6

روش درست نگهداری چای دم کرده / نکات جالب برای خوشمزه‌ تر شدن طعم چای ؛ ترفند درست کردن چای دورنگ / اگر چای جوشید چه کنیم؟

  • کد خبر : 21186
  • 24 اسفند 1402 - 1:19
روش درست نگهداری چای دم کرده / نکات جالب برای خوشمزه‌ تر شدن طعم چای ؛ ترفند درست کردن چای دورنگ / اگر چای جوشید چه کنیم؟
بسیاری از ما بر این باوریم که دم کردن چای سیاه بسیار ساده و پیش پا افتاده است؛ اما برای آنکه در دورهمی‌ها طعم نوشیدنی شما زبان‌زد باشد، لازم است به چند نکته مهم توجه داشته باشید. در ادامه نکات خوشمزه شدن چای بیان شده است.

به گزارش حاشیه خبر،در میان ما ایرانیان چای جزو نوشیدنی‌های بسیار محبوب است که طرفداران بسیاری دارد؛ همه ما با نحوه دم کردن این نوشیدنی آشنا هستیم؛ اما برای آنکه طعم و عطر بهتری داشته باشد، لازم است که هنگام دم کردن آن به چند نکته توجه داشته باشید؛ اگر می‌خواهید در ایام عید و افطار با یک دمنوش بسیار خوش طعم از مهمان‌های خود پذیرایی کنید، تا پایان این مطلب با همراه باشید.

نکات مهم برای خوش طعم شدن چای

بسیاری از ما بر این باوریم که دم کردن چای سیاه بسیار ساده و پیش پا افتاده است؛ اما برای آنکه در دورهمی‌ها طعم نوشیدنی شما زبان‌زد باشد، لازم است به چند نکته مهم توجه داشته باشید. نکات خوشمزه شدن چای به شرح زیر است.

آبکشی چای با آب سرد

برای آنکه چایی شما رنگ بهتری داشته باشد، لازم است که قبل از دم کردن مقداری چایی را در قوری ریخته و سپس با آب سرد آن را بشویید؛ توجه داشته باشید در این مرحله چایی فقط باید شسته شود و از خیس کردن آن برای مدت طولانی خودداری کنید.

نصف حجم قوری آب جوش بریزید

دم کردن چایی هم مانند برنج فوت و فن مخصوص به خود را دارد؛ برای آنکه نوشیدنی شما عطر و طعم بهتری داشته باشد لازم است که مانند دم کردن برنچ کته، آب جوش را طوری در قوری بریزد که نصف حجم آن خالی باشد تا فضای کافی برای تجمع بخار داشته باشد.

دارچین و هل را در قوری نیندازید

همه ما برای آنکه چای عطر بهتری داشته باشد از ادویه‌هایی مانند میخک، دارچین، هل و یال زنجبیل استفاده می‌کنیم و مقداری از آن را درون قوری میندازیم؛ اما این راهکار بسیار اشتباه است؛ چرا که اضافه شدن ادویه به چایی باعث کدر شدن رنگ آن می‌شود؛ بنابراین برای آنکه دمنوش شما عطر بسیار خوبی داشته باشد، بهتر است که مقداری هل و یا دارچین را درون آب کتری بیندازید. با این روش چایی عطر ماندگارتری خواهد داشت.

از یک پارچه برای روی قوری استفاده کنید

برای آنکه نوشیدنی شما رنگ و طعم بهتری داشته باشد، بهتر است که یک دستمال ضخیم را روی قوری بگذارید؛ این ترفند کم می‌کند تا چایی بهتر دم بکشد و خوش‌رنگ‌تر شود.

 

روش درست نگهداری چای دم کرده | نکات جالب برای خوشمزه‌ تر شدن طعم چای ؛ ترفند درست کردن چای دورنگ | اگر چای جوشید چه کنیم؟

نگهداری چای دم کرده

برای بسیاری از ما پیش آمده که دوست داریم طعم چایی تا آخری مهمانی تغییری نکند؛ برای این منظور لازم است که چایی را به گونه‌ای دم کنید که تفاله درون قوری نباشد. در این روش می‌توانید از قوری‌های صافی‌دار استفاده کنید.

اگر چای جوشید چه کنیم؟

اگر چایی زیاد دم کشید یا به مرز جوشیدن رسید می‌توانید با انداختن ۲ حبه قند از طعم بد و جوشیده آن جلوگیری کنید.

داغ ماندن چای در استکان

اگر دوست دارید نوشیدنی برای مدت بیشتری گرم بماند، قبل از ریختن آن درون استکان، مقداری آب جوش درون فنجان بچرخانید تا گرم شود و بعد چایی را درون آن بریزید.

روش درست نگهداری چای دم کرده | نکات جالب برای خوشمزه‌ تر شدن طعم چای ؛ ترفند درست کردن چای دورنگ | اگر چای جوشید چه کنیم؟

طرز تهیه چای دورنگ

چای دورنگ بیشتر جنبه تزیینی دارد. برای تهیه چای دورنگ کافی است مقداری آب جوش و قند را مخلوط کنید و محلول را به اشباع برسانید یعنی تا جایی که قند در محلول آب می‌شود آن را شیرین کنید؛ سپس در قوری جداگانه از قبل چای دم کنید، آبجوش شیرین را داخل استکان ریخته و چای را خیلی ملایم به آن اضافه کنید در این حالت چای روی آبجوش قرار می‌گیرد.

روش درست کردن چای دو رنگ ساده است، ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت دارد. در ادامه طرز تهیه چای دورنگ آموزش داده شده است.

چای دورنگ

به گزارش همشهری آنلاین، چای دو رنگ هم از زمانی که چای در ایران مرسوم شده است، در مراسم خواستگاری و مجالس مهم باب شد. روش درست کردن چای دو رنگ ساده است، ولی کمی نیاز به صبر و حوصله و دقت دارد.

مواد لازم برای تهیه چای دورنگ

چای دم کرده: نصف استکان
آب جوش: نصف استکان
قند: ۴-۶ حبه

طرز تهیه چای دو رنگ

۱. چای دورنگ بیشتر در استکان‌های کمر باریک صرف می‌شد. استکان‌های کمر باریکتان را آماده کنید و یک چای خوشرنگ دم کنید و آماده شوید برای درست کردن چای دو رنگ. ابتدا نصف استکان را آب جوش بریزید و چند حبه قند داخل استکان بیندازید و با قاشق چایخوری هم بزنید تا قند حل شود.

۲. غلظت قند باید زیاد باشد تا حدی که به اشباع برسد. یعنی وقتی که قند می‌اندازید دیگر حل نشود و شیره مانند شود. سپس داخل یک کاسه چای خالص بریزید و با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کوچک به آرامی و کم کم روی این شیره چای بریزید. می‌بینید که آب در پایین و چای در بالا قرار می‌گیرد. به همین سادگی.

۳. اگر در اندازه زیاد می‌خواهید درست کنید، داخل یک قابلمه آب و شیره باید درست کنید. یعنی به تعداد و متناسب با استکان‌ها آب داخل قابلمه بریزید و قند یا شکر را به آن اضافه کنید و بعد داخل تمام استکان‌ها را تا نیمه با این شیره پر کنید و به آهستگی چای را به استکان‌ها اضافه کنید. برای سادگی و سرعت کار هم می‌توانید از یک یا دو نفر آدم خونسرد استفاده کنید.

۴. این روش بیشتر مجلسی و تفننی و رسمی است و مزه و طعم چای در آن چندان مطرح نیست مخصوصا این چای شیرین است نه تلخ. به همین دلیل از آوردن این چای برای کسانی که عادت به نوشیدن چای داغ دارند خودداری کنید؛ و همچنین برای افرادی که چای شیرین دوست ندارند هرگز این چای را نیاورید.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=21186

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.