3

خواص بامیه سبز را بیشتر بشناسید + فواید و عوارض

  • کد خبر : 22779
  • 08 تیر 1403 - 13:57
خواص بامیه سبز را بیشتر بشناسید + فواید و عوارض
بامیه گیاه سبز قد کشیده است و در محل‌هایی پرورش پیدا می‌کند که هوای گرم دارد، این ماده را برای پوست بیرونی آن برداشت می‌کنند و با این حال می‌توان آن را بخار پز، سرخ کرده یا آب پز درست کرد یا خام مصرف کرد، بیشترین مصرف بامیه برای استفاده از آنها در سالادها و همچنین پخته آن در خورشت می‌باشد و ساقه آن نیز مصرف صنعتی دارد.

به گزازش حاشیه خبر، در بسیاری از کشورها جزو محصولات کشاورزی مهمی است که برای پرورش آن برنامه‌ریزی می‌شود، به علاوه اینکه بیشتر قسمت‌های گیاه بامیه قابل استفاده است و مردم از برگ‌های تازه، غنچه‌ها، گل‌ها، میوه‌های آن که به شکل غلاف هستند، دانه‌ها و ساقه‌های این گیاه استفاده می‌کنند، روغن بامیه نیز حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده می‌باشد که برای سلامتی فرد بسیار مفید است، نشان می‌دهد که روغن بامیه برای استفاده در سوخت‌های بیولوژیکی بسیار مناسب است.

طبع بامیه در طب سنتی

از نظر طب سنتی طبع بامیه سرد و تر است و کمی شیرینی است، استفاده از آن برای کسانی که مزاج گرم دارند، بسیار خوب است، بامیه منبع غنی ویتامین‌های مانند K, E, C, A, B و همچنین املاحی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی است، از آنجایی‌که بامیه از خانواده سبزیجات است، حاوی مقدار زیادی فیبر از نوع مخاطی است، تمام قسمت‌های بامیه قابل استفاده بوده و به‌جز میوه که استفاده از آن مرسوم است، می‌توان از برگ‌های آن در سالاد استفاده کرد.

فوایدی که بامیه برای سلامتی بدن دارد؟

بامیه گیاه پر فایده و مفیدی است و خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن انسان دارد که عبارتند از:

سلامت کبد و درمان کبد چرب و بامیه

یکی از مهم‌ترین خواص بامیه این است که باعث تقویت و سم زدایی از کبد می‌شود، تحقیقات جدید نشان داده است که بامیه می‌تواند به سم زدایی کبد کمک شایانی کند، علاوه بر این می‌تواند برای درمان بیماری کبد چرب نیز مفید واقع شود.

مفید برای زنان باردار و جنین

بامیه حاوی مقادیر غنی از فولات است که برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، فولات موجود در بامیه باعث می‌شود نقص‌های لوله عصبی در جنین به حداقل برسد، این ماده معدنی می‌تواند از سقط جنین و زایمان زودرس نیز جلوگیری کند.

خواص بامیه سبز را بیشتر بشناسید + فواید و عوارض

پیشگیری از سرماخوردگی

بامیه سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند، بنابراین مصرف بامیه می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن علاوه بر پیشگیری از سرماخوردگی باعث درمان این بیماری نیز شود.

جوان سازی پوست و رفع چین و چروک

بامیه حاوی مقادیر غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های قوی است که می‌توانند باعث کنترل و کاهش رادیکال‌های آزاد مخرب شوند، رادیکال‌های آزاد باعث پیری پوست و ایجاد چین و چروک روی پوست می‌شوند که با مصرف بامیه می‌توان آنها را کنترل کرد، علاوه بر این بامیه باعث درخشش پوست نیز می‌شود.

پیشگیری از پوکی استخوان

یکی از فواید بامیه این است که باعث تقویت استخوان‌ها می‌شود، بامیه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K۱۲ است که برای سلامت استخوان‌ها ضروری است. ضمن اینکه مصرف بامیه علاوه بر تقویت استخوان‌ها باعث پیشگیری از بیماری‌های مانند پوکی استخوان نیز می‌شود.

درمان یبوست با خوردن بامیه

بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که باعث پیشگیری و درمان یبوست می‌شود، فیبر موجود در بامیه با بهبود حرکات روده باعث رفع یبوست می‌شود، علاوه بر درمان یبوست می‌تواند به درمان اسهال نیز کمک کند.

کاهش چربی خون

بامیه می‌تواند باعث کاهش چربی خون نیز شود، فیبر موجود در بامیه باعث می‌شود کلسترول اضافی موجود در بدن دفع شود، در نتیجه به درمان تری گلیسیرید، کلسترول و چربی خون بالا کمک می‌کند.

پیشگیری از آب مروارید و سلامت چشم

بیماری‌هایی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا از نبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز در بدن به وجود می‌آید، بامیه حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین A و آنتی اکسیدان بتا کاروتن، گزانتین و لووتئین است که برای سلامت چشم ضروری است و علاوه بر پیشگیری از بعضی بیماری‌های چشمی، باعث بهبود بینایی نیز می‌شود.

مبارزه با سرطان سینه

یکی از خواص بامیه مبارزه با سلول‌های سرطانی است، در مطالعات اخیر دانشمندان متوجه شده‌اند که لکتین موجود در بامیه می‌تواند با سلول‌های سرطان سینه مبارزه کند و به درمان این سرطان کمک کند.

دفع سم‌های دستگاه گوارش

یکی از خواص مهم بامیه این است که مانند سبزی شنبلیله خاصیت دفع سموم سیستم گوارشی را دارد، بامیه حاوی ماده لزجی است که به دفع سموم و مواد زائد موجود در دستگاه گوارش کمک شایانی می‌کنند.

خواص بامیه سبز را بیشتر بشناسید + فواید و عوارض

کاهش دادن وزن

بامیه از مواد غذایی محسوب می‌شود که می‌تواند در هر رژیم غذایی قرار بگیرد، بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که پس از مصرف باعث می‌شود به فرد احساس سیری دست بدهد، بامیه می‌تواند باعث کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری می‌شود و در نتیجه به کاهش وزن کمک کند.

عوارض بامیه چیست؟

بامیه نیز مانند بسیاری از مواد دیگر در کنار خواص بسیاری که دارد، برای بعضی اشخاص دچار مضراتی نیز است، از جمله عوارض بامیه، این است که استفاده گیاه بامیه با داروی متفورمین تداخل ایجاد می‌کند و اثر این دارو در افراد دیابتی را کاهش می‌دهد و همچنین بامیه چون حاوی فولات است، ممکن است زیاده‌روی در مصرف آن ایجاد اسهال، گرفتگی و نفخ شکم کند و برای کسانی که دارای سندروم روده تحریک‌پذیر هستند مصرف زیادی بامیه ممکن است ایجاد مشکل کند، همچنین از دیگر عوارض بامیه، اگزالات موجود در بامیه است که برای کسانی که دارای کلیه‌های سنگ ساز هستند، ممکن است ایجاد سنگ کند، همچنین باعث افزایش اسید اوریک می‌شود و کسانی که دارای نقرس هستند باید در مصرف آن دقت کنند.

از آنجایی‌که بامیه بر کارکرد تیروئید اثر می‌گذارد، کسانی که دارای تیروئید کم کار هستند، باید در مصرف آن دقت کنند، همچنین بامیه حاوی مقدار زیادی ویتامین K است؛ این ویتامین در کنار خواصی که دارد از آن جهت که باعث انعقاد خون می‌شود، برای کسانی که از داروهایی مانند وارفارین و کومدین برای ضدانعقاد استفاده می‌کنند، مضر است و باید در مصرف آن دقت کنند.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=22779

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.