را نیز از بین میبرند.
ترکیب پیشنهادی:
– فلفل سیاه
– زردچوبه
– پاپریکا (برای رنگ زیبا)
– سماق (برای طعم ترش و مطبوع)
– پودر لیمو عمانی
۶. شستن گوشت قبل از چرخ کردن
برخی افراد گوشت را قبل از چرخ کردن میشویند، اما این کار باعث کاهش چسبندگی گوشت و تغییر طعم آن میشود.
راه حل: اگر نگران آلودگی هستید، گوشت را پس از چرخ کردن با آب سرد بهسرعت بشویید و آب آن را کاملاً بگیرید.
سخن پایانی
کباب کوبیده زمانی خوشمزه و لذیذ میشود که تمام اصول پخت آن را رعایت کنید. استراحت دادن گوشت، استفاده از چربی مناسب، پخت یکنواخت و ادویههای درست از عوامل کلیدی موفقیت در تهیه این غذای خوشطعم هستند.
با دوری از این اشتباهات، میتوانید کباب کوبیدهای درست کنید که نهتنها از نظر طعم بینقص باشد، بلکه بافتی نرم و آبدار مانند کبابهای رستورانی داشته باشد. حالا وقت آن است که یک کباب کوبیده عالی بپزید و از طعم آن لذت ببرید.
آموزش سیخ گرفتن کباب کوبیده / چه کنیم کباب از سیخ نریزد و سفت نشود؟
درست کردن یک کباب کوبیده خانگی خوشمزه و آبدار بدون ریختن از روی سیخ فوتوفنهای خاص خودش را دارد. در این مطلب آموزش سیخ گرفتن کباب کوبیده و نکات مهم در تهیه کباب کوبیده را میبینید و میخوانید.
به گزارش همشهری آنلاین، نحوه درست کردن کباب کوبیده نرم و آبدار و خوشمزه در منزل به روش حرفهای و دقیقا شبیه آنچه کبابزنهای حرفهای در کبابفروشی و رستورانها درست میکنند کار چندان آسانی نیست. اما با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده، فوتوفنها و نکات مهم و طلایی این غذای سنتی و لذیذ ایرانی میتوانید یک کباب کوبیده خانگی مجلسی حرفهای و خوشمزه و آبدار رستورانی بدون ریختن از روی سیخ درست کنید.
برای آموزش طرز تهیه کباب کوبیده روی لینک زیر کلیک کنید:
فوت و فن پختن کباب کوبیده در خانه
۱- گوشت کباب کوبیده را ۲بار چرخ کنید. در ضمن یا آن را به صورت خالص از گوشت گوسفند آماده کنید یا از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید. پخت کباب کوبیده با گوشت گوساله بهتنهایی امکان ندارد زیرا گوشت گوساله فاقد چربی لازم است. البته استفاده از قسمتهای خیلی چرب گوشت گوسفند نیز برای پخت کباب کوبیده مناسب نیست.
۲- یکی از مهمترین سوالها این است که چرا کباب کوبیده سفت میشود، یادتان باشد برای اینکه کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید باید در این مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یکسوم گوشت گوساله داشته باشید. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید کباب کوبیده خشک و سفت و بدون کیفیت میشود. گوشت گوسفندی به تنهایی هم سبب چربی بیش از حد و افتادن کبابها از روی سیخ میشود.
۳- با وجود اینکه طبق این دستور دیگر نباید نگران ریختن کباب باشید ولی برای اطمینان بیشتر یکی دو تخممرغ به مایه کباب اضافه کنید.
طرز تهیه کباب کوبیده / فوتوفن نرم و آبدار شدن کباب خانگی / چه کنیم کباب از سیخ نریزد؟
با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده، فوتوفنها و نکات مهم و طلایی این غذای سنتی و لذیذ ایرانی میتوانید یک کباب کوبیده خانگی مجلسی حرفهای و خوشمزه و آبدار رستورانی بدون ریختن از روی سیخ درست کنید.

نحوه درست کردن کباب کوبیده نرم و آبدار و خوشمزه در منزل به روش حرفهای و دقیقا شبیه آنچه کبابزنهای حرفهای در کبابفروشی و رستورانها درست میکنند کار چندان آسانی نیست. اما با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده، فوتوفنها و نکات مهم و طلایی این غذای سنتی و لذیذ ایرانی میتوانید یک کباب کوبیده خانگی مجلسی حرفهای و خوشمزه و آبدار رستورانی بدون ریختن از روی سیخ درست کنید.
مواد لازم (برای ۶ نفر)
گوشت چرخکرده؛ یک کیلوگرم
پیاز؛ ۳۰۰ گرم
زعفران ساییده شده؛ یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه درست کردن کباب کوبیده مخصوص
۱ – ابتدا کاسه بزرگی آماده کرده و پیازها را پس از پوست کندن و شستن با رنده ریز در آن رنده کنید.
نکته: اگر پیاز آب انداخت با دست پیاز رنده شده را بچلانید و آب اضافی آن را خالی کنید.
۲ – گوشت چرخکرده را همراه با نمک و فلفل به پیاز رنده شده اضافه کنید. زعفران ساییده شده را نیز در کمی آبجوش حل کرده و در این مخلوط گوشتی بریزید و با دستتان مواد را خوب ورز دهید تا مایه کباب حالت چسبنده پیدا کند. سپس مخلوط گوشتی را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید.
۳ – برای سیخ کردن کباب هم مقدماتی لازم است. ابتدا در کاسه کوچکی مقداری آب سرد بریزید و کنار دستتان قرار دهید. حالا پیش از برداشتن مایه کباب دستتان را در آب خیس کرده، یک مشت از مایه را بردارید و به شکل دوک درآورید؛ سپس همانطور که مواد در دست راستتان قرار دارد، سیخ را روی مایه دوکی بگذارید و شروع به پوشاندن سطح سیخ با مایه کباب کنید.
۴- در پایان دوباره دستتان را در آب سرد فرو کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتان شما بر گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و انتهای کباب را به سیخ بچسبانید و کناری بگذارید. همین کار را درباره همه مواد و سیخها انجام دهید. سپس آتش را بر پا کرده، سیخها را روی آن قرار دهید. فقط به خاطر داشته باشید که ابتدا باید آتش را مرتب باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد. وقتی گوشت کمی برشته شد، دیگر باد زدن لازم نیست.
فوت و فن پختن کباب کوبیده در خانه
- گوشت کباب کوبیده را ۲بار چرخ کنید. در ضمن یا آن را به صورت خالص از گوشت گوسفند آماده کنید یا از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید. پخت کباب کوبیده با گوشت گوساله بهتنهایی امکان ندارد زیرا گوشت گوساله فاقد چربی لازم است. البته استفاده از قسمتهای خیلی چرب گوشت گوسفند نیز برای پخت کباب کوبیده مناسب نیست.
- یکی از مهمترین سوالها این است که چرا کباب کوبیده سفت میشود، یادتان باشد برای اینکه کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید باید در این مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یکسوم گوشت گوساله داشته باشید. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید کباب کوبیده خشک و سفت و بدون کیفیت میشود. گوشت گوسفندی به تنهایی هم هم سبب چربی بیش از حد و افتادن کبابها از روی سیخ میشود.
- با وجود اینکه طبق این دستور دیگر نباید نگران ریختن کباب باشید ولی برای اطمینان بیشتر یکی دو تخممرغ به مایه کباب اضافه کنید.
- برنج این چلوکباب را هم بهصورت جداگانه در قابلمه یا پلوپز آماده کنید.