دکتر محمد عسکر فراشاه با بیان اینکه در فصل تابستان به دلیل افزایش دمای هوا، قدرت هاضمه معده کاهش مییابد اظهار کرد: مردم از غذاهای سبک که هضم راحتی دارند، استفاده کنند و وعده غذای اصلی را به ساعتهای معتدل و خنک روز منتقل کنند.
وی افزود: در روزهای گرم به عنوان نوشیدنی بهتر است از شربت طبیعی ریواس، تمر هندی، انار و سکنجبین استفاده شود .
این متخصص طب ایرانی گفت: توصیه میکنم مردم در مصرف میوههای این فصل نیز مراقب باشند و خصوصا از برهم خوری و خوردن آب بعد از میوه ها پرهیز کنند.
عسکرفراشاه افزود: در این فصل به دلیل غلبه خشکی و حرارت، انجام ورزشهای سنگین خصوصا در گرمای هوا پرهیز شود و تمرینات ورزشی را به خنک ترین ساعت روز منتقل کنند.
وی با بیان اینکه بهتر است در این فصل از لباس خنک و کتان استفاده شود، تاکید کرد: از موقعیتهایی که امکان ایجاد غضبی و پرخاشگری را به دنبال دارند، پرهیز شود، زیرا خشم و غضب به ویژه در گرمای فصل تابستان منجر به تولید مواد نامناسب و زمینه ساز بسیاری از بیماریها خواهد شد.
این متخصص طب ایرانی در ادامه از شربت بنفشه ، شربت گل سرخ و فلوس نیز به عنوان شربت های مناسب این فصل یاد کرد و افزود: با شروع تابستان طبی، در افراد مبتلا به انباشتگی بدن از اخلاط مختلف به ویژه در افرادی که فشار خون بالا، افزایش غلظت خون، حرارت و جوشش دم دارند، مصرف روزانه شربت عناب توصیه می شود.
وی در مورد تهیه شربت عناب گفت: یک مشت عناب را زخمی و ۱۲ساعت خیس و سپس جوشانده تا پخته و با پارچه صاف و مجددا بجوشایند تا نصف شود و با ۱.۵برابر حجم آن با شکر بپزید تا به قوام برسد؛ برای هر بار استفاده نصف استکان شربت را با نصف استکان آب خنک مخلوط شود.
عسکرفراشاه در ادامه تاکید کرد: در فصل تابستان از مصرف چای پررنگ، قهوه و کاکائو پرهیز شود، زیرا مصرف آن بر میزان تشنگی تاثیر گذار است و استفاده از این نوشیدنیها که سبب افزایش احساس تشنگی در افراد میشود بهتر است به کمترین حد برسد.
وی خاطرنشان کرد: مصرف سکنجبین به شکل ساده شربت و استفاده از آن همراه با کاهو از جمله نوشیدنی های مناسب و مخالف عطش و تشنگی است که در فصل تابستان توصیه می شود.