تاریخ : جمعه, ۵ دی , ۱۴۰۴ 7 رجب 1447 Friday, 26 December , 2025
0

هیچ استانی از سامانه بارشی جدید در امان نخواهد بود / روزهای قشنگ پُر از برف و باران در راه است

  • کد خبر : 32169
  • 05 دی 1404 - 18:43
هیچ استانی از سامانه بارشی جدید در امان نخواهد بود / روزهای قشنگ پُر از برف و باران در راه است
بنا بر پیش بینی سازمان هواشناسی از فردا سامانه بارشی جدید وارد کشور می‌شود؛ یکشنبه نیمه غربی را درگیر می‌کند و دوشنبه فعالیت آن بیشتر استان‌ها را در بر می‌گیرد.

به گزارش حاشیه خبر، بر اساس پیش بینی محمد اصغری کارشناس برجسته هواشناسی هفته‌ای پربارش پیش روی ایران است.

آنطور که اصغری گفته است از شنبه ۶ دی ماه ۱۴۰۴ سامانه بارشی جدید از میانه خلیج فارس وارد کشور می‌شود. این سامانه بارشی پرقدرت یکشنبه نیمه غربی را درگیر می‌کند و دوشنبه فعالیت آن بیشتر استان‌ها را در بر می‌گیرد.

همچنین صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا پیش بینی کرد: یکشنبه (۷ دی‌ماه) با ورود سامانه بارشی به کشور و تشدید و گسترش منطقه بارش‌ها، در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب، دامنه و ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی، دامنه و … بارش باران پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به شرایط جوی استان‌های مختلف کشور، اظهار کرد: یکشنبه (۷ دی‌ماه) با ورود سامانه بارشی به کشور و تشدید و گسترش منطقه بارش‌ها، در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب، دامنه و ارتفاعات زاگرس مرکزی و جنوبی، دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی و غربی و برخی نقاط واقع در شرق و مرکز کشور، دوشنبه (۸ دی‌ماه) علاوه بر مناطق ذکر شده، در بیشتر مناطق نیمه جنوبی، شرق، شمال شرق، بارش باران و برف و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، یکشنبه و دوشنبه (۷ و ۸ دی‌ماه) در شمال غرب و غرب کشور بارش برف و کولاک برف پدیده غالب خواهد بود و سه‌شنبه (۹ دی‌ماه) نیمه شمالی کشور بویژه سواحل خزر نیز به مناطق بارش اضافه می‌شود و سه‌شنبه در شمال غرب و غرب و دامنه‌های جنوبی البرز و مناطق مرکزی کشور وزش باد شدید رخ خواهد داد.

ضیائیان ادامه داد: یکشنبه در نیمه جنوبی آذربایجان غربی، غرب کردستان، شمال غرب کرمانشاه، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال غرب فارس و شمال بوشهر و دوشنبه در جنوب آذربایجان غربی، غرب، کردستان، غرب کرمانشاه، بارش مقدار بیشتری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در مناطق جنوبی، بارش باران گاهی همراه با رعد و برق و بارش تگرگ است، تاکید کرد: همچنین از یکشنبه تا سه‌شنبه در شمال غرب و غرب، دمای هوا حدود ۵ تا ۸ درجه کاهش می‌یابد.

داده‌های سامانه‌های هواشناسی نشان می‌دهد که سامانه بارش‌زا هفته آینده قدرت دینامیکی بالایی دارد و از دو جبهه شمالی و جنوبی وارد کشور خواهد شد.

براساس بررسی نقشه‌های پیش‌یابی مدل ECMWF تصویری از یک سامانه قدرتمند و فراگیر زمستانی را نشان می‌دهند که تا حوالی ۱۷ دی‌ماه بخش بزرگی از ایران را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

الگوی بارش‌ها نشان می‌دهد این سامانه نه‌تنها گسترده، بلکه از نظر شدت نیز قابل‌توجه است و می‌تواند همزمان باعث بارش‌های سیل‌آسا در مناطق پایین‌دست و برف سنگین در ارتفاعات شود.

بیشترین تمرکز بارش‌ها بر روی نوار زاگرس و استان‌های غربی و جنوب‌غربی کشور دیده می‌شود. از آذربایجان غربی و کردستان گرفته تا لرستان، ایلام، کرمانشاه، چهارمحال‌وبختیاری و کهگیلویه‌وبویراحمد، مقادیر تجمعی بارش به‌طور گسترده بالا است و در برخی مناطق به بیش از ۱۰۰ میلی‌متر می‌رسد.

نقشه برف تصویر متفاوتی ارائه می‌دهد؛ جایی که بخش بزرگی از بارش‌های غرب کشور به‌صورت برف سنگین خواهد بود. ارتفاعات زاگرس شمالی و مرکزی، به‌ویژه در کردستان، کرمانشاه، لرستان و چهارمحال‌وبختیاری، مستعد ثبت ۳۰ تا ۷۰ سانتی‌متر برف تجمعی هستند.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=32169

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.