تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ 24 جماد أول 1446 Monday, 25 November , 2024
2

نقش تغذیه در ناباروری / در مصرف سردی‌ها و ترشیجات دقت کنید/چرا مصرف ترشیجات در شب ممنوع است؟/سکته در کمین این افراد نشسته است!

  • کد خبر : 16833
  • 16 خرداد 1402 - 19:43
نقش تغذیه در ناباروری / در مصرف سردی‌ها و ترشیجات دقت کنید/چرا مصرف ترشیجات در شب ممنوع است؟/سکته در کمین این افراد نشسته است!
رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خوراکی‌هایی وجود دارند که در صورت مصرف بیش از حد باعث ناباروری در زن و مرد می‌شوند، تاکید کرد: افرادی که مزاج سردی دارند باید از مصرف خوراکی‌هایی که مزاد سرد و خشک دارند خصوصا ترشیجات بیشتر از دیگران خودداری کنند.

به گزارش حاشیه خبر به نقل از ایسنا، دکتر مژگان تن ساز – رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اهمیت توجه به تغذیه و نقش آن در باروری گفت: خوراکی‌هایی وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد باعث ناباروری در زن و مرد می شود، افرادی که مزاج سردی دارند باید از خوراکی هایی که مزاد سرد و خشک دارند خصوصاً ترشیجات بیشتر از دیگران خودداری کنند چرا که مضر عصب است و سبب پایین آمدن قدرت باروری می‌شود.

وی افزود: دخترها در سن بلوغ خیلی به مصرف ترشیجات تمایل پیدا می کنند و ممکن است در آینده دچار کم کاری تخمدانها و ناباروری شوند؛ به همین دلیل بهتر است که از همان دوران بلوغ در مصرف خوراکی ها دقت داشته باشند. حتی آقایان هم در صورتی که مزاج سردی دارند بایستی در مصرف سردی‌ها خصوصا ترشیجات دقت داشته باشند.

تن‌ساز با اشاره به تاکید حکمای طب سنتی از جمله ابن سینا بر مواقع ممنوعه نوشیدن آب سرد و اهمیت آن، تصریح کرد: در مواقعی که بدن گرم است و حرارتی در بدن وجود دارد، اگر آب نوشیده شود قدرت باروری پایین می‌آید از جمله صبح ناشتا، بلافاصله بعد از حمام، بلافاصله بعد از ورزش، بلافاصله بعد از غذا خوردن یا بین غذا و یا به طورکلی زمانی که فرد فعالیتی انجام داده، بلکه باید کمی صبر کند تا حرارت بدن پایین بیاید. یعنی بعد از فعالیت نباید آب یخ بخورد چون باعث سرد شدن مزاج بدنه می‌شود.

رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ناباروری تنها مختص سرد مزاج‌ها نیست، بلکه گرم مزاج‌ها هم ممکن است به علت افزایش گرمی دچار این مشکل شوند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، این پزشک و متخصص طب ایرانی مصرف فست فودها را مضر دانست و گفت: فست فودها با همان مکانیزمی که می‌توانند عملکرد اعضای رئیسه بدن مانند قلب و کبد را مختل کنند و چربی را بالا ببرند، به دلیل چربی و مواد نگه دارنده می‌توانند خون‌رسانی به رحم و تخمدان‌ها را نیز دچار اختلال کنند؛ زیرا قلبی که نمی‌تواند به خوبی خون را پمپاژ کند به سایر اعضای بدن نیز نمی‌تواند به خوبی خونرسانی کند و وقتی خون کمتری به رحم یا بیضه‌ها برسد قاعدتا اسپرم و تخمک خوبی تولید نخواهد شد و مزاج آن عضو هم دچار سردی و اختلال خواهد شد و قدرت نگهداری جنین کاهش پیدا می‌کند.

وی در پایان تاکید کرد: سبک زندگی نقش مهمی در انواع بیماری‌ها از جمله ناباروری دارد. کم‌ترین آن چاقی است که حاصل سبک زندگی غلط است و ما می‌بینیم بسیاری از زوجینی که دچار چاقی هستند با چند کیلو کم کردن وزن مشکل‌شان برطرف می‌شود بدون اینکه هیچ درمان جدی دیگری را انجام دهند؛ بنابراین اصلاح سبک زندگی و تحرک صحیح و تغذیه نامناسب نقش مهمی در باروری زوجین دارد.

 

چرا مصرف ترشیجات در شب ممنوع است؟/سکته در کمین این افراد نشسته است!

از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید؛ خوردن سرکه و ترشیجات در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

یکی از خوردنیهای موجود در سفره ایرانیان از زمانهای دور تاکنون که جزو جدانشدنی سفره کدبانوهای ایرانی بوده‌، انواع و اقسام ترشیجات (هفتابیجار‌، سیرترشی‌، ترشی لیته‌، ترشک، لواشک و…) است.

مصرف ترشیجات به‌نوبه خود از اصولی برخوردار است که خواندن این مطلب‌، می‌تواند نگرش خوانندگان را تغییر دهد؛ ترشیجاتی از قبیل هفت‌بیجار‌، سیرترشی‌، ترشی لیته و سایر اقلام دیگر از ترشیجات از نظر تقسیم‌بندی نه جزو غذا محسوب می‌شوند و نه تأثیر دارویی دارند بلکه باید به‌عنوان چاشنی غذاهای مختلف همراه با غذا به‌مقدار کم مصرف شوند.

مصرف زیاده از حد و غیراصولی ترشیجات نه‌تنها مفید نیست بلکه می‌تواند منبعث بیماریها و امراض مختلف در مصرف‌کنندگان آن شود؛ مصرف غیراصولی ترشیجات اگر در دوران جوانی مشکلی ایجاد نکند قطعاً در دوران میانسالی و پیری گریبانگیر خواهد بود.

نکته مهمی که همگان باید به آن اهتمام داشته باشند این است که مصرف ترشیجات از اصول مهمی برخوردار است؛ برای هر غذایی باید ترشیجات متناسب با آن غذا را انتخاب کرد چون ترشیجات اگر به‌درستی انتخاب نشوند، نه‌تنها مفید واقع نمی‌شوند بلکه می‌توانند تأثیرات منفی روی خوراکیها داشته باشند.

از نظر موقعیت زمانی‌، زمان مصرف ترشیجات، سه‌ماهه زمستان و ماه اول بهار است؛ از خوردن ترشیجات در فصل تابستان و پاییز باید پرهیز کرد چون از نظر طب سنتی ایران، غذاهای فصل زمستان باید دارای طبع گرم باشند لذا توصیه می‌شود کنار غذاهای با طبع گرم و خشک‌، مصرف ترشیجات را برنامه‌ریزی کرد.

از خوردن ترشی کلم و گل کلم و هفتا‌بیجار که همه این موارد به‌خودی خود نفخ ایجاد می‌کنند‌، همراه با غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا و دیزی آبگوشت پرهیز کنید چون همراهی این ترشیجات با این‌گونه غذاها مراتب نفخ معده و روده را فراهم می‌آورند.

از خوردن ترشی بادنجان (لیته) همراه با غذاهای بطیءالهضم و دیرهضم باید پرهیز کرد؛ از جمله این غذاها می‌توان کباب جگر سیاه، ماهی، تخم‌مرغ نیمرو و سایر غذاهای دیرهضم و کثیف صالح الکیموس یا ردی الکیموس را نام برد.

توصیه و تأکید می‌شود در خورشت فسنجان از اضافه کردن شکر سفید به آن که واقعاً یک اشتباه آشپزی است، پرهیز کرده و از رب انار به‌عنوان مصلحش استفاده کنید؛ در چنین حالتی هضم و جذب و گوارش فسنجان بیشتر و بیشتر خواهد شد.

از خوردن هر نوع ترشی به‌جز رب نارنج یا آب نارنج همراه با ماهی پرهیز شود؛ خوردن ترشیجات با ماهی باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدی شده و شرایط را برای بیماریهای سیستم ایمنی از جمله MS، ویتیلیگو (برص)، گیلن باره و… فراهم می‌آورد.

از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید؛ خوردن سرکه و ترشیجات در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

خوردن زیاده از حد ترشیجات در مردان باعث کاهش توان جنسی و ضعیف شدن اسپرمها و در زنان باعث دردهای شدید ایام پریود و قاعدگیهای نامنظم و دردناک می‌شود و در سنین بالا باعث تشدید آرتروز می‌شود.

یکی از مهمترین عوامل حواس‌پرتی و کندی حافظه و حتی آلزایمر در ایران‌، مصرف زیاده از حد ترشیجات است چون ترشیجات طبعشان سرد و خشک است و باعث سردی مغز می‌شوند؛ از قدیم گفتند “ترشی نخوری یه چیزی میشی‌” پس اگر نگران کندذهنی و حواس‌پرتی خودتان هستید دور ترشی و ترشیجات را قلم قرمز بکشید.

برای تهیه سیرترشی به‌ازای هر لیتر سرکه ۳ قاشق مصلح آن‌، تخم سیاهدانه اضافه کنید؛ برای تهیه ترشی هفتابیجار به‌ازای هر کیلو ترکیب آن‌، یک قاشق غذاخوری مصلح آن یعنی پودر گلپر اضافه کنید.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=16833

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.