8

مصرف هندوانه راهکاری موثر برای خنک نگهداشتن بدن در فصل گرما

  • کد خبر : 22200
  • 16 خرداد 1403 - 21:52
مصرف هندوانه راهکاری موثر برای خنک نگهداشتن بدن در فصل گرما
هندوانه یک میوه تابستانی و خنک‌کننده است که از نظر تغذیه‌ای بسیار سالم و مفید بوده و دارای مقدار زیادی آب، ویتامین‌های A و C، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است، مصرف هندوانه به عنوان یکی از بهترین راه‌های خنک کردن بدن در فصل تابستان بوده و می‌تواند به حفظ سلامتی بدن کمک کند.

 به گزارش حاشیه خبر ، اهمیت آب برای بقا و بهبود عملکرد بدن قابل انکار نیست، یکی از راه‌های برتر برای تأمین آب بدن، مصرف مواد غذایی با محتوای آب بالا است، میوه‌ها از جمله مواد غذایی هستند که هم با آب فراوانی که دارند و هم فیبری که می‌توانند ارائه دهند، بر سلامت بدن تأثیر بسیار مثبتی دارند، هندوانه یکی از این میوه‌ها است که خواص فراوانی برای سلامتی بدن افراد دارد.

در این بین هندوانه میوه‌ای مغذی و خوش عطر است که حدود ۹۲ درصد آن را آب تشکیل داده است، با خوردن هر تکه هندوانه میزان قابل توجهی از ویتامین‌های A، C، B۶، لیکوپن، پتاسیم، آنتی اکسیدان و اسیدهای آمینه را به بدنتان هدیه می‌دهید، علاوه بر این‌ها این میان وعده خوش‌طعم تابستانی فاقد چربی است، سدیم بسیار کمی دارد و هر فنجان از آن فقط ۴۰ کالری دارد و برای تأمین آب بدن در فصل گرما بسیار مفید است.

فواید هندوانه برای کودکان

هندوانه یک میوه سالم و مفید برای سلامتی کودکان است، با توجه به اینکه هندوانه دارای مقدار زیادی آب، الکترولیت‌ها و فیبر است، مصرف آن می‌تواند به کودکان کمک کند تا هیدراته شده، سلامتی دستگاه گوارششان حفظ شود و از بیماری‌های مختلف جلوگیری شود، بعضی از فواید هندوانه برای کودکان عبارتند از:

هیدراته شدن: هندوانه یک منبع بسیار خوب آب است و مصرف آن می‌تواند به کودکان کمک کند تا هیدراته شوند و از کمبود آب و الکترولیت‌ها جلوگیری شود.

تقویت سیستم ایمنی: هندوانه دارای مقدار زیادی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کودک کمک می‌کند و از بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌کند.

حفظ سلامت دستگاه گوارش: هندوانه دارای مقدار زیادی فیبر است که به حفظ سلامت دستگاه گوارش و کاهش مشکلاتی مانند یبوست کمک می‌کند.

کاهش خطر سرطان: برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف هندوانه می‌تواند به کاهش خطر بروز برخی نوع‌های سرطان مانند سرطان سینه و پروستات کمک کند.

مواد مغذی هندوانه کدام است؟

هندوانه یک میوه خوشمزه و خوشرنگ است که دارای مواد مغذی متنوعی است، در زیر به برخی از این مواد مغذی اشاره شده است:

مصرف هندوانه راهکاری موثر برای خنک نگهداشتن بدن در فصل گرما

آب: بیشترین محتوای هندوانه آب است و حدود ۹۰ درصد آن از آب تشکیل شده است. بنابراین، هندوانه می‌تواند به حفظ هیدراتاسیون بدن کمک کند.

ویتامین C: هندوانه دارای ویتامین C بالایی است که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند و به حفظ سلامتی پوست، استخوان‌ها، دندان‌ها و بافت‌های بدن کمک می‌کند.

فیبر: هندوانه دارای فیبر قابل حل است که می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش ریسک بیماری‌های مرتبط با گوارش مانند یبوست و بیماری‌های روده‌ای کمک کند.

پتاسیم: هندوانه دارای پتاسیم بالایی است که به عنوان یک ماده معدنی مهم برای حفظ سلامتی قلب و عروق عمل می‌کند.

لایسوپن: هندوانه دارای لایسوپن است که یک آنتی‌اکسیدان قوی است و می‌تواند به مقابله با بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت کمک کند.

ویتامین A: هندوانه دارای ویتامین A است که به حفظ سلامتی چشم‌ها، ایمنی بدن و سلامتی پوست کمک می‌کند.

مواد معدنی: هندوانه دارای مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و روی است که به سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و سایر بافت‌های بدن کمک می‌کنند.

آب هندوانه را ناشتا نخورید

آب هندوانه منبع ویتامین‌ها و مواد مغذی است که خواص فوق‌العاده‌ای برای بدن دارد، از مهم‌ترین آن می‌توان به دفع سنگ کلیه و پاکسازی کبد اشاره کرد، اگر جزو افرادی هستید که در طول روز آب کم مصرف می‌کنید، آب هندوانه به شما کمک می‌کند تا آب مورد نیاز بدن شما تأمین شود.

اگر آب هندوانه بعد از غذا مصرف شود، در هضم غذا مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند و اجازه نمی‌دهد مواد مغذی دریافتی از غذاها جذب بدن شود، مصرف آب هندوانه به‌صورت ناشتا و بعد از ورزش توصیه نمی‌شود، در واقع نوشیدن آب هندوانه به‌صورت ناشتا و بعد از ورزش به دلیل آن‌که شکم خالی و معده گرم است و آب هندوانه طبع سردی دارد، می‌تواند مصرف آن مشکلاتی در دستگاه گوارش ایجاد کند.

خاصیت‌های درمانی هندوانه برای سلامتی

هندوانه سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدان‌ها، آمینو اسیدها و ویتامین‌های ضروری برای بدن است و مصرف آن به سلامت ما کمک می‌کند، فواید سلامتی این میوه محبوب تابستانی عبارتند از:

۱. سلامت قلب

مطالعات نشان می‌دهد که مقدار زیاد لیکوپن موجود در هندوانه باعث محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های مختلف می‌شود و در کاهش خطر بیماری‌های قلبی مؤثر است، تحقیقات حاکی از آن است که مصرف عصاره هندوانه در کاهش فشار خون افراد بزرگسال و چاق بسیار موثر است.

۲. خواص ضدالتهابی

هندوانه حاوی کولین است و مصرف آن در به حداقل رساندن التهاب‌های مزمن تأثیر دارد، خاصیت ضدالتهابی هندوانه فقط برای افراد درگیر با آرتروز مفید نیست بلکه وقتی بیمار می‌شویم، درگیر استرس هستیم یا دخانیات مصرف می‌کنیم سلول‌های ما آسیب می‌بینند و بدن ما دچار التهاب می‌شود، این نوع از التهاب را التهاب سیستمیک می‌نامند و مصرف خوراکی‌هایی با خاصیت ضدالتهابی باعث بیرون آمدن بدن از این شرایط می‌شود.

۳. آب‌رسانی

هندوانه به آب‌رسانی کلی در بدن کمک می‌کند و این بهترین خاصیت آن است، متخصصین تغذیه معتقدند که با قرار گرفتن هندوانه در رژیم غذایی می‌توانید ۲۰ تا ۳۰ درصد مایعات ضروری بدنتان را تأمین کنید، آب هندوانه پر از الکترولیت است و به همین دلیل مصرف آن از گرمازدگی جلوگیری می‌کند.

۴. کمک به هضم

هندوانه حاوی فیبر است و مصرف آن هضم را آسان می‌کند، مصرف مداوم هندوانه باعث کارکرد منظم دستگاه گوارش شده و سلامتی آن را تضمین می‌کند.

مصرف هندوانه راهکاری موثر برای خنک نگهداشتن بدن در فصل گرما

۵. سلامت پوست و مو

در یک فنجان هندوانه‌ی خرد شده یک چهارم ویتامین A ضروری برای مصرف روزانه بدن را در خود دارد، ویتامین A تأثیر زیادی بر سلامت پوست داشته و رطوبت پوست و مو را تأمین کرده، به تولید و رشد سالم سلول‌های جدید کلاژن و الاستین کمک می‌کند، همچنین ویتامین C موجود در هندوانه باعث رشد سالم کلاژن می‌شود.

۶. کاهش دردهای عضلانی و افزایش انرژی

مطالعات نشان می‌دهد ورزشکارانی که هندوانه مصرف می‌کنند نسبت به دیگران دردهای عضلانی کمتری را تجربه می‌کنند، نوشیدن آب هندوانه قبل از یک تمرین ورزشی شدید، در کاهش درد عضلات و ضربان قلب در روز بعد از آن مؤثر است، هندوانه سرشار از اسیدهای آمینه سیترولین و آرژنین است که به بهبود عملکرد گردش خون کمک کرده و این تأثیر را در بدن ورزشکاران نشان می‌دهد.

۷. پیشگیری از سرطان

هندوانه هم مانند دیگر میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی‌اکسیدان بوده و در کاهش خطر ابتلاء به سرطان مؤثر است، هندوانه از غنی‌ترین منابع طبیعی لیکوپن است، در نتیجه مصرف این میوه می‌تواند در کاهش خطر ابتلاء به سرطان پروستات مؤثر باشد.

لینک کوتاه : https://hashiehkhabar.ir/?p=22200

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.